Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.06.2015, 17:46

Підприємці втрачають віру у проведення Урядом кардинальних реформ

Екснародний депутат Верховної Ради України

Сьогодні Верховна Рада України стоїть перед необхідністю ухвалити законодавчі зміни для малих і середніх підприємців.

Сьогодні Верховна Рада України стоїть перед необхідністю ухвалитизаконодавчі зміни для малих і середніх підприємців.

Представники бізнесу постійно звертаються до депутатів: де обіцяні урядомсистемні реформи зі спрощення ведення бізнесу?

І річ не про людей, які роками мали змогу використовувати державний ресурсі створили мільярдні фінансові імперії. Мова йде про наших українськихпідприємців, які вклали усі свої сили і кошти, і створили – хто кафе, хтоготель,  хто книгарню. Саме ці люди булирушіями Революції  гідності. Саме вонисьогодні, в умовах війни та військової агресії, віддають останні гроші, щобдопомогти захистити країну.

Вони стрімко втрачають віру у спроможність Уряду провести задекларованікардинальні реформи.

Саме  Кабінет Міністрів, який бачить всіці проблеми комплексно та має достатньо відповідних фахівців, має гарантуватималим і середнім підприємцям дерегуляційні норми. Ці завдання записано і впрограмі діяльності Кабінету Міністрів, і в Коаліційній угоді.

Що треба зробити?

Перше – спростити для підприємців комунікацію з державними регуляторами,усунути зайві механізми, більшість з яких лише породжують корупцію.

Друге – держава має відповідати за утримання у прогнозованих межах   макроекономічних показників: щобкапіталовкладення підприємців не знецінювались ще до того, як вони отримаютьприбуток.

Третє – якщо ми не можемо дозволити собі понизити податкові ставки в умовахвійни, то ми повинні дати можливість платити податки чесно і вимагати цього відусіх. Правильна ідея стосовно єдиного соціального внеску. Тут треба поставитикрапку: понизити єдиний соціальний внесок – раз і на довго.

Четверте – кожному бізнесу потрібен ресурс. Влада просто зобов’язана  забезпечити підприємцям недорогий ресурс для капіталізації їхнього бізнесу.

Згадаємо,як перед новим роком, коли ухвалювали Бюджетний і Податковий кодекси, уряд внісу парламент величезний об’єм інформації, і депутати до п’ятої ранку сиділи,обговорюючи це. Тоді уряд знайшов час, слова, мотивацію, щоб переконатидепутатів ухвалили всі необхідні зміни. То чому не можна знайти цей час імотивацію для допомоги бізнесу?

Боресурс терпіння малих і середніх підприємців, на чиїх плечах, до речі,  уряд і в’їхав у будівлю на вулиці Грушевського,  вичерпується.

Основне завдання, яке стоїть перед Кабінетом Міністрів– внесення у парламент комплексу законопроектів, які дерегулюють бізнес.Народні депутати, безперечно, у цьому їх підтримають.
Останні записи