Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.12.2016, 09:08

Як позбутися статусу підприємця

Адвокат, правник, екс-заступник Міністра юстиції

У попередньому блозі розповідав про те, яким чином набути статусу фізичної особи - підприємця та реалізувати своє право на підприємницьку діяльність.

Упопередньому блозі розповідав про те, яким чином набути статусу фізичної особи -підприємця та реалізувати своє право на підприємницьку діяльність.

Сьогоднішнійблог для тих підприємців, які замислюються над тим, аби припинити своюдіяльність та здійснити  державнуреєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця.

Зсередини 2014 року процедура позбавлення статусу фізичної особи – підприємцяшвидка та безболісна.

Дляусіх охочих діє заявницький принцип. Тобто підприємцю досить лише заявитиреєстратору про припинення підприємницької діяльності, і таке припиненнянегайно буде зареєстроване.

Алгоритмнаступний:

1.     Берете свій паспорт;

2.     Заповнюєте та віддаєте або надсилаєте реєстраторуреєстраційну картку (Форма 12), якщо ж довірили це зробити представнику, тоостанній повинен мати відповідне доручення від Вас;

3.     Не пізніше наступного робочого дня Визнову приходите в реєстраційну службу і отримуєте «повідомлення» пропроведення реєстрації припинення Вашої підприємницької діяльності.

Власне, все. З цього моменту ви вжеНЕ підприємець.

Лишається  питання, чому ж тоді  процедура позбавлення статусу підприємцявикликає  так багато проблем, труднощівта спорів?

Варторозуміти, що сфера повноважень державного реєстратора припиняється з моменту внесеннядо Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємцівзапису про державну реєстрацію припинення Вами підприємницької діяльності.

Азняття з обліку в органах державної фіскальної служби та Пенсійного фондуУкраїни після проведення державної реєстрації припинення - компетенція безпосередньозазначених органів влади, які і «гальмують» процес припинення Вашоїпідприємницької діяльності.

Останні записи