Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.12.2014, 13:48

Відкрите зверенення НКПУ до КМДА та Київської міської ради

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

«Щодо правомірності права власності ФПУ на будівлю за адресою: м. Київ, Майдан Незалежності, 2»

Голові Київської міськоїдержавної адміністрації Кличко В.В., Постійній  комісії Київради з питаньвласності Береговому Ю.М.

Головне упраліннямайном Київської міської державної адмінстрації наказом № 492-В від 09листопада 1998 року «Про оформлення права власності на обєктнерухомого майна» оформило право власності Федерації профспілок України на об'єктнерухомості за адресою Майдан Незалежності, 2 площею 17607, . та видаловідповідне Свідоцтво про право власності на нежитловий будинок: серія НБ №010001865 від 09.11.98.

 

Вищевказана будівля була частиною майнового комплексу майна загальносоюзнихпрофспілкових організацій колишнього Союзу РСР, розташованого на територіїїУкраїни (колишньої Української республіканської ради профспілк) профспілок вУкраїні, за часів СРСР,  входила дозагального майнового комплексу  Всесоюзн ої Центральн ої Рад и професійних спілок (ВЦРПС) .

 

Після розвалуСРСР, наряду з іншими громадськими організаціями, перестала існувати іВсесоюзна Центральна Рада професійних спілок (ВЦРПС) .

 

На сьогодні питання правового режиму майна загальносоюзних громадськихорганізацій колишнього Союзу РСР, розташованого на території Україн, регюлютьсятакими нормативно-правовими актами:

 

 1. Законом України від 10 вересня1991 року «Про підприємства, установи та організації союзного підпорядкування,розташовані на території України», яким встановлено, що рішення державнихорганів, органів громаських, політичних, кооперативних, інших  організацій і підприємств, посадових осіб, атакож договори та інши угоди, прийняті чи здійснені на основі закондавства СРСРщодо зміни власника і форми власності, а також створення акціонерних таспільних підприємств за участю органів влади та управляння Союзу РСР післяприйняття Постанови Верховної Ради України від 24 серпня 1991 року «Прооголошення незалежності України» без узгодження з відповідними органами управління,визначеними Кабінетом Мінітсрів України, вважається недійсними.

 

2. Постановою Верховної Ради України від 4 лютого 1994 року № 3943-ХІІ «Промайно загальносоюзних громадських організацій колишнього Союзу РСР», якоювстановлено, що тимчасово, до закондавчого визначення суб єктів прававласності майна загальносоюзних громаських організацій колишнього Союзу РСР,розташованого на території України, зазначене майно є загальнодержавноювласністю.

 

Таким чином, майно загальносоюзних профспілкових організацій колишньогоСоюзу РСР, розташованого на території України, після 24 серпня 1991 року стало загальнодержавною власністю.

 

Оскільки до цього часу законодавчого визначення правонаступників майна загальносоюзнихпрофспілкових організацій колишнього Союзу РСР не існує, правовий режим цьогомайна не змінився, який залишається до цього часу загальнодержавною власністю.

 

Згідно з Постановою  Верховної РадиУкраїни від 4 лютого 1994 року № 3943-ХІІ «Про майно загальносоюзнихгромадських організацій колишнього Союзу РСР» встановлено, що тимчасово, дозаконодавчого визначення правонаступників майна загальносоюзних громадських організаційколишнього Союзу РСР Фонд державного майна здійснює право розпорядження циммайном у процесі приватизації та повноваження орендування майнових комплексівпідприємств та організацій (їх струкутурних підрорзділів).

 

Фонд державного майна України відповідно до Постанови  Верховної Ради України від 4 лютого 1994 року№ 3943-ХІІ «Про майно загальносоюзних громадських організацій колишнього СоюзуРСР» не давав згоди Головн ому упраліннюмайном Київської міської державної адмінстрації на оформлення право власностіФедерації профспілок України на обєкт нерухомості заадресою Майдан Незалежності, 2 площею 17607, . та видавативідповідне Свідоцтво про право власності на нежитловий будинок: серія НБ №010001865 від 09.11. 98.

 

Прошу розглянути на сесії Київської міської ради питання законності видачівищезазначаного свідоцтва Федерації профспілок України на об єктнерухомості за адресою Майдан Незалежності, 2, скасувати наказ Головногоуправління майном КМДА №492-В від 09 листолпада 1998 року, як такий, що виданийв порушення законодавства та законодавчих актів України, що регулюють майноваіпитання в Україні та повернути вказану власніть державі.


Останні записи