Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.04.2012, 15:10

Пенсіонерам – по 100 гривень, депутатам – 10 мільйонів на польоти

Міністр юстиції України (2014-2019)

Додаткові кошти на забаганки можновладців планує закласти чинна влада у Держбюджеті України на цей рік.

Додаткові кошти на забаганки можновладців планує закластичинна влада у Держбюджеті України на цей рік. Прикриттям «ярмаркимарнотратства» слугуватиме потреба фінансування соціальних ініціатив президента.
Доказом тому є урядовий законопроект № 10317 про внесення змін доДержбюджету на 2012 рік щодо збільшення доходів та витрат на 33 мільярдагривень. Вчора він був зареєстрований у парламенті.
В пояснювальній записці до проекту закону зазначено, що подібні змінинаправлені на підвищення стандартів життя. А саме: на покращення якості життягромадян, врахування соціальної справедливості, стримування подальшоїсоціальної та економічної поляризації в суспільстві та підняття рівня доходівпрацюючого населення. Проте, яким чином авіаперельоти чинної влади покращатьякість життя звичайних українців – залишається загадкою. Хіба що таким чином урядовціпланують розвантажити столичні дороги, прибравши з них чисельні владні кортежі,через які і виникають шалені затори. 
Але, щоб не займатися пустопорожньою критикою, давайте звернемося до цифр.Так, на забезпечення перевезень вищих посадових осіб літаками передбаченододаткових 10 мільйонів гривень, на їх лікування виділять ще 20 мільйонів. Окрімтого, на 15 мільйонів гривень збільшать фінансування матеріально-технічногозабезпечення Кабміну.
Виходить, що лише на забаганки провладних можновладців доведеться додаткововитратити щонайменше 45 мільйонів гривень. Саме цю, на їхню думку, «незначну»цифру уряд намагається «протягнути» під прикриттям 18 мільярдів гривень, якідодатково потрібні для здійснення всього того, що встиг пообіцяти чиннийпрезидент. І мова вже навіть не про те, що нинішній очільник спершу обіцяє, а тількипотім його команда починає думати, як це втілити в життя. Справа в тому, щобіло-блакитна влада, здавалося б, вже перетягнувши до власних кишень мало невсю державну власність, продовжує обдирати як липку звичайних українців.
Останні записи