Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.09.2012, 16:20

Чинна влада: "Да здравствует наш суд – самый гуманный суд в мире!"

Міністр юстиції України (2014-2019)

Незабаром Україна має відзвітувати перед міжнародною спільнотою щодо виконання положень Конвенції ООН проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання.


Незабаром Українамає відзвітувати перед міжнародною спільнотою щодо виконання положень Конвенції ООН проти катувань таінших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводженнята покарання. Тема доповіді була обрана не випадково – саме ці питання нинівикликають найбільше занепокоєння у європейських спостерігачів.Станомна сьогодні урядовці вже підготували проект звіту. Тільки от згідно нього вУкраїні – все чудово і жодних порушень прав людини немає.

Більше того, у проекті документу стверджується, що в Україні дієефективний механізм боротьби із корупцією у судах. За ствердженням урядовців, вінполягає у тому, що всі судді щороку подають копіюдекларації про майновий стан і доходи доДержавної судової адміністрації України для того, щоб її розмістили наофіційному веб-порталі судової влади. Ось таку казочку про сірого бичка підготувалачинна влада для міжнародної спільноти.

Дійсно, досі це положення містилося у Законі України«Про судоустрій і статус суддів». Згіднонього копію податкової декларації судді мали подати до ДСАУ не пізніше 1травня. От тільки вказане положення провладна більшість скасувала ще навесні,таким чином навіть жодного разу ним не скориставшись.

Так, наприкінці квітня парламентарі ухвали законопроект №10281 про внесеннязмін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодовпорядкування податкового декларування. Саме тоді у великому масивітехнічних змін регіонали змогли протягнути норму, яка узаконила судовукорупцію.
І відтепер згіднонових норм суддя вже не повинен надавати копію декларації для оприлюдненняперед широким загалом, натомість він подаватимеїї лише за місцем своєї роботи – до апарату суду. Таким чином доступу до цієїінформації громадськість вже не матиме, а українські служителі Феміди спокійнороз’їжджатимуть на чергових авто вартістю у сотню тисяч євро, куплених за витребуваніхабарі. А незручні запитання на зразок «Як ваші мільйонні статкиспіввідносяться з професійною діяльністю?» так і залишаться без відповіді –тепер вже на цілком законних основах.

Як вжезгадувалося вище, таким нововведенням судді завдячують народним обранцям відПартії регіонів. Але, як доводить практика, в нашому життінічого не буває задарма. Так що, як бачимо, вже сьогодні цим же суддям доводитьсярозраховуватися за отримані привілеї - політичніпроцеси на користь нинішньої влади вже стали звичнимив Україні.

Натомість у звіті європейцям чинна влада виклала таку собі билину,правдивість якої дорівнює нулю. Звісно, мистецтвом брехні чинна влада вжеоволоділа досконало, тому зачитати перед міжнародною спільнотою далекий відправди звіт зможе не червоніючи. От тільки урядовці не передбачили одну доситьзначну деталь – європейські лідери вже давно не ймуть віри словам нинішньоїукраїнської влади, надаючи перевагу фактам. А факти судової корупції, як кажуть,на лице.
Останні записи