Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.09.2016, 16:04

Силует Берії над МВС

Замітки до ситуації з наданням особливих повноважень для Деканоідзе та Авкова і їхнім 150-ма тисячами людей, які програли битву з бандитизмом

   Не секрет, що 99,99 відсотків громадянУкраїни, на підконтрольній нашій владі території, є законослухняними громадянами,в тому числі і я. За бандитів, звісно ж, не ручаюсь. То чи ж требазапроваджувати режим поліцейського гетто, на якому наполягають залітна птаха,дружина молодшого брата М. Саакашвілі, пані Деканоїдзе та  міністр Авакову зв’язку з трагічними подіями в Дніпрі?

               Справа в тому, що ця трагедія для українського суспільства ніяк не може бути«поворотною», як на тому наполягає начальник Нац. поліції. І ось чому.

1.         У Дніпрі була розбірка з непокорою,смертельними  пострілами не між громадянином і поліцейським патрулем, апоміж колишнім міліціонером і новими поліцейськими. Себто, між своїми. І тутякогось там Пугачова ніяк не можна ототожнювати з представником громадянськогосуспільства. Це виходець з міліцейської системи.

2.         Буквально кожної доби з’являєтьсяодне-два повідомлення в пресі про корупційні діяння працівників поліції, пронеправомірне застосування сили до громадян. Поки подібне не буде викорінено, ніпро яке підвищення повноважень для людей у поліцейських одностроях не може бутий мови. Це здебільшого не правоохоронці, а щось інше.

3.         Де висновки по трагедії Кривому Озері,коли шестеро поліціянтів зайшли до хати, стягнули громадянина з ліжка, виволоклив двір і застрелили? Якби вони володіли правом на знущання, яке прагнутьпредставити поліції Деканаїдзе та міністр Аваков, їх би навіть ніхто непожурив: мабуть би, представили до нагород «за рішучість». Подібне свавілля неможна допустити.

4.         Ми що забули Врадіївку, де райвідділміліції перетворився в бандформування з ґвалтування, катування? Це таким«офіцерам» вони хочуть представити особливий імунітет з правом в усьому бутиправими? Тоді, даруйте, лінчування не минути. Чи потрібно доводити до цьогоситуацію?

5.         Довіряти тому, що показує навідеокадрах поліція ніяк не можу, тому, що всі ті докази є  спеціальнопідлаштованими на предмет перетворення України в поліцейську резервацію, дескасовується презумпція невинуватості громадян, як Конституційне правогромадян, і запроваджується презумпція довіри до свідчення лише правоохоронців,серед яких відсоток злочинців у погонах неймовірно високий. За цих умов Українаперетвориться в суцільний концентраційний табір з поліцейським свавіллям.

6.         Замахи на життя, здоров’я поліцейських(згадаймо йсерпневу трагедію з загибеллю двох офіцерів МВС у селіБабинці Борщівського району Тернопільщини)не тому, що це влаштовують громадяни, а лише через бездіяльність самеправоохоронців: розпоясалися бандити. Невміло проведена реформа МВС самеДеканоідзе та Аваковим викликала дев’ятибальний шторм злочинності. Тепер цідвоє, замість того, щоб мобілізувати 150-тисячне військо міліції=поліції наборотьбу зі злочинністю хочуть у державі влаштувати концентраційне гетто.

7.         Перш ніж голосувати за наданняпрезумпції безберегої правоти правоохоронців, Верховна Рада України повинназняти право недоторканності з народних депутатів, судів, президента України.Щоб при бажанні полісменів і їх можна було покласти фейсами в калюжі.

8. Презумпція правоти поліцейського – це презумапція винуватостігромаданияна. Насправді це вже пройдений етап для старшого покоління українців.Цим беззастережним правом уже користувалися свого часу «орли» Єжова, за тимБерії. До чого це привело – відомо. Винищенням цвіту нації, тисячі смертейнічого невинних людей. Сотнями тисяч, якщо не мільйонами виправдальних вироків,але, зрозуміло, згодом, після того, як людей не стало, як вони перетворилися втабірну пилюгу. Варварство це, як не парадоксально, незасуджене, тому про ньогодехто мріє знову... 

Думаю, що погодитись на подібне було б повним безумством.Насправді ж, двоє на чолі Нац. поліції та МВС не справились зі своїм завданням.Замість того, щоб засукавши рукави кинутись виправляти ситуацію, вони вимагаютьнові державні асигнування (звідки їх зняти?), і нових повноважень, щобперетворити Україну в Берієстан. Це вельми небезпечно. 

Останні записи