Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.06.2015, 09:27

Місцеві вибори: прорив чи консервація?

Народний депутат України VII скликання (2012-2014)

Чи хоче наша українська влада переобрати органи місцевого самоврядування на основі якісного, нового, кращого виборчого закону? Моя відповідь - НІ, на жаль, НЕ ХОЧЕ!

Чи хоче наша українськавлада переобрати органи місцевого самоврядування на основі якісного, нового,кращого виборчого закону? Моя відповідь - НІ, нажаль, НЕ ХОЧЕ!

У мене, за останній рік складається тверде переконання, що сьогоднішняукраїнська влада затіяла із українським народом, громадянським суспільствомгру, назва якій - ВИПУСТИТИ В СВИСТОК!

Розуміючи, що після Майдану не можна дратувати суспільство, влада зайняла хитрупозицію: Ми, влада, підтримуємо будь-які пропозиції громадськості, вважаємо їхактуальними і на часі, радимося із нашими європейськими друзяками, доповнюємо,вдосконалюємо, долучаємося як автори законопроектів (це дуже важливо для PRпровладних сил), і в результаті, ЗАБАЛАКУЄМО, що означає, ЗАВАЛЮЄМО!

Тим самим демонструємодемократичність, відкритість, прозорість...

А насправді, в очах людей і моїх, це називається по-іншому:

ФАЛЬШ, МАНІПУЛЯЦІЯ, САБОТАЖ, ВІДСУТНІСТЬ ПОЛІТИЧНОЇ ВОЛІ!!!

Чому я такий категоричний?

Факти?

1. Минулого року новообраний Президент України обіцяв, що дострокові виборипарламенту відбудуться на підставі закону про відкриті списки. Зареєструвалиряд законодавчих ініціатив від різних партій, але, бажання змінювати змішанумодель не було ні у кого.
В результаті, ЗАБАЛАКАЛИ, ЗАВАЛИЛИ всі проекти, щоб вибори відбулися по старійсистемі.

2. Реформа прокуратури ЗАБАЛАКАНА!

3. Судова реформа ЗАБАЛАКАНА!

4. Адміністративна реформа ЗАБАЛАКАНА!

5. Виборче законодавство до органів місцевого самоврядування знаходиться назавершальній стадії ЗАБАЛАКУВАННЯ:
- зареєстровано 4-и законопроекти;
- до цих пір немає рішення профільних комітетів, який закон набирає більшістьголосів, тому що немає політичної волі основних гравців у владі;
- залишилося всього три пленарних тижні до кінця сесії;
- в результаті жоден із проектів, а бажано, щоб один (Черненка) не встигнепройти процедуру двох читань, та й 226 ще треба набрати;
- всі найвищі посадовці держави публічно підтвердили, що обов'язково будеприйнято закон із відкритими списками (а як іще говорити - це ЗАПИСАНО ВКОАЛІЦІЙНІЙ УГОДІ).

Одним словом, процедуру ЗАБАЛАКУВАННЯ дотримано. Отже, всі реформаторські закони по виборах до ОМС буде ЗАВАЛЕНО!

Висновок невтішний:  

Питання: ЦЕ ПРОРИВ, ЧИ ВСЕ-ТАКИ КОНСЕРВАЦІЯ?

Останні записи