Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.10.2011, 14:04

Ты виноват уж тем, что хочется мне кушать

Директор юридичної консалтингової компанії "САЛЕКС", доктор філософії у галузі права

Не знаю, як Вам, а мені Україна стає схожою на індійського бога Шиву. За двадцять років незалежності в неї виросло багато рук і кожна хоче їсти.

Не знаю , як Вам, а мен і Україна стає схожою на  індійського бога Шиву. За двадцять рок ів незалежності в неї виросло багато рук ікожна хоче їсти. Особливо гостро відчувають на собі це підприємці. Апетити ростуть. Наприклад, отримати свідоцтво платника ПДВ в окремихрайонах м.Києва «коштує» близько 3 тис. дол. США.

Підприємництво – то лище частина соціального устрою.  Процес поїдання УРКАїною мадян розпочинається щедо їх народження. Якщо за народження не заплачено, дитина може не з’явитись насвіт. Хто нещодавно став батьком або матір’ю, мене зрозуміє. Влаштувати своєчадо в дитячий садочок можна, сплативши вступний внесок. Д ля фінансового забезпеченядитячих садків створюютьсяспеціальні батьківські фонди (по Києву щомісячний платіж становить в середньому50 грн.). На початку кожного нового року батьки отримують список із близько 20позицій, які необхідно придбати для повноцінного перебування малюка і т.д.. Ушколах ситуація аналогічна. Про побори у вітчизняних вузах краще промовчу.

Згоден, будь-яка праця має оплачуватись. Закономірно постаєпитання, який моральний рівень має бути у випускника «вишу», якщо його віднародження супроводжують різноманітні побори ?

Якось до мого колеги звернулись власники одногопідприємства з проханням розробити таку систему контролю за діями директора,яка би унеможливила крадіжки. Колега запитав: «Яка зарплата у директора»? Відповіли,що три тисячі гривень. Зрозуміло, що жоден локальний акт підприємства не вбереже його майно від підприємливогодиректора.  Столичний податківець абоміліціонер, отримуючи шалену зарплатню - 3 тис. грн. (оренда однокімнатноїквартири у «стольному граді»), не можуть бути чесними. Можна прийняти 12редакцій Закону «Про боротьбу із корупцією» N356/95-ВР, прийнявши потім новийзакон. Можна регулярно «садити» чиновників. Утім, державно-владний механізмсебе відживає. Авторитет будь-якої влади тримається на двох ключових факторах –повазі або страху. Зверніть увагу, обидва поступово зникають.  Не відомо, як щодо поваги, але страх зникаєнавіть у чиновників. Ось і нещодавно одного із керівників податкової в Києвівпіймали на «гарячому». Важко сказати, яким має бути універсальний рецептборотьби із корупцією. Певно, не  довідка про корупцію Та очевидно одне – чиновники чітко усвідомлюють, щонастає найтемніший період української ночі перед світанком. Саме черезневпевненість в майбутньому їхні апетити ростуть і втрачається обережність.

В боротьбі проти корупції влада навіть придумаласпеціальний документ  -  довідкапро відсутність корупційних правопорушень   – це документ, який надається на  бланку Головного управління юстиціїМіністерства юстиції України в АРК, головних управлінь юстиції в областях,містах Києві та Севастополі за зверненням фізичної особи (уповноваженоїнею особи) на отримання відомостей про себе з реєстру та свідчить про наявністьабо відсутність відомостей про таку особу в реєстрі.

Перепечатка данного материаларазрешена исключительно со ссылкой на сайт  ю ридической консалтинговойкомпании «САЛЕКС»   http :// salex - lcc . com . ua / index . php / features -4/ module - positions -2  

 

Останні записи