Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.06.2014, 13:12

Порошенка попросили звільнити Діденка та Кірюшина

Голова ГО "Євро Столиця"

Прес-секретар Президента прийняв резолюцію мітингуючих з вимогою звільнити з посад Діденка та Кірюшина

Сьогодні відбулася акціяпротесту, в якій люди вимагали звільнити заступника і радника Міністра паливата енергетики Ігоря Діденка та Ігоря Кірюшина. Люди пікетували АдміністраціюПрезидента до тих пір, допоки до них не вийшов представник апарату. Письмову петиціюзі своїми вимогами пікетувальники передали прес-секретарю П.Порошенка, якийнадав організаторам акції свої координати і пообіцяв доповісти Президенту проситуацію. В зверненні до Президента йшлося про минулі «заслуги» перед УкраїноюДіденка та Кірюшина.

 

ВельмишановнийПетро Олексійовичу!

 

ГО «Люстрація»звертається до Вас з проханням втрутитися в ситуація, яка склалася зпризначенням Ігоря Діденка та Ігоря Кірюшина заступником та радником міністра паливата енергетики Юрія Продана. Громадськість не згодна з такою кадровою політикоюміністерства, адже дані посадовці не відповідають тим критеріям, які булиозвучені і Майданом і Люстраційним комітетом.

Діденко, як перший заступникголови "Нафтогазу" в 2009 році став одним з підписантів газовихконтрактів з "Газпромом".У 2011 році його звинуватили у зловживанніслужбовим становищем при відчуженні в 2009 році 11 мільярдів кубометрівприродного газу, що належав компанії RosUkrEnergo , і засудили на три рокиумовно із забороною обіймати керівні посади в державних сферах. Це був далеконе перший скандал з його участю. На початку 1990 -х років він очолював компаніюХорда ЛТД , є дочірньою структурою " Градобанку ", що належалиВіктору Жердицькому . На цій посаді Діденко "прославився" при спробірейдерського захоплення Миколаївського цементного заводу.

Наприкінці 1990 -х , коливіце-прем'єром з енергетики стала Юлія Тимошенко , Діденко стає одним з топ-менеджерів " Нафтогазу" і в 2000 році три місяці навіть виконувавобов'язки голови газового монополіста. Тоді його вважали " людиноюТимошенко". Але чи не був він насправді васалом відомого кримінальногоавторитета на прізвисько "Рибка" (убитий дев'ять років тому) , безякого в " Нафтогазі " колись не підписували ні один значущий папір ?

Влітку 2001 року Діденкозатримали в аеропорту Франкфурта- на -Майні як спільника його колишнього шефаЖердицького , який викрав чотири мільйони марок , виділених Німеччиною длякомпенсації українським громадянам, що працювали в роки війни в Рейху . У 2004році Діденко засудили до чотирьох років позбавлення волі , але він почавспівпрацювати зі слідством і був повністю виправданий. У 2008 році , колиТимошенко повторно стала прем'єр - міністром , його призначають першимзаступником голови "Нафтогазу".Ігор Кірюшин , багаторічний функціонерМіністерства енергетики та вугільної промисловості України.
 Необхідно відзначити , що пан Кірюшин вже займав цей пост в бутність ЮріяБойка головою Мінпаливенерго в 2010-2012 рр. . Раніше він працював головоюправління державної компанії « Укртранснафта». За неофіційною інформацією , і втрубопровідної компанії , а згодом і в Мінпаливенерго пан Кірюшин працював заквотою фракції Комуністичної партії України у Верховній Раді.

Оцінки потребує діяльністьКірюшіна в якості голови Аукціонного комітету з продажу нафти , газовогоконденсату власного видобутку и скрапленого газу.
в 2012-2013 рр . Аукціонний комітет БУВ нелегітімний , оскільки в 2012 р .Мінекономрозвитку відкликало своїх трьох представників , а в 2013 р . своїпосади в Міненерговугілля і « Нафтогаз України » Втратили члени Аукціонногокомітету Костянтин Бородін та Євген Корнійчук .
В цілому Кірюшин є довгожителем міністерства. За часів першої каденції ЮріяПродана на посаді міністра палива та енергетики (2007-2010 рр. . ) І. Кирюшинпрацював заступником міністра і курирував питання нафтогазової галузі. У штатіміністерства при Едуарда Ставицького йому не знайшлося місця , у зв'язку з чимвін був призначений радником міністра.
У той же час у даному ранзі він курирував кілька неоднозначних напрямків .Одним з них було лобіювання теми паливних маркерів спільно з невідомою компанійInternalSolution 2010 , яку представляв колишній глава Держспоживстандарту ОлегПоволоцький , звільнений в 2010 р. на тлі досить гучного скандалу у відомстві.У міністерстві часів Едуарда Ставицького І. Кірюшина було прийнято вважатиблизьким до віце-прем'єра Ю. Бойка.

У середовищі нафтотрейдерів Кірюшинвідомий своєю непослідовною і деструктивною позицією в питаннях регулюванняринку нафтопродуктів. За часів його керування галузевим департаментом в 2012 р.були розроблені і прийняті такі одіозні закони , як закон про « плаваючому »акцизний збір на нафтопродукти і обов'язкове додавання біоетанолу вавтомобільні бензини . У бутність директором департаменту в 2011 р. він такожкурирував роботу Феодосійської нафтобази , через яку здійснювався контрабандневвезення нафтопродуктів.
Необхідно також відзначити , що І. Кірюшин в 90 -ті роки був одним з акціонеріві керівників групи компаній « Шелтон» - великого постачальника нафтопродуктів інафти для давальницької переробки на НПЗ України . Група також була засновником« Укрінбанку ».

 
І ці «спеціалісти» рвуться до посад за будь якої влади, нехтуючи вимогамиМайдану, який поклав своє життя не заради таких людей. Саме тому, звертаємосядо Вас, пане Президенте, з вимогою втрутитися в ситуацію та звільнити ззайманих посад осіб, які дискредитують не лише ідеологію нашої Революції, але йавторитет нашої країни в очах світового суспільства, яке прискіпливу слідкує зановим історичним розвитком нашої Держави» - йдеться у зверненні.

Громада пообіцяла і надалі проводитиакції протесту, допоки їх не будуть виконані.

 

 

Останні записи