Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.01.2016, 12:51

Податок на кота в мішку

Новорічні проблеми Рашки, яка уже розсипається...

Рівеньжиття у будь -якійдержаві можна визначити по тому, які теми порушують сатирики під Новий рік.Якщо погодитись з цією тезою, то в Росії, для вашого відома, друзі, в ці днінайбільше зачитуються  блискучою гуморескоюякоїсь Влади Черкасової, озаглавною «Податок на кота». Гротескна клоунада в стилі поєднання фантастичного і реального прообдирання громадян та буйний розквіт державної корупції, мордування людейподатками. А взаємини влади і суспільства визначаються за химерними питаннями соціологічногоопитування.
Сформульованими безпосередньо керівниками держави. 

         В останньому наші злобливі сусідивзагалі переплюнули всіх. На межі двох років – 31 грудня і 1 січня вони провелиекстрене опитування громадян у Криму, поцікавившись, чи готові ті трошкиповернутися до печер, звідки вийшли їхні предки. Заглянути до електричних розетокна предмет виявлення в них політичних складових. Якщо звідти витікає бандерівський жовто-блакитний струм, то категорично відмовитись від його. А це означає і відцивілізації. Заради вірності ідеалам імперської Росії пожити у пітьмі, безтепла, без води, без сучасної комунікації. Себто, злегка побути дикунами вблагословенному їхньому «рузькому мірі». Зате, і це точно -  помирати росіянами.

         Справді, про таких мазохістів не щодня почуєш,де ж бо бачено подібне, щоб люди від електрики, двигуна цивілізації відмовлялися?Тільки у наскрізь зомбованій Росії та ще, мабуть, у Північній Кореї можливеподібне.

         Як відомо, напередодні самого Новогороку В. Путін забажав,  аби на анексованомупівострові провели бліц-референдум з приводу того, чи хочуть  кримчаки користуватися українськоюелектроенергією. І такий собі прокремлівський соціологічний центр, схований заабревіатурою ВЦИОМ, за добу вже видав «остаточний» результат.

         Такий собі росіянин Єгор Сєдов, котрий,либонь, має голову на в’язах те, що відбувалося поміж Москвою і Кримом уНоворічну ніч описав так:
«Похоже,просто кто-то перепутал 1 января с 1 апреля. Ну, чего во время бурногопразднования новогодней ночи не случается? Т.е. 31 декабря прошлого года (идалеко не утром) появилось сообщение: министр энергетики Новак заявил опоручении Путина провести опрос среди крымчан, надо ли заключать с Украинойконтракт на поставку электроэнергии на украинских условиях? (Аусловие простое - Крым будет указан в контракте как часть Украины). Или надосогласиться на, так сказать, временные трудности. 

И ВЦИОМнемедленно взялся за дело.  И уже во второй половине 1 января появился рапорт: опрошена целаятысяча человек (400 в Севастополе, 600 - в Крыму)! 93,2 процента - против того,чтобы Крым и Севастополь упоминались, как часть Украины. 94% готовы терпетьвременные, так сказать, трудности

Вообразите,как поднимают из-за новогодних столов работников соцслужб ("Приказ естьприказ!" - так, что ли?) Как работники соцслужб звонят только чтоотметившим новый год людям, как они прорываются сквозь ночные звонкиродственников и знакомых: "Здравствуйте, можете ли вы ответить навопрос..." 
Вообразите,что им говорят люди - нетрезвые ночью или с больными головами - наутро. 

Эх, вотбы изваять памятник "Подвиг социолога"! Церетели, что ли, занялсябы... 
И вотпод какими заголовками все это подается: "Крымчаневысказались против контракта с Украиной по электроэнергии"("Российская газета");

"Крымчанене согласились на заключение контракта о поставках электроэнергии сУкраины" (News.ru); "Крым готов терпеть трудности, но неунижение" ("Вести"; как, неужели таки весь Крым?! опросили 1000человек и один полуостров?). Ит.д. 
Разумеется,иных итогов и ожидать было невозможно. 

Но естьодна деталь.  Это, все же не "крымчане несогласились". Это - 1000 человек, которые, - как нам сообщил ВЦИОМ(подчеркнем это), были экстренно опрошены в новогодние праздники.  Думаю,даже известная своим легкомысленным отношением к вопросам численности населениябывшая "эховская" сотрудница согласилась бы, что крымчан все-такибольше тысячи. 

А еще -один вопрос: а, простите, какие юридические последствия может иметь опрос,проведенный хоть ВЦИОМ, хоть кем-то еще? Это же не референдум. Просто некийопрос мнения - с сообщением о нем. И всё. 

