Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.06.2017, 16:02

Вчитися жити інтересами громади та країни

Юрист, заступник генерального директора з правових питань Побужського Феронікелевого Комбінату

У липні цього року виповнюється 20 років, як Україна ратифікувала Європейську хартію місцевого самоврядування від 15 жовтня 1985 року. Відповідно до цієї Хартії, участь в управлінні державними справами може здійснюватися безпосередньо на місцевому рівні, ч

Вищезгаданий Алексіс де Токвіль, написав у книзі «Демократія в Америці»:  «…я більше за все захоплююся не адміністративними, а політичними наслідками децентралізації. Почуття батьківщини у Сполучених Штатах відчувається будь-де. Батьківщина – це предмет турботи для всіх, починаючи з громади і закінчуючи країною в цілому. Людина живе інтересами своєї країни, як своїми власними. Вона пишається славою своєї нації, досягнутими нею успіхами, в яких вона бачить частинку своєї праці, і це її підносить; вона радіє загальному процвітанню, яке поширюється і на неї також. Вона відчуває до своєї батьківщини таке ж почуття, як і до власної родини. І разом з тим, рухома певними егоїстичними мотивами, вона цікавиться справами держави». Сподіваюся, що внаслідок децентралізації, реалізації реформ в Україні та цивілізаційної інтеграції, почуття гордості за Батьківщину у кожного українського громадянина ще більш зміцниться і стане ще більш обґрунтованим. 

Останні записи