Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.05.2016, 11:19

Відкритий лист Прем'єр-міністру України

Лідер Громадської ініціативи "Розвиток Середнього класу"

З цього моменту, ми повинні домагатися того, щоб показники Рівня та Якості життя українців стали головними пріоритетами державного розвитку і оцінками ефективності діяльності влади будь-якого рівня

 

    

ШановнийВолодимире Борисовичу!

 

В одному зі своїх недавніх відеозвернень Висказали: «Минулого тижня ми презентували операційний план дій уряду, який маєчіткий перелік завдань ... І найголовнішим завданням, яке стоїть в цьому операційномуплані і є пріоритетом для уряду - підвищити якість і стандарти життя українців... ».

 Черезкілька днів, під час затвердження «Плану дій» Уряду, Ви наголосили: «Для насдуже важливо, щоб ми забезпечили головне - зростання рівня і якості життя людей.Це можливо зробити тільки через економічне зростання…».

Складно переоцінити значення сказаного длямайбутнього України.   
         Зцього дня, незалежно від зміни представників влади в Україні, підвищення Рівнята Якості життя українських жителів назавжди залишиться основним пріоритетомукраїнської держави, що досягається за рахунок динамічного зростання їїекономіки.

         Показникипідвищення Рівня та Якості життя українців тепер повинні стати основнимиіндикаторами оцінки ефективності діяльності влади.

         Нажаль, в затвердженому Урядом «Плані дій» практично нічого не говориться проСоціальні стандарти - мінімальні рівні показників Якості життя. Тим більше,практично відсутні їх цифрові параметри, без чіткого опису, та плануванняперіоду досягнення яких, говорити про повноцінний «План дій» сенсу немає.

         Ми, представники ГромадськоїОрганізації «Розвиток Середнього класу», пропонуємо Вам розширити перелікпоказників Соціальних стандартів, і, крім традиційних для України мінімальноїзаробітної плати та прожиткового мінімуму, включити в цей перелік оцифрованіпоказники демографічних тенденцій, якості охорони здоров'я і освіти, рівеньсоціальної безпеки, комфорт житла і якість навколишнього середовища, та багатоіншого.

         Перелік Соціальних стандартіві їх планові показники, розраховані на наступні 10-ть років в розробленій намиекономіко-математичній моделі, ми готові передати Вам для обговорення.

         Мисподіваємося на те, що деклароване Вами зобов'язання включити в Програмусоціально-економічного розвитку України планові показники Соціальнихстандартів, є не піар-ходом, а чітко усвідомленою позицією державногокерівника, відповідального за розвиток всього українського суспільства ідержави.

         І тодіВаші слова: «Це врешті решт нас відрізняє від популістів, які всі всім івсе обіцяють, але, на превеликій жаль, ніколи в житті не казали, яким чином цеможливо зробити…», будуть словами людини, яка знає, що потрібно зробити, і якаготова виконати взяті на себе зобов'язання.

Останні записи