Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.07.2017, 10:36

Формула розвитку

Лідер Громадської ініціативи "Розвиток Середнього класу"

Ми мало хочемо від життя. Ми готові задовольнятися тим, що дозволяє просто вижити сьогодні. Намагаючись не замислюватися про те, щО буде завтра, не будуючи далекосяжні плани.

Ми живемо в матеріальному світі. 
 
У світі виробництва матеріальних товарів та послуг, і їхпостійного споживання. 
 
Життя кожного з нас, рівень розвитку держави і суспільства,в якому ми живемо, залежить від ефективності виробництва матеріальних благ,об'єктивності та справедливості їх розподілу, і структури їх споживання.

Ця формула - найважливіший об'єктивний закон, правильно застосувавшиякий, ми можемо домогтися колосального економічного і соціального розвиткунашої країни. 
 
Причому, головним в цій формулі, є не виробництво матеріальнихблаг, і, навіть, не їхній розподіл. 
 
Ключовим фактором розвитку є структура споживання матеріальнихблаг. Тобто те, що стимулює державу постійно покращувати ефективністьвиробництва благ, і вдосконалювати механізм їх розподілу. 
 
Структура споживання товарів і послуг, вироблених в державі- це рівень розвитку суспільства, ступінь його зрілості. 
 
Чим вище ступінь розвитку суспільства, чим вище рівень йогодемократичності, тим ширше набір вимог, що висувається людьми в суспільстві дотих умов їх життя, які формує саме ж суспільство в рамках законів і правил, щостворюються і контролюються державою. 
 
Головною проблемою сьогоднішньої України є низький, всередньому, рівень розвитку українського суспільства. 
 
Ми мало хочемо від життя. Ми готові задовольнятися тим, щодозволяє просто вижити сьогодні. Намагаючись не замислюватися про те, щО будезавтра, не будуючи далекосяжні плани, і не змушуючи державу ці довгостроковіплани створювати і реалізовувати. 
 
Це - ментальна спадщина радянської імперії, яка, всі рокисучасної історії України, штучно підтримувалася і зміцнювалася представникамиукраїнської «псевдоеліти», які, шляхом різних маніпуляцій, приходили докерівництва нашої держави. 
 
Сьогодні, українське суспільство дезорієнтоване. У людейнемає спільних цінностей, єдиних цілей розвитку, і планів їх досягнення. Усуспільстві домінує патерналізм - очікування «месії», який скаже всім, щопотрібно робити, причому це повинно сподобатися кожному, візьме за руку, іповеде в «світле майбутнє». 
 
Але, досвід усіх попередніх керівників української державипоказав, що на хвилі штучно підігрітого народного очікування, до влади вкраїні, під виглядом чергового «месії», приходили банальні хабарники, абонероби. Чия манера поведінки, і реальні дії дуже швидко показували, що їхособисті цілі і задачі кардинально відрізнялися від цілей і завдань розвиткуукраїнського суспільства і держави. 
 
І, з урахуванням низького рівня розвитку українського суспільства,а, відповідно, низького порогу вимог до потенційного лідеру, складно очікувати,що у нас, в найближчі роки, з'явиться людина, яка готова повести країну допрогресу, і яка зуміє втриматися від спокус, пропонованих нинішньою системою. 
 
Ні, ніхто не говорить, що таке неможливо, і в Україні нез'явиться свій де Голль, як з'явився, свого часу, лідер в Англії, у Франції, вНімеччині ... 
 
Але, розраховувати на це, чекаючи його роками, ми собідозволити не можемо.
 
Будь-які зміни в суспільстві здійснюють, відносно, невеликісоціальні групи. Таку групу необхідно створити. 
 
Повинна сформуватися команда однодумців - людей, об'єднанихспільними принципами розвитку держави і суспільства, лідерів, спроможних вестимаси за собою. 
 
Сьогодні в Україні є досить велика кількість людей,авторитетних у суспільстві, які не заплямували і не дискредитували себе,готових йти у владу, реалізовувати спільну Програму розвитку України, і які маютьможливість згуртувати навколо себе велику кількість українців, готовихпідтримувати нові ідеї та захищати їх здійснення. 
 
Ви готові назвати таких людей? Ви готові змусити їхоб'єднатися в команду? Ви готові їх підтримувати? 
 
Заради власного майбутнього.
 
Останні записи