Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.12.2015, 01:28

Форум шести тисяч "юродивих"

Замітки з Антикорупційного збіговиська, де найсолодшими виявилися дармові цукерки в російськомовній обгортці

Болить серце, душа розриваєтьсявід того, що група ідіотів, яка після Майдану захопила в руки владу, буквальнодогризає Україну, розриває її на шматки, п’є кров з усіх жил. Тому, як було непіти на так званий Антикорупціонний форум., який анонсували на Інтернетресурсах, як порятунок від лиха. А може, щось та зрушиться з місця? Те, що там відбулося…Втім, усе по порядку…

                Спершуз’явилася… біла фурія з мікрофоном на сцені. Розпочався не заявлений і широкорозрекламований Антикорупційний форум, а справжній бенефіс  тонконогої новоявленої української Фурцевої. Зичнийпартійний голос, підсилений надпотужною технікою в незмірних залах виставковогокомплексу, де й 6 200 відвідувачів не глушать й подиху ведучої. Слухаємо якесьсловоблуддя вибіленої гурпії пів години, хвилин сорок, тих, кого представляє,кому надає вона слово, але про що говоряться зі сцени – годі зрозуміти. Чомусьпро розбудову навої політичної системи. «Ми, нові парламентарі…», через фразу в’яжепідводку мила пані, закликаючи до сова нового партійного мовника, котрий фанфаронитьсятим, що якась там його політична сила перемогла у ряді міст та сіл України.Кому це цікаво?

                Люди,що сидять у залі оглядаються, перешіптуються, дивно знизують плечима. Прийшлиначебто на Антикорупційний форум, а тут щось ліплять про якусь партійнуперебудову, про нові політичні сили. Як же ж це все остобісіло. Всі радяться вчесні захисники народу, а дорвавшись до влади перетворюються у Циркулів, яких неврівноваженіБарни носять довкруги трибун, відірвати від них не можуть… І крадуть, крадутьусі «рятівник нації», без кінця і міри.

                ПаніФурцева показує зі сцени вітального листа від пана Порошенка. Яка, скажіть,невимовна радість! І він, виявляться, незримо присутній у залі Антикорупційногофоруму. А чи не обрати бува його головою всієї цієї чудасії?! Ще ж не так давнобуло, коли вельможний глава держави, Віктор Федорович Янукович, особистоочолював всю антикорупційну боротьбу в Україні. На нинішній Банковій, либонь,вирішили піти дещо далі, створити для цього громадянський рух під опікою своїхлюдей.

                Передсамим початком велелюдного дійства на сцену, як вожді-правителі «громадянськогофоруму», заснувавши руки до кишень, вийшли Михеїл Саакашвілі, Мустафа Найєм,Сергій Лещенко. Оглянули велетенський зал набитий людом. Що сказати, найвірнішіопричники Петра Олексійовича. Одному глава держави дарував з барського плечаукраїнське громадянство, пост глави одного з найкрупніших регіонів України,іншим персонально жалував мандати нардепів. У найближчих рядах побіля сцени розташуваласякогорта й інших людей з апарату глави держави, народні депутати. Вони, до речі,як з’їхалися надвечір своїми лискучими лімузинами під Виставковий комплекс, депроводився цей так званий Антикорупційний форум (АФ), журналісти аж роти відздивування  пороззявляли, кинулисязнімати ці мільйонних вартостей у доларових еквівалентах «коней». Щоправда,чомусь жоден з телеканалів не показує це багатство борців з корупцією. Начальствобоїться гніву, не дає добро  на ефір. Боце ж не опозицію ганьбити доведеться, а людей Порошенка, які «втнули»Антикорупційний форум, котрий благословив глава держави.