Чего теперьожидать? Кто-то уже говорил - а может, они выборы вот так станут проводить,опросив 1000 человек? Нет? А тогда что это было?  
Отвлечениеобщественного мнения? Оченьвероятно. Но все же, ониточно не перепутали начало января с Днем смеха? Если судить по заголовкам,что-то подобное все-таки могло произойти...»

А ще одна росіянка написала про це так:  «Вранье.Думаю, что вообще опроса не было. Спустили сверху директиву дать около 100%. -В минуту нарисовали и об ъ явили. Видела сегодня интервью Федорова - главы карманногоВЦИОМа. Так он совсем окосел от вранья:)))»

Коливідбулося захоплення українського Криму, в Кремлі вирішили створити колективнийавторський прообраз писарчука Козьми Пруткова, для, так би сказати, провітрюванняситуації. Так народився біснуватий і геть неврівноважений ура-блогер, служкаКремля під прізвищем  Олександр Горний.Він став майже щодоби публікувати свої пости, одобрені в кабінеті заступникаглави адміністрації Володіна, як записки божевільного, котрий не можевипінитись з приводу психо-патріотичної теми «Кримнаш!». Яке щастя, якаблагодать, мовляв, з того що півострів, завдяки старання ВладімірВладімірічанарешті «повернувся додому». Друкується він переважно у розсаднику демократівта лібералів, в « ЭХУ Москвы». Насамперед для того, щоб збити вал чорнухина владу в цьому масмедіа . Але з приводу новорічного «референдуму» і сам Горний не втримався.

Читаємо у нього:
«Меняволнует вопрос и о том, кто предложил Путину провести этот идиотский опрос?» «Это просто подстава для нашего Президентаи оскорбление для многих крымчан и меня лично. С таким же успехом можно былопровести сейчас повторный референдум о вхождении Крыма в Россию.»

Вкоментарях йому люди відповідають: « Вот чудак этот Горный! Никак не дойдёт до него, что Вождь иесть автор и виновник всех бед крымчан и всех других граждан РФ, начиная отбесславной авантюры по захвату и оккупации крымского полуострова и кончая этимпровокационным опросом!» Інший додає: «Никто так не опускал президента Путина, как этот коллективный господин Горный, рожденный Кремлем!!! Заявляяо том, что Путина подставил какой-то умник, господин Горный заявляет темсамым,  чтоПутин - безмозглый, что онне способен мыслить самостоятельно ичто он озвучиваеттолькото, что ему нашепчут на ушко!!! :))) Вобщем, не толькопосредственность, какутверждает , например, Шендерович, аУО - умственно отсталый!!!

Щоб бути тут до кінця справедливим,зазначу, що О. Горний в своєму новорічному опусі також гостро критикує даніВЦИОМу, але заявляючи, що 93,1 відсотка патріотизму, це насправді – плювок удушу кримчан. Мало намалювали 93 відсотки тих, хто начебто гидує українськоюелектроенергією. Позаяк, як стверлджує, начебто 98-99% людей на півостровіготові хоч померти в пещерах без світла й без тепла, але нізащо не терпітимутьукраїнську електроенергію в своїх дротах. Така ось шизофренія від «рузькогоміра».

Просто таки знущається з цієїпсихоідеї про опитування в Криму Алєксєй Мєльніков, чудовий московський публіцист,прибічник опозиційної партії «Ябулоко».

Якщо хтось з кримчан вважає, що непотрібно отримувати українську електроенергію, то це означає, що вонивимагають, аби їм побудували нову енергетичну лінію з Росії. За чиї кошти маютьз'явитися ці стратегічні енерегтичні потужності? Росіян? Не за ваші кревні? Ачому це так?

         Вас,кримчани, пише Ал. Мєльніков, і без того утримують за рахунок громадян Росії, витратившиза непоних два роки на плдібне майже 300 мільярдів рублів. Ви навіщо в Росіюприйшли, щоб сісти на шию громадянам країни, які повинні вас утримувати? Чомуза два роки разом зі своєю владою ви не навчилися збирати податки, жити за власнимистатками, обмеживши свої походи в російський бюджет? Коли нарешті, якщо неприкоротиться взагалі, то хоч би зменшиться частково це утрманство? – пишу АлєесєйМєльніков.

  Справді, Крим для росіян виявився податком на кота в мішку, якого анексував Путін.

  Посилання у тексті:
«Налог на кота», юмореска Влады Черкасовой
«93,1% патриотизма.Плевок в душу крымчан» АлександрГорный
«По даннымВЦИОМ…» Сообщение о референдуме
«Крымчане, учитесь житьна свои» Алексей Мельников

Останні записи