Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.09.2017, 11:12

Інвестиційні мантри

Лідер Громадської ініціативи "Розвиток Середнього класу"

Економіці України потрібні значні інвестиції. Але, для їх заохочення, хоч щось системно повинна зробити влада.

Прем'єр Гройсман видав чергову мантру, незрозуміло на когорозраховану, - чи то на наївного зовнішнього споживача, чи то на довірливоговнутрішнього: «Закликаю всіх інвестувати, тому що навряд чи ми зможемо знайтина карті сучасної Європи і навіть світу країни, які можуть забезпечити такеекономічне зростання, яке буде демонструвати Україна ».

Основа зростання економіки країни, - це інвестиції восновний капітал держави. Це загальновідомо. Без інвестицій зростання економікине буде.

Але, інвестиції приходять туди, де інвестори очікуютьповернення вкладених коштів, і привабливу прибутковість вкладеного капіталу.

Що системно зроблено владою в країні за останні кількароків, щоб зацікавити великих інвесторів і залучити багатомільярдні інвестиціїв Україну?

Побудований потужний внутрішньоукраїнський споживчий ринок,який готовий жадібно проковтнути нові товари і послуги, які будуть вироблені напідприємствах з новими інвестиціями?

Проведена урядом системна робота на зовнішніх ринках, істворені умови для значного збільшення експорту, куди підуть товари і послуги,вироблені на підприємствах з новими інвестиціями?

Розроблена багаторічна стратегічна Програма економічногорозвитку України, що показує шляхи реформування технологічно відсталих галузейекономіки України, і дає чітку відповідь інвесторам: куди пріоритетно вкладатиінвестиції, і яка може бути їх рентабельність?

В Україні створена безумовна система верховенства права:правоохоронна і судова системи, що дає гарантії безпеки інвесторам повкладеному капіталу і придбаної власності?

Насправді ці, та багато інших, аналогічних, питання єабсолютно риторичними, тому, що і ми знаємо на них відповіді, і «наївний»інвестор, який ніколи не захоче ризикувати мільярдами, не зробивши попереднійекономічний і правовий аудит.

Так на що, або на кого розраховані мантри Прем'єра?

І, якщо вже обіцяти економічний «рай» інвесторам, то можесамим, спочатку, провести комплекс системних заходів щодо створення умов длязалучення інвестицій?

Але, для цього потрібні знання, бажання і чіткі економічніта соціальні цілі.

А не паси з екрану, для зомбування телепузиків ...

Останні записи