Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.03.2016, 17:34

Аби влада так плекала український бізнес, як вона захищає російський

Фахівець з комунікацій, політичний аналітик, публіцист

за кошти українських платників податків держава Україна забезпечує безперешкодне заробляння коштів резидентами Росії, яка відмовила нам у праві на державу і праві на життя

В ситуації, коли у владивідчуття страху перед Кремлем в поєднанні з меркантильними інтересамитоп-корупціонерів сильніше, ніж почуття відповідальності перед українцями,останні, як зазвичай, протягом останніх двох років просто мовчки беруть все усвої руки. Після того, як активісти почали самостійно блокувати пересуванняросійських фур територією України, не чекаючи на те, поки в уряду прокинетьсяздоровий глузд чи совість.

Так само у 2014 роцідобровольці та волонтери не чекали поки влада відрефлексує з приводуросійського наступу і взялися захищати країну.

Активність громадян викликаланездорову реакцію в урядовців, які почали звинувачувати учасників блокування уроботі на Кремль. Перед цим міністр Пивоварський поспішив заявити, що блокада –це фейк.  Пізніше, коли виявилося, що цедалеко не так, почалася інформаційна кампанія з очорнення даної ініціативи,мовляв, активісти «Свободи», які блокують перевезення вантажів, котрі приносятьдоходи країні-агресору, працюють на Кремль.

Далі більше. Почалаз’являтися інформація про те, що підрозділи поліції здійснюють супровідросійських фур територією України. Тобто, виходить, за кошти українськихплатників податків держава Україна забезпечує безперешкодне заробляння коштіврезидентами Росії, яка відмовила нам у праві на державу і праві на життя.

Тим часом, уряд систематичнознищує будь-яку платоспроможність тих самих українських платників податків,продовжує знищувати малий та середній бізнес, а народ душити зростаючимитарифами. Уряд і Нацбанк знищили національну валюту, прирікши багатьох наживотіння. І замість того, щоб подумати про долю тих, хто не має чого їсти тутв Україні, влада піклується про російський бізнес. Дуже по-державницькому.

Деякі особи, які називаютьсебе експертами, чи то з власної ініціативи, чи то з чиєїсь подачі (не складноздогадатися з чиєї) трублять про те, що дії активістів блокади завдають шкодиукраїнській економіці.

Хоча насправді найбільші втрати приносить безхребетність або йвідверте відстоювання інтересів агресора нинішньою владою. Замість того, щобмаксимально диверсифікувати імпорт/експорт, які були у нас з Москвою, деякіділки у владі продовжують успішно торгувати з агресором, а також заробляють наконтрабанді в Росію та окуповані території ОРДЛО. А тепер блокування російськоготранспорту вносить корективи у їх плани і вони, відповідно, нервують. Якби щеті гроші, які "заробляються" на торгівлі з агресором потрапляли вбюджет то це одне питання, але навіть якби так і було, то вони не врятуютькрану від економічно кризи. Натомість, могли врятувати своєчасні заходи,боротьба з корупцією, контрабандою тощо... Але ж ні. Краще зайнятися пошукомкрайніх. Цього разу таку роль вибрали для "Свободи". Спочатку політсилузвинувачували в тому, що на нас напала Росія, тепер от звинувачують вперешкоджанні бізнесу. Думаю, причин треба шукати не в діях активістів, а в тихлюдях, які зараз сидять на Банковій і на Грушевського.  

Знаєте, якби влада такнесамовито плекала український малий та середній бізнес, як вона захищаєросійські фури, то ціни їй би ніхто не зміг скласти. Проте, страх і користьперемогли. Влада продовжує втрачати зв'язок з реальністю та з народом. І чимдалі вона заходить, тим більше шкодить країні. 

Останні записи