Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.12.2014, 19:38

Новорічний податковий компроміс для підприємців

Екснародний депутат Верховної Ради України

25 грудня Верховна Рада України прийняла революційне рішення, що дозволяє говорити про початок відкритого діалогу держави та руху підприємців

Закон передбачаєдобровільну сплату неузгоджених податкових зобов'язань  платниками податкуна прибуток та ПДВ (що виникли до 1 квітня 2014 року) в розмірі 5% від сумизадекларованих або визначених у податковому повідомленні-рішенні податковихзобов'язань. Тобто 95% суми відповідного податкового зобов’язання будутьвважатися погашеними (прощеними) державою.

Останні рокирежим Януковича вимагав від податкових органів під будь-яким приводомвиписувати податкові акти. Підприємці не погоджувались і не могли сплатити суминеобґрунтованих податкових зобов’язань, єдиним шансом були адміністративнісудові процеси, які тягнуться роками. Зі слів підприємців неофіційні оплати за«позитивні» рішення судів складали 10% від сум оскаржуваних податковихзобов’язань. Тому логічно, чому запропонована ставка для податкового компромісувстановлена у розмірі 5%. Крім цього по актам більшим за 570 тис. грн.проводились кримінальні переслідування керівниківпідприємств по статті 212 КК, ухилення від сплати податків.

У законопроекті єуточнення положення щодо добровільності прийняття рішення платника податку.Однак вочевидь прийняття даного законопроекту сприятиме зменшенню корупції усуддівських лавах та звільнення підприємців від адміністративної такримінальної відповідальності за умови сплати неузгоджених платежів з податкуна додану вартість та податку на прибуток підприємств.

Мудре рішення, аджедержава отримує додаткові надходження в бюджет України.

Останні записи