Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.04.2012, 15:25

Вища освіта в Україні: інтернаціоналізація, реформи, нововведення

Доцент, кандидат технічних наук

У рамках святкування 20-ї річниці діяльності Програми імені Фулбрайта в Україні 20-21 квітня 2012 року відбудеться Міжнародна конференція «Вища освіта в Україні: інтернаціоналізація, реформи, нововведення» Мета конференції – оцінка минулого, осмислення те

Урамках святкування 20-ї річниці діяльності Програми імені Фулбрайта в Україні20-21 квітня 2012 року відбудеться Міжнародна конференція «Вища освіта в Україні: інтернаціоналізація,реформи, нововведення»

Метаконференції – оцінка минулого, осмислення теперішнього та плануваннямайбутнього вищої освіти України крізь призму тенденцій розвитку освітиєвропейських та пострадянських країн.

Цікава проблема, що носить системний характер, захотілося ознайомитись із тезамиконференції, тим більше, що в оргкомітет увійшли найбільш впливовізакордонні фонди та організації, які «опікуються» вищою освітою українців.

Загальне враження від того, що зараз обговорюється, не залишає надій на те,що вища освіта найближчим часом вийде з глибокої кризи. Ті, хто приймаврішення, вважають, що винні виконавці, виконавці кажуть, що винні ті, хтоприймає рішення, найбільш корисними виглядають доповіді, що пропонуютьконкретні рішення часткових проблем.

Вся конференція, так виглядає, присвячена виправданню руйнівних дійчиновників щодо вищої освіти. Ніде немає й натяків на системне і стратегічне науковедослідження вищої освіти. Вища школа й досі не вважається цілісним об’єктом науковогодослідження.

Судячи з тез, ще довго вища освіта буде американізуватись без будь-якихнадій на виховання та навчання вітчизняних фахових та наукових кадрів.

Останні записи