Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.01.2016, 23:31

Злодії посварилися. І слава Богу

Тільки чвари у владі змусили панівну верхівку згадати, що для змін Конституції потрібно проводити всенародний референдум, а уряд має не ховатися поза плотами й плітками, а регулярно звітувати перед правлячою коаліцією.

      Ну що ж, нарешті. Ті, хто крав удва мішки з головних державних запасів, себто, бюджету, прикриваючи всі своїзлодійства міцністю ними сформованого керівного блоку, який наразі називається парламентськоюкоаліцією,  на покражі, здається, й розсварилися.І це, як на мене, найкраща новина для народу України. Чому?

                Дивіться.Вони чудово розуміли, що брешучи людям про безальтернативність так званих мінськихугод, про неймовірні вигоди якоїсь децентралізації імені головного реформатора-конституціоналістаГройсмана, насправді діяли вкрай протиправно, нахабно, антидержавно. Під чужудудку, яка насправді була музикою Кремля. І варто було комусь перейти дорогуіншому на виході з награбованим із грошесховища, як глава уряду заявив. Мовляв, для чистотипроцесу змін у Конституції, належить провести всенародний референдум.

                Напротилежному березі річки влади це оцінили, як постріл у спину обопільному чудовомузлодійському ходу, який тривав уже більш як півтора роки. Перш, ніж сказати,чим відповіла і на скільки потужно протилежна сторона, зауважу, чому, власне,Яценюк та його бригада випустили отруйну стрілу саме тепер.

                Звичайно,недільну заяву прем’єр-міністра в його оточенні надзвичайно ретельно, гадаю,продумали. Їм було зрозуміло, що авторитет глави держави і його команди нині знаходятьсяв оцінці народних мас на найнижчому, критичному рівні. Тільки ліниві некритикують так звані «мирні ініціативи» Порошенка, які насправді є не чим іншим,ніж відвертою грою на полі Путіна проти територіальної цілісності України, її суверенітету,проти свого народу, який несе непомірні втрати у конкретних боях вДонбасі. Ганебна брехня в усьому, буквально на кожному кроці з уст президента.Ось приміром, на січневій, уже нинішнього року прес-конференції він, і оком незмигнувши, голову НБУ Валерію Гонтарєву називає найкращим банкіром світу(мабуть, за те, що створила для приватного банку Порошенка-Кононенка медовіумови з дармового грошового навару, позаяк здатен все оцінювати лише за критеріємвласного збагачення). Прес-конференція відбувалася і ці слова прозвучали, зауважу, 14.01.2015 р. Минає лише тиждень, 21січня на світовому форумі в Давосі оголошуються результати репутаціїбанківської системи, і повідомляється, що банківська система України найгірша усвіті. Так і заявлено! Серед 144 держав, Україна зі своїми платіжними установами зайнялаганебне 140 місце. Ось вам офіційний доказ вищесказаного – тисніть сюди.

                ВідповідьБПП на заяву Яценюка про референдум була негайною. З трибуни парламенту, прем'єру і «Народному фронту» відписали:нумо, прозвітуйте про зроблено перед правлячою коаліцією. Тобто, до бар’єра! Оскількиза два роки правління А. Яценюка, за його правління в двох урядах, він жодного разуне тримав звіту про зроблене. Буцімто святіший за самого папу римського. Мовляв, як хочу, так і хазяюю, куди бажає і кому заманеться народні грошики роздаю. Чи давно було, що під ранок, коли «затверджувався» бюджет на 2016-ий, у сесійній залі, хтось з народних депутатів вигукнув: «А що це за 26 мільйонів гривеньокремим рядком на благодійні цілі?» Кисло поморщившись, добродій А. Яценюк неголоснопояснив, мовляв, попросили люди мільйон доларів США на проведення конкурсу пісні. Про те, що за люди такі особливі, котрі такі дорогі пісні можуть собі дозволити замовити аж за мільйон доларів США (!), влаштувати собі подарунок з державного бюджету тоді, коли ці кошти начебто під екстремальність ситуації з агресією московітів фіскали збирають з пенсіонерів, які весь вік горбатилися на ці копійки.  «Добре,викидаємо…», - образливо сказав дорогий Арсен Петрович, упіймавшись на протипрвній оборудці ...

                Таких«музичних бліх» за рахунок народу можна віднайти багато в діяльності Кабміну часів мудрого Яценюка. Через це уряд такпанічно боявся парламентської трибуни для звіту. Минулого разу, щоб уникнутийого був розіграний навіть сценічний трюк з виносом А. Яценюка О. Барною до зали. І осьнарешті якась серйозна чвара на владному Олімпі й потягла Яценюка на ешафот.

Виж погляньте, в обох зграй, які довели країну за рекордно короткий строк доповної руїни – економічної, політичної, військового протистояння, зовнішньорепутаційної оцінки за кордоном, головний метод уразити суперника – закликати до суворого виконання стандартівверховенства права. Значить, кожна з сторін, хазяюючи на своїйтериторії, діяла вкрай протиправно, злісно порушуючи Конституцію і закониУкраїни, маючи в запасі контраргумент, що опоненти творять подібно. Все цезагалом однозначно доводить: правили обидва клани по-бандитськи.

                Чиозначає це, що пора співати похвалу періоду правління щоденної гризні зачасів незабутнього дуету Тимошенко-Ющенко. Коли один в одного вожді та лідери викрадалилітаки, а Путін, під злобливе хіхікання прем’єр-міністра  називав главу української держави мазуриком?  Навряд чи.

                Розбрату бандитському лігві, погодьтесь, усе-таки краще, а ніж злодійська спайка,кругова порука. Оскільки, як бачимо арбітром у їх розборках стають, як недивно, Конституція і дотримання чинного законодавства. Не воювати ж їм зізброєю, з використанням послуг кілерів. Між ці фортифікаційні береги, яківиникли, найкраще було б завести нині миротворчу місію… опозиції. Української,підкреслю, справжньої патріотичної опозиції. Але де ж її взяти в знову гетьтаки прогнилому, начиненому зрадниками регіоналами парламенті? Такої  конструктивноїсили в нинішньому українському парламенті не існує. Тому ситуацією повинноскористатися громадянське суспільство. Його структури мають довершити справувиведення бандюків у владі на чисту воду. І закрпіти назавжди такий пріоритет. Якщо ж потрібні зміни в Конституції, тоїх належить справді таки проводити виключно через всенародний референдум, особливож щодо проблем з підтвердження унітарного устрою  держави, замість придуманого в Кремлі зламуцієї моделі способом брутального підштовхування нас відповідно до неофіційних забанок-ініціативПутіна-Меркель-Олланда та й Порошенка з  впровадженням якогось дикунського особливогостатусу для окремих районів Донбасу. Те ж саме має відбуватися стосовно цілкомзаконних вимог щодо регулярного звіту уряду, звіту глави держави перед парламентом і народом за вчинення дій подібнихдо ухвалення в тісному колі Путіна і його прихильників так званих мінськихугод, які насправді стали справжнім удушливим  зашморгом на шиї України.

Останні записи