Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.12.2013, 09:34

Незалежні профспілки приєдналися до загальнонаціонального страйку

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Загальнонаціональний страйк, оголошений народом України на Євромайдані в Києві підтриманий всією Україною.

Сотні тисяч профспілковцівз незалежних профспілок приймають активну участь в Євромайданах України, вони категоричновиступають проти насильства влади, висловлюють своє невдоволення існуючоювладою, яка не проводить економічних реформ в країні, не створює належні умовидля розвитку  малого та середньогобізнесу, в країні діє корупція, розкрадання державних коштів, відсутня належна системасоціального страхування та соціального забезпечення.

Існуючі мінімальнісоціальні страндарти, мінімальна заробітна плата є нище жебрацького рівня, аспоживчий кошик українця менший часів Великой вітчизняної війни, який просто незабезпечує відновлення людина на її білогогічному рівні.

В країні діють надвисокіподатки, фактично узаконені побори, її роз їдає високий рівень корупції, в занедбаному станізнаходиться  медицина, житлово-комунальнегосподарсьво, тощо, а рівень життя людей найнищий в Європі.

В Україні росте  безробіття, нові робочі місця не створюються, азаборгованість з заробітної плати не зменшується; економічний достаток людейледь-ледь забезпечує їх виживання. А в той час в країні збільшується число мільярдерів,і перш за все, в оточенні Президента України, людей причетних до високих рангіввлади..

Влада діє лише увласних цілях і для задоволення лише власних потреб, а силові структури, їїспецоргани, слугують лише для захисту їх корпоративних інтересів, а не длязахисту прав і свобод громадян, як це мало бути згідно КонституціїУкраїни. 

Влада перестає бутинародною, вона перстала відображати довіру людей, вона не діє в їх інтересах,бо перестала діяти в констиційний спосіб. Вона перестає бути легітимною.

Вона сьогоднізнаходиться поза Конституцією.

Відмова ПрезидентаУкраїни від підписання Угоди з ЄС спровокувала в Україні масштабні акціїпротесту. Влада відкрито зрадила країну, заради вирішення власних корпоративнихпотреб. Вперше було віддано наказ брутально придушити мирний громадянськийпротест.

Єдиним можливимваріантом кардинальної зміни економічної політики в країні, усунення зрадниківвід керування державою є безстрокова акція непокори - всеукраїнський страйк.

Рада Національноїконфедерації профспілок України засудила розгін Євромайдану, засуджує силовідії влади проти мирних зібрань громадян та прийняла рішення відкрито підтриматиЗагальнонаціональний страйк, оголошений народом України на Євромайдані в Києвіта підтриманий всією Україною.

Закликаємо до страйку студентів, офіснихпрацівників, працівників промисловості – усіх небайдужих громадян.

Регіональніорганізації незалежних профспілок Дніпропетровська, Донецька, Львову, Крима,Харькова,  Одеси, Вінничини таЖитомирщини підтримали Загальнонаціональний страйк. Загальнонаціональний страйкпідтримали  підтриємці, вчителі,працівники культури, промисловці, свою підтримку Загальнонаціонального страйкувисловили працівники металургійного підприємства «АрселорМіталл Кривий Ріг».

Заради процвітаннякраїни, благополуччя нас і наших дітей, закликаємо підтримати страйк  усіх небайдужих громадян. Вважаємо, що тількивідновлення прав і свобод, гарантованих Конституцією України – це шлях довідновлення справедливості та вирішення суспільно-економічних проблем в країні.

Останні записи