Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.11.2011, 09:48

Примарний фонд майбутніх поколінь

Міністр юстиції України (2014-2019)

Минулого тижня у Верховній Раді було зареєстровано законопроект авторства Прем’єр-міністра України Миколи Азарова «Про фонд майбутніх поколінь». Задекларована мета законопроекту – створити фонд, який покриватиме дефіцит бюджету Пенсійного фонду України, що


Минулого тижня у Верховній Раді було зареєстровано законопроект авторстваПрем’єр-міністра України Миколи Азарова «Про фонд майбутніх поколінь». Задекларованамета законопроекту – створити фонд, який покриватиме дефіцит бюджету Пенсійногофонду України, що може виникнути внаслідок проведення пенсійної реформи.
На перший погляд, проект закону має досить позитивну направленість та повиненвиступити гарантом виплати пенсій у повному обсязі попри будь-які форс-мажорніобставини. Проте, насправді його соціальний ефект навряд чи відчують на собіукраїнці. Так званий «Закон» загальним об’ємом у 2 аркуші – це лише імітаціяроботи.
Варто розібратися звідки взагалі ростуть ноги цієї законотворчої ініціативичинного прем’єра. Його було розроблено у рамкахзавдань, поставлених у "Програмі економічних реформ на2010 - 2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка,ефективна держава" президентом Віктором Януковичем.Завідома провальний законопроект провальної програми - це лише недолуга спробадекларативно завоювати симпатії людей напередодні майбутніх парламентських виборів– нібито «гарантувати» їм виплату законних пенсій.
Немає сенсу навіть аналізувати статті проекту законуна предмет їхньої дієспроможності. Можливість впровадження в життя даногозаконопроекту повністю перекреслюють його прикінцеві положення. Згідно них цейзакон набирає чинності одночасно із …. профіцитним Державним бюджетом України.Така собі задекларована утопія. Адже, вже 20 років як існує незалежна Українами з року в рік маємо дефіцитний бюджет. Навіть така стабільна країна як СполученіШтати Америки за всю історію свого існування мала профіцит бюджету лише 4 рази.
Обіцяти українцям небо у діамантах – найкраще, щовиходить у чинної влади. У реальності ні про яке покращення життя звичайнихукраїнців мова не йде – їх лише позбавляють пенсій та соціальних виплат,примушуючи жити за межею бідності.  Тому проектзакону «Про фонд майбутніх поколінь» можна, не змінюючи його суті, із легкістюперейменувати у назву, яка йому більше пасує, – «Про примарний фонд майбутніхпоколінь».
 
Останні записи