Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.05.2015, 17:01

Про відміну військового збору

Екснародний депутат Верховної Ради України

Верховна Рада України проголосувала за скасування військового збору з доходів від операції з купівлі/продажу валюти

12 травняВерховна Рада України проголосувала за скасування військового збору з доходіввід операції з купівлі/продажу валюти (Проект Закону про внесення змін доПодаткового кодексу України щодо військового збору №2436).

У березні 2015року в силу вступив закон, згідно з яким дохід від валютних операцій обкладався1,5% військовим збором.

Однак, керівництвоНацбанку і Державної фіскальної служби визнало, що прийняття закону булопомилковим та таким, що стало додатковим чинником для дестабілізації ситуаціїна валютному ринку.

Тому що, купівля/продажвалюти не може вважатись  доходомфізичної особи. Як результат зросли обсяги проведення операцій із іноземноюготівковою на тіньовому ринку. При цьому ж бюджет додатково втрачав збір доПенсійного фонду, яким також обкладаються операції із купівлі/продажу валюти.

Прийняттязаконопроекту має зменшити напругу у суспільстві, адже українці і бездодаткових «добровільно примусових заходів» щомісяця витрачають на підтримкуАТО не менше 5% загального доходу.

Фактичноподаток перестане стягуватися українськими банками не раніше червня інаселення  буде платити при конвертаціїтільки 2% до Пенсійного фонду.
Останні записи