Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.06.2016, 17:07

ProZorro захистить ринок активів банків-банкрутів від монополізації

Директор асоціації "Біржові та електронні майданчики"

Асоціація "Біржові та електронні майданчики" вітає запровадження принципів системи ProZorro у процедурах реалізації активів неплатоспроможних банків та банків, які ліквідуються.

Асоціація "Біржові та електронні майданчики" схвалює підписанняМеморандуму між НБУ, ФГВФО, МЕРТ та Transparency International, яке відбулосясьогодні. Запровадження принципів ProZorro на ринку активів неплатоспроможнихбанків забезпечить справжню конкуренцію між організаторами торгів, а такожрозширить коло потенційних покупців активів і, що найголовніше для ФГВФО та НБУу поточних умовах,  мінімізує корупційніризики у процедурах продажу активів.

Нагадаю, що напередодні, члени Асоціації "Біржові та електроннімайданчики" розпочали процес консолідації ринку на принципах ProZorro.

Бізнес-середовище, нечекаючи на рішення чиновників, самостійно ініціювало справжню консолідацію,яка матиме наслідком створення єдиних зрозумілих правил торгівлі активамизбанкрутілих банків і підвищення ефективності реалізації таких активів .

Консолідація ринку вже розпочалася та відбувається в кількох напрямках.Компанії-організатори торгів активами неплатоспроможних  банків долучаються до асоціації, створюють єдине інформаційне поле, та спільноформують бачення ринку і долучаються до розробки правил гри.

Серед членів Асоціації  вже є акредитовані члени системи ProZorro , а також є розробник програмного забезпечення,який є учасником проекту ProZorro, і станом на зараз, ми вже відпрацьовуємотехнічні і технологічні моменти співпраці між іншими членами асоціації напринципах ProZorro. Ми готові долучитися до діалогу між НБУ, ФГФВО, МЕРТ іTransparency International щодо запровадження цих принципів для всього ринкуактивів неплатоспроможних банків. Переконаний, що спільними зусиллями, чесніорганізатори торгів, представники НБУ, ФГВФО, МЕРТ та TransparencyInternational створять умови, за яких активи банків-банкрутів продаватимуться напрозорих торгах за максимальними цінами. Це допоможе державі ефективнішевиконувати зобов'язання перед громадянами та бізнесом, і скоротить витратибюджету на виведення банків з ринку.

Ми, як асоціація, докладемо максимум зусиль, аби процес запровадження новихпринципів функціонування ринку активів неплатоспроможних банків був якомогапрозорішим та відкритим для ЗМІ і громадськості. 

Останні записи