Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.06.2012, 00:35

Нова "Еліта-Центр" в Броварах

Директор юридичної консалтингової компанії "САЛЕКС", доктор філософії у галузі права

Донедавна спокійне і мальовниче місто Бровари перетворюється на розплідник будівельних шахраїв. Життя міста сколихнула будівельна афера по вулиці Каширіна, 15.

Донедавнаспокійне і мальовниче місто Бровари перетворюється на розплідник будівельнихшахраїв. Життя міста сколихнула будівельна афера по вулиці Каширіна, 15. Там в2011 році громадяни уклали договори купівлі-продажу із забудовником –громадянкою Серпокриловою В.Д., відповідно до яких забудовник зобов’язувавсяпродати кожному із інвесторів у строк не пізніше 20 серпня 2011 року частинужитлового будинку відповідною площею або майнові права на квартири. Крім цього,забудовник зобов’язувався ввести в експлуатацію вищезазначений будинок до 20липня 2011 року, чого, зрозуміло, зроблено  не було. Зрозуміло, що реєстрація осбб для організації інвесторів не може бути здійснена

З метою вирішення спірної ситуаціїщодо збудованого житлового будинку по вул. Каширіна, 15 постраждалі громадянизвернулися до Броварської міської ради. На їхнє звернення виконавчий комітетБроварської міської ради повідомив,що Серпокрилова В.Д. не володіє правом на укладення угод купівлі-продажуквартир  в житловому будинку, а отже всіугоди, пов’язані з цим житловим будинком є нікчемними і відповідно вважаютьсянедійсними, оскільки будівництво Серпокриловою В.Д. на земельній ділянцісупроводжується документами «для прийняття його в експлуатації якіндивідуального, а не багатоквартирного будинку». Іншими словами, при укладеннідоговорів купівлі-продажу забудовник ввів людей в оману, що будинок єбагатоквартирний, хоча фактично будинок збудований як багатоквартирний,юридично – як індивідуальний.

Розвівши руками, броварськаміська влада порекомендувала постраждалим громадянам звернутися до суду зазахистом своїх прав. Адже згідно з чинним законодавством ввести в експлуатаціютакий будинок наразі неможливо. Тому в травні цього року постраждалимгромадянам стало відомо, що Інспекція державного архітектурно-будівельногоконтролю у Київській області відповідно до своєї постанови буде звертатися досуду для знесення будинку по вул. Каширіна, 15 як такого, що збудованийсамочинно: без проектної та дозвільної документації на виконання робіт.

Жахіття броварського будинку вжебачила вся країна в новинах на телеканалі «Інтер», але забудовник на це не звертає уваги.Невже тепер і місто Бровари перетвориться на розплідник житлових шахраїв?

Перепечатка данного материала разрешена исключительно соссылкой на сайт Юридической консалтинговой компании«САЛЕКС»  http://salex-lcc.com.ua/index.php/features-4/module-styles-4

Останні записи