Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.06.2014, 13:17

Народ продовжує вимагати люстрації Кірюшина і Діденка

Голова ГО "Євро Столиця"

Кияни та активісти громадської організації (ГО) «Народна люстрація» о дев’ятій годині ранку продовжили свый пікет під стінами Міністерства палива й енергетики. Активісти вимагали від Арсенія Яценюка звільнити заступника міністра Ігоря Діденка та радника мі

Засловами протестуючих:   «обоє держслужбовців були судимі!Ігорю Діденку суд заборонив займати будь-які керівні посади у підприємствахбудь-якої форми власності, а Ігор Кірюшин ще під час Януковича грабувавукраїнський народ…».

Кількаслів про звинувачених: Ігор Діденко - дуже неоднозначна фігура. Будучи першимзаступником голови Нафтогазу в 2009 р., він був одним з підписантів кабальногогазового контракту з Газпромом. За цей Діденко постраждав, коли Януковичприйшов до влади. У 2011 р. суд засудив його до трьох років умовно і заборонивобіймати посади в держорганах.

З 2011 р.про Діденко практично нічого не було чутно. Але відразу після зміни влади пронього заговорили як про кандидата на посаду голови Нафтогазу. «Діденко дійснорозглядався як один з головних кандидатів на посаду голови Нафтогазу, –говорить співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич. – Але зайнятицей пост йому не дозволили «старі гріхи». Тому холдинг очолив Андрій Коболєв».

Діденкопостарався позбавиться від формальних гріхів. Так, наприкінці лютого віноскаржив свій вирок від 2011 р. в Печерському районному суді Києва. На початкуберезня суд зняв судимість з Діденком і дозволив йому займати посади вдержструктурах.

 

Заіронією, ці рішення виносила суддя Оксана Царевич, яка майже чотири роки томузасудила Діденка до трьох років умовно – наголошує biz.liga.net.

Не меншцікавою фігуроє є і Ігор Кірюшин, росіянин занаціональністю. Вінвже займав теперішній пост за Юрія Бойка, – був головою Мінпаливенерго в2010-2012 рр. Також він працював головою правління державної компанії«Укртранснафта». За неофіційною інформацією, і в трубопровідній компанії, азгодом і в Мінпаливенерго пан Кирюшин працював за квотою фракції Комуністичноїпартії України у Верховній Раді.

Усередовищі нафтотрейдерів Кирюшин відомий своєю непослідовною і деструктивноюпозицією в питаннях регулювання ринку нафтопродуктів. За часів його керуваннягалузевим департаментом в 2012 р. були розроблені і прийняті такі одіознізакони, як закон про «плаваючому» акцизний збір на нафтопродукти і обов’язковедодавання біоетанолу в автомобільні бензини. Окрім того, будучи заст. Міністрапалива та енергетики України в 2011 р. він, також, опікувався роботоюФеодосійської нафтобази, через яку здійснювався контрабандне ввезеннянафтопродуктів – повідомляє ua-energy.

Тож,після майданівських подій, є цілком нормальним явищем, коли українці активно імасово, вимагають чесних політиків!

Символічною,на акції, була хода деяких активістів, під міністерством, одягнутих у смугастуформу ув’язнених.   Іншіучасники події скандували: «ЗЕКА – ГЕТЬ!», «БАНДУ – ГЕТЬ!» та тримали в рукахплакати з написами: «КІРЮШИН – ЛЮДИНА КУРЧЕНКА!», «КІРЮШИНА У ВІДСТАВКУ!»,«ГЕТЬ ЗЕКА ДІДЕНКА!», «ДІДЕНКУ – ЛЮСТРАЦІЮ!» і «ДОСИТЬ ГРАБУВАТИ НАРОД!».

Якйдеться в листівках ГО «Народна люстрація» – «Протягом 2012-2013 років ІгорКірюшин, використовуючи посаду голови аукціонного комітету з продажуукраїнської нафти та газоконденсату, організовував корупційні схеми разом зСергієм Курченком, внаслідок яких у держави було вкрадено понад 7 мільярдівгривень. У свою чергу, Ігор Діденко у 2010 році був умовно засудженийПечерським райсудом до трьох років позбавлення волі за розтрату RosUkrEnergoприродного газу та його незаконного розмитнення в лютому-березні 2009 року».

 

Окрімтого, за два тижні перебування на посаді радника міністра енергетики тавугільної промисловості – Ігор Кірюшин встиг «висушити» українські нафтопроводина 606,3 тис. т.

Це вжеп’ята така акція «Народної люстрації». Раніше з тією ж вимогою активісти приходилипід стіни Кабінету міністрів та Верховної Ради.

Нагадаємо,початок люстрації держслужбовців розпочався 10 квітня 2014 року, коли набувчинності закон «Про відновлення довіри до судової системи України».Верховна Рада ухвалила зазначений закон 8 квітня. За нього віддали голоси 234народних депутати.

Відповіднодо закону, тимчасова спеціальна комісія проводить перевірку суддів, щодо яких єсумніви, що вони приймали рішення відповідно до закону. Перевірка суддівпроводиться протягом одного року з моменту формування тимчасової спеціальноїкомісії, порядок створення якої також визначено цим законом.

Активіст,також, поінформував, що на офіційній сторінці у Фейсбуці активно обговорюютьсякандидати на люстрацію. Організатори закликають долучатися до обговорення посад«хабарників та шахраїв».

Останні записи