Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.05.2017, 15:34

Боротьба за Народний Рух України

Влада намагається через нардепів, зрадників "Самопомочі" прибрати до рук найбільш бунтівну колись силу Народний Рух України

У ВОЖДІ НАРОДНОГОРУХУ ПРОПОНУЮТЬ ЗРАДНИКА «САМОПОМОЧІ» З ВІЖКАМИ БАНКОВОЇ

Справді, це грандіозна не простопроблема, а реальна біда, коли народні маси позбавлені політичного даху. Немають до кого притулитися, стати під парасолю, казати б, у негоду. А цієїсквири в суспільстві стільки нині, більше, ніж будь-коли. Тому й подеколи тулятьсялюди під баламутні шатра то Ляшка, то Рабіновича. Хоч то для них, зрозуміло, тимчасове, як пересадочна станція Жмеринка чи Конотоп.Відомо, повноціннім народним клубом до і на початку здобуття Незалежності дляукраїнців був Народний Рух України (НРУ). Кузня ідей народної будови України. Чомуі як завалилася вона – не сьогоднішня моя тема.

І вже точно зрозуміло, що не буденіякого толку в державі, поки не відновиться діяльність всенародної партії НРУ.Як політичної сили мас, як виразника політики будівничих української держави, ане підручних московітсько-єврейського кагалату. З соціальних мереж видно: силаспротиву антинародній владі велика, але мобілізації, координації її немає. Всеспрямовано в свисток.

Я декілька літ є активнимприбічником НРУ, навіть від цієї політсили висовувався кандидатом у депутатиКиївради останнього скликання. І відвідую іноді зібрання членів НРУ, певніподії, які проводить партія. Головне скажу з того, що зрозумів, у чому наочнопереконався: Рух має сталих, вмотивованих прихильників. Ідейних, переконаних. Аось не ладиться в нього на верхівці.  Якісьтам зібралися безідейні, безініціативні хлопці. Ну, немовби безголосі євнухи. Сказатиб, «тихарі» і політичні пристосуванці. Такі, які всього і всіх бояться. Анайбільше, мабуть, гніву, не приведи Боже, чи окрику з Банкової. Готові служитивірою і правдою будь-якому царю. Бо ж погляньте, за останні п’ять років змінилосядва глави держави, а політика, діяльність Руху, як були підкилимними, такими йзалишилися. Тиша така на вулиці Олеся Гончара (де міститься штаб НРУ), аж вуха в’януть.У державі війна, а наш Рух як води у рот набрав: хоч би якоюсь заявою обізвався.Нинішнього 9 травня червоні транспаранти окупували замало не пів столиці, а НРУз-за тину на все те перелякано позирає, буцімто його це не стосується. Не чутийого голосу щодо агітації за впровадження активної рідномовної політики, противорожої двомовності у пресі і на телебаченні. Так і хочеться гукнути з висоти Ярославоговалу під вікна кабінетів нинішніх вождів і вождиків НРУ: «Просипайтеся! Безнас, панове, порядку в Україні не буде. Заколисала вас байдужість і безберегедогоджання владі, яка з усіх сил бореться проти свого народу. Ви вже Рух,колись бойовий і активний загін українського народу, привели під поріг влади іперетворили його в пристанище улесливих прислужників для коломойських,пінчуків, фірташів, і, зрозуміло ж, порошенків, гройсманів і інших товстосумівпри державному стерні…»

Останнім часом пішли активнірозмови про те, що потрібно негайно міняти керівництво НРУ. І я за це також.Позаяк видно і зрозуміло, ті, хто нині при владі іншими вже не будуть. (ГоловаНРУ на своїй посаді з 2012 року!) Не здатні вони об’єднати, згуртувати маси, вдихнутив них ідеї боротьби з нечуваними досі безпорядками насамперед у державномууправлінні, плюндруванні законів та Конституції України. Зрозуміло, що першимиж порушниками цих святинь є якраз сам П. Порошенко, його васали, котрі здопомогою власного бізнесу рвуть України на дрантя. Нинішні ж керівнички Рухупро це бояться і заїкнутися, позаяк вони упокоїлися під рядном Банкової

З деяких пір до Руху прибилися дванародні депутати України Віктор Кривенко та Павло Кишкар. Це два зрадники ідейпартії «Самопоміч», котрі пробралися до Верховної Ради в ліфті названої політичноїхартії, і в самий вирішальний момент, коли у Верховній Раді відбувалосяголосування за зміни до Конституції, які відкривали дорогу до торпедуваннядержавного устрою України, в угоду путінським бойовикам, наплювали назастереження «Самопомочі», проголосували в угоду Банкової. За це й буливиключені з фракції «Самопоміч».  Сталосяце 31 березня 2016 року.

