Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.01.2018, 22:52

Енергетичний комплекс Києва має контролювати громада міста

Голова Київської міської організації ВО "Свобода"

Те, що олігарх, який контролює енергетичний комплекс столиці, має бути позбавлений монопольного контролю над ним є очевидним, гадаю, для більшості киян.

Опалювальний сезон 2017– 2018 років, після пролонгації провладними депутатами договору орендитепломереж, має стати останнім, коли спонсор тероризму Ахметов тримає взаручниках все місто. У квітні 2018 року все майно повинно перейти впідпорядкування КП «Київтеплоенерго». В запиті Департаменту житлово-комунальноїінфраструктури від 16 листопада 2017 року зазначалось, що орієнтовний обсягвитрат, які виникнуть після передачі майна від ПАТ «Київенерго» становить 2,1млрд. грн.

Але в прийнятомубюджеті на 2018 рік на цю статтю витрат не виділено жодної копійки. Постаєпитання: чи буде керівництво міста знову захищати енергетичного вампіра ?  Мабуть, що так. Влада незбирається брати на себе відповідальність у вирішенні даного питання. Тимбільше, пролонгація договору – це шанс продовжувати обкрадати громаду тазаувальована спроба прибрати до рук тепломережі Києва.

Мешканці столиціповинні знати кому насправді слід дякувати за відсутність опалення та гарячоїводи на фоні постійного підвищення тарифів. За зношені тепломережі, на замінуяких не виділяється ні копійки, в результаті чого маємо понад 9500 аварій нарік, а це більше, ніж одна аварія на годину. Цьому вже ніхто не дивується,проте це не означає, що так має бути.

Те, що олігарх, якийконтролює енергетичний комплекс столиці, має бути позбавлений монопольногоконтролю над ним є очевидним, гадаю, для більшості киян. ВО «Свобода» єдинафракція в Київраді, яка реально протидіяла та голосувала проти рішення, якепродовжувало в часі цей контроль.

Ми мали альтернативнийпроект рішення, яким ще в кінці 2017 року передбачалось розірвання 16 річногоконтракту та проведення повного аудиту. Слід зазначити, що станом на 1 січня2006 року частка держави в «Київенерго» складала 50% акцій, а 12,73% належалитериторіальній громаді міста Києва. Сьогодні ж Ахметову та афільованим з нимструктурам завдяки корупційним схемам і не без активної участі посадовцівнайвищого рівня, належить 97,4% акцій. Потрібно розслідувати злочин щодо втрати12,73% акцій ПАТ «Київенрго».

Які переваги мали бкияни у випадку розірвання договору з «Київенерго» та прийняття   майна укомунальну власність міста? По-перше, це – відповідальність за якість наданняпослуг, відповідальність за ремонт тепломереж. Друге - ми зможемо контролювати тарифи. Для порівняння,у Хмельницькому теплоенергетичний комплекс міста повністю перебуває вкомунальному управлінні. Як результат, найнижчі тарифи на тепло серед усіхобласних центрів України, а відповідне підприємство навіть дає прибутки.

 

Останні записи