Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.08.2012, 13:19

Портрет українця, вигідний ПР: п’яниця із порожніми кишенями

Міністр юстиції України (2014-2019)

Заборгованість по заробітній платі продовжує зростати, натомість українці починають шукати розраду у алкоголі - такі невтішні тенденції нині запанували у нашому суспільстві.

Заборгованість по заробітній платі продовжуєзростати, натомість українці починають шукати розраду у алкоголі - такіневтішні тенденції нині запанували у нашому суспільстві. Їхній взаємозв’язокочевидний: вкрай жахливий стан економіки та як наслідок – низький рівень життязагнали громадян у безвихідну ситуацію. Хто в цьому винен – і так ясно, аджевідповідальність за економічні показники та соціальні тенденції завжди лежитьна чинній владі. Оскільки покращення життя власного народу – це її прямавідповідальність. Тільки от, як доводить практика, у нинішньої українськоївлади занадто викривлене сприйняття поняття «покращення».
Так, заборгованість по виплаті зарплати влипні 2012 року зросла на 2,5% і сягнула майже мільярда гривень. Такі дані нещодавно оприлюднила Державнаслужба статистики України. Зокрема,всі рекорди по рівню боргів перед робітниками побила Донецька область, в якій було зафіксовано показник у 180мільйонів гривень. Друге місце у антирейтингу посідає Харківська область із боргами у розмірі 115 мільйонів гривень.Замикає першу трійку боржників столиця України - у Києві працівникамнедоплатили 85 мільйонів гривень.Таким чином виходить, що лише за останній місяць заборгованість передробітниками зросла на 2,5%. При цьому левова частка зазначених боргів припадаєна активно працюючі підприємства, а не на банкрутів, більшість з яких належитьнаближеним до чинної влади олігархам.
За таких обставин нещодавні заяви чинного прем’єрапро те, що його уряду за два роки вдалося стабілізувати економічну ситуацію вкраїні та збільшити середню зарплату на тисячу гривень, фактично виглядають якзнущання. Адже рівень заробітної плати ніяк не впливає на те виплатять її чині. І якраз ріст заборгованості в цьому питанні є найкращою оцінкоюкількарічної діяльності регіоналів.
Більше того, чинній владі вдалося зробити навітьбільше, ніж похитнути економіку країни – ще одним їхнім «досягненням» є те, щоукраїнці зневірились у владі як такій та почали шукати розраду на дні пляшки.Так, за даними фахівців, за останні півроку споживання горілки в Україні зрослона 20%. Експерти пояснюють такий стрибок попиту значним зниженням рівня життялюдей і, як наслідок, різкою активізацією негативних соціальних явищ. На їхнюдумку, далі ситуація лише погіршуватиметься і вже за два місяці ряди п’яницьможуть зрости ще на 10%.
Можливо, це новий передвиборний хід провладноїпартії – задурити свідомість збіднілих українців горілкою та таким чином відволіктиїх від набличаючихся парламентських виборів? Схоже, що це єдиний шансрегіоналів перемогти.
Останні записи