Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.07.2012, 17:12

Парії по-українськи або КС визнав президента та суддів "недоторканими"

Міністр юстиції України (2014-2019)

Президент чи депутат – хто кращий?

Президент чи депутат – хто кращий?Схоже, що розв’язанням саме цього питання останнім часом займався Конституційнийсуд України, вирішуючи чи всі зазначені особи перестануть бути «недоторканими»або ж цей привілей й надалі залишиться у когось з «обраних».  В результаті «пальма першості» дісталася президенту,а от народних обранців все ж таки можна буде позбавити недоторканості. Так, сьогодніКонституційний суд нарешті оприлюднив своє рішення стосовно законопроекту,ініційованого депутатами від опозиції, який передбачав скасуваннянедоторканості як Президента, так і народних депутатів та суддів.
Таким чином, своїмрішенням КС вкотре довів, що фактично є кишеньковим судом в руках чинної влади.Оскільки це рішення фактично унеможливило прийняття зазначеного законопроектуопозиції – через те, що зазначена законодавча ініціатива містить положення, якінібито суперечать Конституції України, а саме – положення щодо зняттянедоторканості з президента й суддів. Тому найближчим часом президент та суддітак і залишаться «недоторканими».
Для того, щобпояснити підґрунтя цього рішення, далеко ходити не треба. Основна причинатакого розвитку подій – панічний страх чинного президента втратити владу післяпарламентських виборів. Схоже, що нинішній гарант нарешті тверезо оцінивситуацію та зрозумів, що після двох років при владі регіонали своїми діямиопустили власний рейтинг нижче нікуди. А тому 28 жовтня їм вже нічого несвітить. От і вирішив чинний президент хоча б якимось чином себе «захистити»,щоби подовше протриматися на займаній посаді і в цьому йому допоміг «пригодований»Конституційний суд.
Але навітьзбереження недоторканості президента не врятує його від відповідальності завласні рішення – унормування Об’єднаною опозицією одразу після отриманняпарламентської більшості процедури імпічменту президента остаточно розставитьвсі крапки над «і». І так звана привілейована «каста недоторканих» нарештіприпинить своє існування та понесе відповідальність за всі вчинені дії.
Останні записи