Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.12.2014, 13:35

Проект нового Трудового кодексу: рабство не відміняється!?

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Справа "регіоналів"-трудовиків живе...і, скоріше за все, переможе.

Або як я «вступив» в переговори щодо розробки Трудового кодексу.

Сьогодні, 18.12.2014 року, вМіністерстві соціальної політики України, за участю представників від Федераціїроботодавців та Федерації профспілок України відбулася робоча нарада з питанняформату розробки нового Трудового кодексу. Представляти інтереси Громадськоїради при Мінсоцполітики було доручено мені.

Ситуація така.

Новий Міністр соціальної політики, пан Розенко, запропонуваврозпочати розробку нового Трудового кодексу на основі старого проекту, якийбуло розроблено представниками старої влади, регіоналами п. Харою та п.Стояном.

Робоча група, при підтримці заступника голови ФПУ п. Українцяпідтримала позицію Міністра соцполітики, відкинувши нашу пропозицію. А фахівціМіністерства демонтрували свою "рішучість" в скорішому, безапеляційному протягуванні, саме такого проекту.

Як кажуть все... приїхали.... Виявляється нова влада по старомумете. Про який прогрес, про які демократичні цінності Майдана можна говорити,коли нова влада не робить висновків з помилок попередньої влади.

Може не слід було й міняти стару владу на нову?

Наша позиція однозначна: за основу має бути взято напрацьованийпроект Трудового кодексу, якого схвалила Громадська Рада при Мінсоцполітики тапідтримали представники більшості профспілкових об’єднань України на кругломустолі 12.12.2014р.

За не згоди, щодо прийнятого рішення даною робочою групоюопрацьовувати проект Трудового кодексу на «регіональній» основі, я буввимушений покинути цю, так звану, робочу групу, аби не освящати своєюприсутністю такі антитрудові рішення.

Як для мене, не ТКУ на сьогодні має бутиголовним на порядку денному, не дивлячись на те що він є важливим... Насьогодні надважливою є проблема не виплат заробітних плат, катастрофічна нехваткаробочих місць, просто шаленно високе безробіття , фонди соціального страхуванняв дефіциті, в повному обсязі виплат немає.... та якщо ще і Пенсійний фонд станебанкротом, що не виключається, то державі може бути дефолт. Не розуміти цьогоможе тільки ворог країни чи не професійні люди, коли замість ТКУ требапроводити економічні реформи та рятувати країну.

Останні записи