Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.08.2011, 09:25

Не боятися досягти більшого. Незалежній профспілці НВФ – 20 років!

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

8 серпня 1991 року за ініціативою 150 чоловік була створена, одна із перших на Україні, незалежна профспілка.

8 серпня 1991 року за ініціативою 150 чоловік була створена, одна із перших на Україні, незалежна профспілка працівників наукових та виробничих підприємств Дніпропетровської області, яка згодом переросла у Всеукраїнську профспілку працівників науки, виробництва та фінансів.

Багатограння та послідовна організаційна робота, ефективне відстоювання та забезпечення дієвого захисту прав і інтересів людей вивела її на передові позиції в Україні, яка стала потужним національним лідером в профспілковому русі. Сьогодні профспілка діє в 21 області України та об’єднує майже 112 тис.чол.

Профспілка постійно розвивається в динамічному режимі, завойовуючи все нові і нові рубежі. Ми пишаємося високими досягненнями Дніпропетровської, Київської,  Криворізької, Кузнецовської організацій. Авторитет профспілки в цих регіонах досить високий.   Не погані здобутки мають Східноукраїнська, Львівська та Харківська організації.  

Займаючи принпипову позицію по захисту соціально-економічних прав та інтересів людей, профспілка завойовує все більше своїх прихильників,  постійно зростає організаційно та кріпне.

Щорічно, на користь працюючих людей, виграється сотні судових справ з питань невиплати заробітної плати, незаконних звільнень, тощо. Тисячі людей, незалежно від профспілкового членства, отримують безкоштовні консультації та юридичну допомогу.

Профспілці НВФ – 20 років! Центральний комітет профспілки вітає усіх членів профспілки та зичить їм великого сімейного щастя, добробуту, успіхів в житті та роботі!

Але здобутки здобутками, а життя ставить нові завдання і їх треба вирішувати. В країні ще не досягнуто перелому в забезпеченні гідної праці та гідного життєвого рівня. Заробітна плата працюючої людини ще не відповідає вартості робочої сили. Ще не вирішено багато питань законодавчого врегулювання діяльності профспілок, забезпечення ефективної соціальної політики в державі, належної співпраці з роботодавцями,  налагодження  дієвого контролю за органами влади. Профспілка здатна і готова приймати участь у вирішенні цих болючих для суспільства питань, і в цьому бачить своє головне завдання.

Вона завжди повязує свою конкретну діяльність з вирішенням проблем спілчан. Служіння людям є головною її метою.

Останні записи