Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.01.2014, 17:21

Опозиція мусить взяти Кабмін!

Народний депутат України VII скликання (2012-2014)

На жаль, усьому поважному товариству Євромайдану вчора не вдалося почути лідерів опозиції і досягнутих ними домовленостей в останніх перемовинах з Януковичем.

На жаль, усьому поважномутовариству Євромайдану вчора не вдалося почути лідерів опозиції і досягнутихними домовленостей в останніх перемовинах з Януковичем. Сьогодні Тягнибокрозповів журналістам деталі цих переговорів. За його словами, Янукович вчоразапропонував два варіанти: або опозиція бере на себе повну відповідальність,або створюється коаліційний уряд.

Цитата 1: "Президент сказав: ви ж не згодні нате, що я забираю Азарова і призначаю Арбузова, Клюєва призначаю. Яка різниця?Уряд такий же. Та ж група людей. Тому я кажу – беріть на себевідповідальність".

Цитата 2: "Мовляв, ви ж мене критикували, що язавалив євроінтеграційний напрямок. Прошу дуже – ти будеш призначенийпрем'єром, от і реалізовуй євроінтеграцію", – переказав Тягнибок.

Опозиція, безумовно, маєвзяти Уряд! Янукович вже прийняв його відставку. Запевняю - у ситуації, в якійперебуває країна, взяти опозиції відповідальність – означає «показати хребет»,проявити державницьку позицію. Зрозуміло, що тут треба зробити вибір – або вхідв історію як «миротворець», як державний муж, або ж продовження подальшого гонінняза президентським кріслом.

Зазначу, що очолювання Урядуне означає автоматичного розпуску Майдану, який, я переконаний, буде стояти доповної нашої перемоги.

Чомутреба очолити Уряд?

Наведукілька аргументів:

1. Новий Прем’єрсформує якісно новий склад Уряду. За чинною Конституцією, Прем’єр вноситьподання на призначення міністрів. Президент затверджує. Лише на таких умовахтреба брати відповідальність. Жодних компромісів.

2. Це дасть можливістьусунути від влади таких антиукраїнських міністрів, як Захарченко і Табачник.Тоді ми матимемо право ініціювати розгляд та здійснювати контроль надрозслідуванням перевірки щодо окремих «перевертнів у погонах». У тому числізможемо ліквідувати криваву структуру «СС-Беркут» і інші йому подібні загониспецпризначенців, покарати винних у вбивствах, знущаннях та побиттіпротестувальників.

3. Потрібно відновитипереговорний процес з Європейським Союзом про підписання Угоди про АсоціаціюУкраїни та ЄС. Це власне та ключова ідея, заради якої Майдан отримав своє життя.Її, насамперед, потрібно відстоювати як опозиції, так і громадськості.

Треба констатувати –Янукович як «крива качка», його майбутнє вже вирішив український народ. Але неконче вимагати його крові негайно. Якщо повернемося до Конституції 2004 року,то вибори Президента відбудуться вже восени. Тут треба зрозуміти, що Януковичуже не в стані нічого вирішувати. Чергові вибори будуть просто констатацієюфакту його фіаско.

Яценюк відмовився?Грають амбіції президентства? Без питань! Хай крісло Прем’єра займає Порошенко!Врешті-решт, треба зберегти єдність країни, треба зупинити кровопролиття, требапридушити свої президентські амбіції заради цілісності держави.

 

Останні записи