                Молодіхлопці, що сиділи поруч підрахували: ведуча Фурцева тридцять сім разів у своїхпромовах і підводках до виступів за неповну годину вимовила слово «панель». Тутже мої сусіди під слизькі жарти оголосили, що це наймодніше слово на АФ. («Тежмені антикорупціонери, - вимовив один, - а без панелі обійтися не можуть».) Виявляється,так організатори форуму називали майданчики, де розгорталися події того вечора.Починався форум в одному залі, в іншому, на іншій, сказати б, панелі післяцього мали почати розмову про корупцію.

                Знайшликому дати відкрити це дійство – Савіку Шустеру. Оце, скажу вам, неперевершений борецьз корупцією! Чи давно його звинувачували, та й сам, пригадується, зізнавався віну тому, що на півзігнутих ніжках бігав до адміністрації президента Януковича,погоджував списки тих, кого йому можна запросити на прямий ефір. Що це все, якне бридка політична  корупція? Унайгірших її проявах. А нині, як бачимо,вже великий навчитель боротьбі з цимзлом. Оце метаморфоза!

-Что вамсказать про корупцию? – почав ШевелісШустеріс, а саме так дослівно звучать справжні його ім’я та прізвище.– Я когда работал в Италии, занимался разоблачением сицилийской мафии…

Якщо чесно,то й не знаю чи вірити цим словам, бо давно чув про Шевеліса-Савіка, як провеликого фантаста. І по сьогодні, до прикладу, в Вікіпедії повідомляється, щовін не спростував колишнє звинувачення директора Російської служби радіо «Свобода»Воодимира Матусєвича (нині покійного вже) про те, що пан Шустеріс-Шустер приписавсобі  вищу освіту.Про це читайте тут.

А ось «панель»здригнулася від зичного голосу якоїсь Наталії з Харкова. Це був просто жахливийкрик з приводу того, що вона, бачите, першою, як я зрозумів, виступала свогочасу на Майдані-2013-ть. На сцені було ще вісім людей, кричала зі сцени. Усімдали пости, а вона одна обділена…

Я зрозумів,що таку маячню слухати - просто знущатися над собою. Оце то Антикорупційнийфорум! Встав із перших рядів побіля підмостків зібрання, і попрямував черезпереповнений зал на вихід. Коли це враз хтось окликнув. Я оглянувся. Це бувВіталій Кононов, колишній народний депутат України, у минулому лідер популярноїЗеленої партії.

-І ти слухаєшце все? – запитав я його, ледве не сплюнувши собі під ноги, коли він підвівся зсвого місця, щоб обмовитись зі мною.

-Що поробиш,- відповів мій земляк. – Шість тисяч не сповна розуму збіглися з столиці, ще двісті з’їхалисяз інших міст України. Гарно влада спіймала всіх нас на крючок…

- А ми зтобою чого тут?

- Так ми ж неліпші від інших. Ті ж самі юродиві, бо віримо в чесних служників влади, що гукнулинас сюди. А вона тим часом безбожно краде, бреше, нами колотить, одних на однихстравлює. Але це, думається мені, триватиме уже не довго…

                …Одначе заради справедливості скажу, що не все на цьому збіговиську було гіркета причинне. Під кінець дійства на одній із панелей група молодих людей враз розкутала з-під накриття гори ящиків печиваТістечка, смачних рогаликів тасолодющих цукерків. Група жартівників стала докопуватись чийого вонивиробництва – одеського, рошенівського чи, можливо, «Житомирських ласощів»? Групалюдей саме від цієї проблемної фабрики, які замало не щодня переслідують уКиєві за рейдерство міністра юстиції П. Петренка та нардепа С. Пашинського, кричалисвої образливі речівки на адресу цих діячів при вході до виставкового центру,де проходив форум. Але на жодній з партій солодощів адреси чомусь не було. Хочавсі обгортки були російськомовні. Назви ласощів теж якісь чудернацькі. Тому йпішла обмовка, що це подарунок від Путіна. І дехто точно обходив цей дармовийтовар. Інші ж навпаки, набивали цим добром кишені, кульки, торби і навіть, здається, пазухи. Це справді було схоже на шаленне божевілля під Новий рік.  

Останні записи