Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.03.2012, 17:29

Чинна влада загнала у "мінус" 10 000 підприємств

Міністр юстиції України (2014-2019)

Минулого року українські підприємства зазнали збитків майже на 25 мільярдів гривень.

Минулогороку українські підприємства зазнали збитків майже на 25 мільярдів гривень. Цеутричі більше, ніж в попередньому 2010 році. Таку офіційну статистикуоприлюднила Державна податкова служба. Згідноз інформацією ДПС, негативне значення податку на прибуток показали близькодесяти тисяч підприємств. Це на 6 тисяч платників більше, ніж рокомраніше.
Фактично,зазначена статистика виступає таким собі лакмусовим папірцем результатукількарічної діяльності чинної влади, а точніше – результату її передвиборнихобіцянок, мовляв «жить станет легче, жить станет веселей».
Легшета веселіше стало лише провладним посадовцям. Натомість приватний бізнесзвичайних українців, які не мають «впливових» родичів, вже майже знищенонанівець. Податковий тиск, повальна корупція, незаконні побори, рейдерськізахоплення – ось неповний список того, чому доводиться протистояти приватнимпідприємцям. Втім, нинішня влада у вищезазначеному переліку «активностей» якразі досягла успіху.
Тимчасом податкова пояснює такий стрибок збитковості тим, що підприємці перенесли понесені у2010 році збитки на 2011. Проте, навіть в такому разі за всіма показниками збитковістьрізко зросла, як в минулому році, так і в позаминулому. То в чому ж логіка? Хібаминулого року чи позаминулого була інша влада та інша податкова? Ні. Саме томувся відповідальність за жахливий стан українських підприємств лежить насампередна владі Януковича. На його так званій «сім’ї», яка підминає під себе дедалібільший сегмент українського бізнесу.
Тому цілком правдивими за даних обставин виглядаютьостанні заяви прем'єраМиколиАзарова, який стверджує, що 86% від загального обсягу податківі зборів у країні платить великий бізнес. Дивно булоб, якби ситуація була інакшою, враховуючи те, що чинна влада приклаламаксимальних зусиль для того, щоб знищити під корінь малий та середній бізнес.А зазначені у звіті податкової збиткові підприємства – це останні з тих, хто й надаліпродовжує протистояти незаконним діям провладних посадовців та, фактично,боротися за життя.  
Чи не єдина можливість вивести ці тисячі збитковихпідприємств в «плюс» - залучити іноземні інвестиції. Але чинний президент ійого свита унеможливили цей шлях: ніхто не вкладатиме ані долара в країну зкорумпованими чиновниками і запротореними до в’язниці лідерами опозиції. Нацьому фоні заклики Азарова до бізнесменів, аби вони  підвищували заробітнуплату своїм працівникам, виглядають відвертим знущанням як над роботодавцями,так і над працюючими.
Останні записи