Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.10.2012, 20:18

«Ментовский беспредел» в Броварах (документ МВС)

Директор юридичної консалтингової компанії "САЛЕКС", доктор філософії у галузі права

Будівельні афери – це лише незначна частина броварського «беспределу». За кілька років влада умудрилась перетворити м. Бровари на епіцентр всіх можливих афер (будівельних, земельних, паркових, басейнових, тролейбусних і т.д.).

Відповіднодо ст.30 Конституції України кожному гарантується недоторканність житла. Недопускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення вних огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду. Один дуже підприємливийброварський «забудовник» на це не зважає. Він винайшов новий вид будівельноїафери, сутність якого полягає в наступному:

1. забудовник розміщує в засобах масової інформаціїповідомлення за продаж квартири за досить привабливими цінами (650-800 дол.США);

2. будівництво будинку ведеться за відсутності необхіднихдозвільних документів (навіщо витрачатись);

3. при підписанні договору потенційній жертві пояснюєтьсящо, незважаючи на умови договору, розрахунки можна здійснювати в готівковійформі з видачею розписок (можливо, щоб ухилятись від сплати податків абоуникати конвертації грошових коштів через відповідні центри);

4.  колижертва розуміє, що її ошукали і подає до суду, в її квартиру проникають шляхом виломузамків, щоб позбавити доступу до житла.

          5. квартира жертви повторнопродається третій особі. Договори купівлі-продажу були засвідчуються приватнимнотаріусом київського міського нотаріального округу О. Шкодою (прізвище те, щотреба – Бог шельму мітить), що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. КняжийЗатон, 2/30.

               Про злочинні дії «забудовника» неодноразовоповідомлялось в  Броварське МВ ГУ МВСУкраїни в Київській області. Так, потерпілі інвестори телефонували за номером№102, щоб повідомити міліцію  пропроникнення в їхні помешкання, вчинене забудовником. Прибувші за викликомпрацівники ДСО просто зникли, побачивши об’єктиви телекамер (це бачила всякраїна в новинах).

           На місце події до будинку по вул.Каширіна, 15 в м. Бровари виїхала слідчо–оперативна група Броварського МВГУМВС.

            І тут почались дива. З невідомихпричин правоохоронці не прийняли заяву в людини, яку забудовник незаконноутримав в будинку протягом кількох годин. Натомість відповідно до ст.146Кримінального кодексу України «Незаконне позбавлення волі або викраденнялюдини» незаконне позбавлення волі абовикрадення людини - караються обмеженням волі на строк до трьох років абопозбавленням волі на той же строк. Ті самі діяння, вчинені щодо малолітньогоабо з корисливих мотивів, щодо двох або більше осіб або за попередньою змовоюгрупою осіб, або способом, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, аботаке, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань, або іззастосуванням зброї, або здійснюване протягом тривалого часу,- караються обмеженнямволі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

      Обставини справи вказують на вчинення злочину, передбаченого ст.146 ККУкраїни злочину, а саме незаконне позбавлення волі.

За результатами звернень інвесторівБроварське МВ ГУМВС України в Київській області повідомило, що за результатами проведення перевірки на підставі п.1 ст.6 КПК України прийнято рішенняпро відмову в порушенні кримінальної справи за відсутністю складу злочинупередбаченого ст. 185 (крадіжка), 356 КК України. Підписаний цей листначальником Броварського МВ ГУМВС України в Київській області С. Семікопом.

Абсолютно логічно виникає цілийряд питань.

По-перше, чому у відповідях міліції замовчується про реагуванняправоохоронців на заяву людини щодо її незаконного утримання?

По -друге,  в п. 1. ст. 6 КПК України йдеться про те, щокримінальну справу  не може бутипорушено,  а порушена справа підлягаєзакриттю за відсутністю події злочину, а не складу злочину. Що це? Описка чизастосування невірних підстав для відмови у порушенні кримінальної справи?

По-третє,цілком логічно виникають питання щодо кваліфікації злочину. В  ст.185 КК України йдеться про крадіжку, тобтотаємне викрадення чужого майна. Разом з тим, обставини вказують саме навчинення шахрайства. То про яку таку ст. 185 КК України і яку крадіжкуповідомляє начальник Броварського МВ ГУМВС України в Київській області пан С.Семікоп?

Певно, пан С. Семікоп має наувазі порушення кримінальної справи проти І.М. Серпокрилова, в 2000 році,  дата реєстрації злочину 15.12.2000.,кваліфікація – крадіжка, вчинена групою осіб (інформація була надана знайомимиправоохоронцями). Отже,  броварська влада кришує людину  з кримінальним минулим ?

Згідно із ст.25 Закону України«Про міліцію» працівник міліції у межах повноважень, наданих цим Законом таіншими законодавчими актами, самостійно приймає рішення і несе за своїпротиправні дії або бездіяльність дисциплінарну чи кримінальнувідповідальність. При порушенні працівником міліції прав і законних інтересівгромадянина міліція зобов'язана вжити заходів до поновлення цих прав,відшкодування завданих матеріальних збитків, на вимогу громадянина публічновибачитися. Службова особа міліції, яка порушила вимоги закону або неналежновиконує свої обов'язки, несе відповідальність у встановленому порядку.

Є два розумних пояснень дій окремихпрацівників броварської міліції:

  1. Вони просто недолугі мєнти (і це сумно).
  2. Влада свідомо кришує будівельні афери (що більше схоже на правду).

Інвесторам лише потрібне стягнення заборгованості Більш переконливою видалась відповідьУправління внутрішньої безпеки Міністерства внутрішніх справ, яке, провівшиперевірку, підтвердило неналежне виконання Броварською міліцією своїх обов’язківі направило матеріали перевірки до Броварської міжрайонної прокуратури.

Так склалосьісторично, що броварська міжрайонна прокуратура заодно з міліцією. Отже, колозамкнулось. Цікаво, в разі відписки Броварської прокуратури, що скаже внутрішнябезпека Генеральної прокуратури??? Отримаю відповідь – оприлюдню.

Будівельніафери – це лише незначна частина броварського «беспределу». За кілька роківвлада умудрилась перетворити м. Бровари на епіцентр всіх можливих афер(будівельних, земельних, паркових, басейнових, тролейбусних і т.д.).

Як юрист, щоблизько року займався юридичними справами в Броварах, запевняю Вас, це містопоглинула тотальна корупція (прокуратура, суд, міліція, мерія). Список можнапродовжувати до безкінечності.

Спасінняутопаючих справа рук самих утопаючих. Корупція – це система, яку міняють лишесистемою (закон розвитку систем). А всі провокації і бруд, які броварська владавикористовує у виборчому окрузі №97, переконливо засвідчують її безпорадністьта істерію.

Перепечатка данного материала разрешена исключительно соссылкой на сайт Юридической консалтинговой компании«САЛЕКС» http://salex-lcc.com.ua/ 

Останні записи