Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.10.2015, 11:24

«Відкритий бюджет» - важливий крок у напрямку прозорості

Депутат Київської міської ради VII та VIII скликань. Політичний консультант

Київська міська державна адміністрація зробила дуже важливу для суспільства послугу – реалізувала проект «Відкритий бюджет».

Вже презентовані кілька його етапів.На черзі останній -  інтеграція з онлайн-системоюелектронних закупівель, завдяки якому можна буде проаналізувати процедурувизначення переможця по кожній закупівлі та бачити всіх учасників кожноготендеру чи прямої угоди.

Я засновник громадської організації «Свідомі»,яка займається антикорупційною діяльністю. Зокрема, одним з напрямків «Свідомих»є контроль державних закупівель. Тож я як ніхто знаю і розумію важливість цьогопроекту. Завдяки його реалізації можна буде уникнути багатьох корупційнихскладових, адже до цього часу у Законі України існувало багато  «недосконалостей», які давали можливістьприховати від громадськості важливу інформацію, що породжувало нові й новіпорушення та розкрадання коштів з державного бюджету. Відтепер ситуація маєкардинально змінитись, хоча на це потрібен час.

Але, не дивлячись на те, що проектще повністю не завершений, вже зараз громадяни можуть отримати інформацію провитрати бюджетних коштів фінансовими установами. Система дає он-лайн доступ довсіх відповідних документів, завдяки чому з явилась можливість бачити не лише загальні показники бюджету міста, анавіть показники окремих галузей, окремих платіжок. 

Вважаю, що система «Відкритий бюджет»підвищить довіру громадськості до влади, а влада ставатиме більш чесною тапрозорою, що сприятиме ефективній співпраці і наблизить нас до реалій «жити заєвропейськими стандартами». 

Останні записи