Думаю, що події далі розвивалисятак. Одного дня голову НРУ запросили на Банкову. Там давно уже ведуть роботу зпрокладання шовкового шляху для забезпечення другого строку П. Порошенка. Ті,хто вивчають ризики цієї ідеї давно знають, що Рух – це приспаний політичнийвулкан. І владі, щоб продовжити своє довголіття на Олімпі, вкрай потрібно йоговзяти під свій політичний контроль. Через засланих туди своїх ручних управлінців.Василеві Куйбіді, гадаю, прямо й без вихилясів сказали, що потрібно двохзрадливих нардепів взяти під своє крило. Вже 19 квітня 2016 року пан Куйбіда набрифінгу у Верховній Раді радісно заявив, що мовляв керівний орган НРУодноголосно прийняв у свої лави цих великих політичних діячів сучасності –зрадників, перебіжчиків, і готових й далі голосувати за те, щоб вся Україна сталаДонбасом. Ще він заявив, що тепер і Рух має в парламенті своїх представників,які, мовбито, тепер будуть активно проваджувати його політику, ідеї вдепутатському середовищі та через розроблені в Русі законопроекти. Повнадурість, але ж звучить як!

Що насправді сталося? НРУкооптував у свої партійні ряди нардепів правлячої коаліції, позаяк вони швиденькоперефарбувалися у представників провладної фракції БПП. Тієї, підкреслю, сили, котраобідрала народ як липку. Насамперед з тарифами на газ, на інші комунальніпослуги. Котра не може за неповних три роки загнати на нари жодного (!) з відомихкрадіїв режиму Януковича, убивць Героїв Небесної Сотні, зате всі СІЗО і тюрмиУкраїни, під різноманітними надуманими приводами наводнила українськимипатріотами, які захищали Майдан і воювали в АТО. Мені хотілося послати навітьпанові Куйбіді телеграму, щоб з кооптацією зрадників «Самопомочі» в керівніструктури НРУ наш рідний Рух, як ящірка відкинув свого хвоста – себто назву «Народний»Рух. Бо він явно став схожим, відтак, на антинародний…

Можемо нині, через тринадцять місяцівпісля того освячення запитати голову НРУ пана Куйбіду: ну й що, підтримали вашіновоспечені представники Рух у Верховній Раді, багато пройшло через голосуванняу парламентському залі ваших ідей та законопроектів, як ви це обіцяли? Херня змаком, чи не так?

А мені до глибини душі, зізнаюся,було соромно і принизливо за те, що пан Кишкар, коли в Україні вибухнула всенароднаблокада ОРДЛО, яку підтримали особисто знаю й багато членів Руху, які такими єще з часів В’ячеслава Чорновола, бо це був крик народу за припинення підтримки економікиі оборонної сили колорадів, торгівлі з справжніми бандюками, ось цей зрадник «Самопомочі»П. Кишкар, поспіль з неврівноваженою і несамовитою пані з однієї провладноїпартії замало не в рукопашну на Сході України билися за те, щоб бізнесможновладців з окупованими територіями процвітав. «Новоспечений» рухівець,якого здається, як і В. Кривенка ввели в якісь там керівні структури партії,готовий був зуби повибивати рухівцям у спротиві торгівлі з ОРЛДО, щоб непостраждав бізнес людей із Банкової і Кабміну. Як це вам? Завтра до цього П.Кишкар, переконаний, буде закликати весь Рух з партійного амвону…

Нині вже звучать активно голосипро те, що Рух має очолити інший зрадник «Самопомочі», побратим П. Кишкара - ВікторКривенко. Знайте: це політичні, пропагандистські посили з Банкової. Засланікозачки, в  тому числі й у ЗМІ та уФейсбуці молотять язиками про те, що рівного йому немає «менеджера». Він,мовляв, уже і діаграми якісь там понамальовував, як ростиме і розвиватиметьсяРух за його керівництва. Така дурня, що аж соромно за людй, які про це говорятьі пишуть.

Я декілька разів перечитавбіографію пана Кривенка і ніде не побачив, аби він набивав гулі в справіуправління масами, виробництвом. До цього він був здебільшого помічникгенерального директора підприємства, бо весь обвішаний різноманітнимидипломами, а далі все радник, радник, радник – від цього аж в очах рябить. Якийіз нього «менеджер» - ніде не видно. Схоже навіть на те, що і в самої  Інни Германівни Богословської саме такимфахівцем пан Кривенко був також, бо обирався в нардепи з її «Віче». А осьєдиний раз начебто потрапив в команду достойних людей із «Самопомочі», і одразузламався, як пісочне печиво. Чи треба Рухові такого вождя, на якому черезідейне зрадництво однієї політсили надійно припасовані віжки Банкової? Думаю,що питання риторичне…   



Останні записи