Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.07.2013, 14:26

Надіслано депутатське звернення про абсурдний лист СБУ до Кабміну

Народний депутат України VII скликання (2012-2014)

Нещодавно я звертав увагу на повідомлення «Дзекрала тижня» про дуже цікавий, і, водночас – парадоксальний лист керівництва СБУ до очільників Кабміну.

Нещодавноя звертав увагу наповідомлення «Дзекрала тижня»про дуже цікавий, і, водночас – парадоксальний лист керівництва СБУ доочільників Кабміну. Для достовірності видання надало вихідні дані і назвулиста: № 149 від 11.04.2013 «Про криміналізацію сфери державнихзакупівель». Донині урядовці ніяк публічно не відреагували на цей витікінформації.

Невже,мовчки, маємо сприймати факт існування такого листа? Абсурдне за своєю природоюлистування «силовиків» з «органами виконавчої влади» змушує нас спонукати СБУдо виконання своїх прямих обов'язків – запобігати корупції та затримуватизлочинців, а не повідомляти їх про їхню ж злочинну діяльність.

Які обіцяв, я надіслав офіційне звернення до СБУ з проханням роз'яснити абсурднуситуацію. Вдумайтеся – Служба Безпеки, до завдань якої поміж іншого входить,цитую – «попередження, виявлення, припиненнята розкриття злочинів… корупції та організованої злочинної діяльності у сферіекономіки», фактично прохає (!) уряд зменшити крадіжки на держзакупівлях.

Причому,в абсолютних і відносних величинах наводяться конкретні масштаби наслідківзлочинної діяльності для бюджету України. За наявності таких даних, дієві «СБУшники»мали б вже провести цілу серію резонансних арештів.  

У депутатському зверненні, зокрема, йдеться:

«Взв’язку з вищевикладеним, на підставі ст.ст. 6, 14 Закону України «Про доступдо публічної інформації»; ст. 16 Закону України «Про статус народногодепутата»; ст.ст. 2, 24, 31 Закону України «Про Службу безпеки України», прошунадати наступну інформацію:

1.копію Вашого листа № 149 від 11.04.2013 «Про криміналізацію сфери державнихзакупівель», та всіх пов’язаних із ним документів Служби безпеки України;

2.повідомити які конкретно дії яких саме державних замовників призвели дозбитків, державного бюджету «в розмірі 35-52,5 мільярдів гривень» (про щоповідомляється в листі № 149 від 11.04.2013 р., на який посилається газета«Дзеркало тижня»);

3.повідомити перелік конкретних заходів, вжитих Службою безпеки України дляперевірки фактів «корупційних оборудок у сфері держзакупівель», про які йдетьсяв зазначеній публікації; поінформувати якими є результати цих заходів, і якіправові рішення ухвалені з цього приводу».

Передбачаю,що Служба безпеки України проявить свою солідарність з іншими чиновниками – обмежитьсясухою відпискою або й зовсім проігнорує факт звернення до них опозиційногодепутата. Саме через це, закликаю колег з медіа та громадських організацій долучитисядо хвилі суспільного тиску на СБУ, яке не виконує своїх прямих обов'язків. 

Останні записи