Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.06.2015, 12:44

Створення Громадських організацій для захисту прав учасників АТО

Екснародний депутат Верховної Ради України

В рамках роботи на виборчому окрузі №18 Вінницької області (Немирівський, Погребищенський, Іллінецький, Липовецький та Оратівський райони) народний депутат України Руслан Демчак провів зустрічі із учасниками АТО в кожному районі

В рамках роботи на виборчому окрузі №18Вінницької області (Немирівський, Погребищенський, Іллінецький, Липовецький таОратівський райони) народний депутат України Руслан Демчак провів зустрічі ізучасниками АТО в кожному районі.

 

«Питаннями учасників АТО є запити щодо наданняпільг на житлово-комунальні послуги, можливість виділення земельних ділянок тапокупки житла за пільговими умовами чи за рахунок державного бюджету, а такожврегулювання видачі посвідчень учасників бойових дій. На зустрічах зазвичай присутніначальники районних  відділівДержземагенства та керівники районів, що дає можливість оперативно прийматирішення щодо окремих питань бійців», - пояснює народний депутат.  

 

В процесі дискусій по вирішенню питаньучасників АТО, виникла ініціатива щодо створення в кожному районі Громадськихорганізацій для захисту прав учасників АТО, які потім мають бути зареєстрованірайонними органами влади, як ветеранські організації.

 

Руслан Демчак зазначає: «Безумовно, сьогоднівсі допомагають учасникам АТО: волонтери, депутати обласної ради,  керівники виконавчої влади районів, і тим неменш, у людей що повертаються із АТО, а також членів загиблих виникає чималозапитань. Це і фінансова допомога, і юридична, і психологічна, і сприяння упрацевлаштуванні, і звільнення від сплати комунальних послуг. Громадськіорганізації для захисту прав учасників АТО, будуть очолюватись учасниками АТО.Такі організації мають стати тим «вікном», де людина  отримає актуальну інформацію щодо необхідногопорядку дій, а в ідеалі оперативне включення всіх необхідних структур таорганів влади у вирішення питання учасника АТО».

 

Руслан Демчак також виступив із ініціативою надрукуватита розповсюдити серед учасників АТО округу інформаційні брошури «На допомогузахисникам Батьківщини: права і пільги для учасників АТО та членів їх сімей –підстави та порядок отримання, рекомендації, довідкова інформація», які булирозроблені за підтримки Міністерства соціальної політики та американською компанієюFMI. Для України така брошура є  соціально важливою ініціативою та є першоюнайбільш повною та актуальною з цієї тематики.

Останні записи