Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.11.2015, 15:56

Паранджа для поліцейської Гюльчітай України

Жирна пляма на мундирі Начальника поліції України...

Усі казки, відомо,колись неминуче закінчуються. Як і ця, про начебто оновлену, новітню поліцію.Хоча чи було там усе так вишукано й чарівно навіть з першого дня запускузаокеанського проекту, як малювалося – велике запитання? Добре лиш те, мабуть,що на це пішли американські гроші, а не жалюгідні наші податки. Радісне жбризкання слиною з приводу того, що записуватися в нові правоохоронні органи вокремих містах прийшло по декілька тисяч молодих людей один день, швидше не ознакаповаги до новації, а прикмета нашої жалюгідної бідності. В Україні працюєтисячі нікому не потрібних вишів, які немовби млинці у масляну штампують за грошібатьків дипломи для молоді, які на 99,9 відсотків залишаються незатребуваними.Вже мільйони юнаків і дівчат з немовби вищою освітою згаходяться без будь-якоїроботи. І казати, що вони записуються на конкурси в копи заради любові до репресивногоапарату держави – блюзнірство, якщо не повна маячня. Молоді просто нікудиподітися, немає за що жити, ось що насамперед веде їх до патрульної поліції. Алене про це нині моя мова.

         Декілька років тому у Литві виник грандіозний скандал.Тодішній глава держави Артурас Паскаускассвоїм указом представив литовське громадянство своєму приятелю-партнеру зРосії. Закінчилося це дуже швидко й плачевно: під тиском громадськостіпрезидент змушений був подати у відставку, пішов у небуття.

         Цинізм П. Порошенка добре відомий,особливо щодо Конституції. Але й тут він, либонь, переплюнув сам себе, коли ставвручати паспорти якомусь дивному грузинсько-російському десанту, підсаджуючиновоспечених «громадян України» на найвищі посади в державі. Влаштовуючи,казати б, дивні подарунки гастарбайтерам з барського плеча.  Подібне сталося і відносно такої собі паніХатії Декануїдзе. Начебто в Грузії, яка, до речі, понад десять разів є меншоювід України, вона за часів правління Міхеїла Саакашвілі займала пост начальникаакадемії поліції чи навіть була там із місяць-другий міністром освіти. Щоправданам ще нічого не відомо про те, що це був за фахівець. І чому ми маємосприймати на віру те, що вона неперевершений організатор і поборник дотриманнязаконодавства, новаторства і тому подібне. Он уже ж маємо «фахівця» із Джорджіїна посту міністра охорони здоров’я при якому рівень корупції, організаційногобедламу в галузі зріс у рази. А де, скажіть, будь ласка, подівся цей рожевощокийборець з корупцією з Генеральної прокуратури України? Втік під крило М.Саакашвілі в Одесу? У Києві навіть не з’являється…  А тут знайшлася нова «месія», їй, як каретупід парадне, подали пост Начальника поліції України. Позаяк, бачите, заявила,що любить Грузію і Україну…

         Усе це, як каже мій кум,занадто слизьке, немовби мило в лазні: у руках не втримаєш… Позаяк усепроявляється не в словах, а на конкретних справах. Як у Біблії сказано: судітьпо справах їхніх. А справи такі: другою особою в Нацполіції – керівником кримінальноїполіції Х. Декануїдзе призначила людину з охоронного сонму В. Януковича.Міліціянта, котрий у пору Майдану опікувався питаннями слідкування заактивістами, прослуховуванням комунікації революціонерів, очолював у міністерствіВ. Захарченка службу кримінального розшуку. А всі повстанці, як відомо,відносилися донецькими до кримінальних злочинців. Починаючи від школярів, студентів,яких ловили на тому, що вони звозили шини до центру столиці.

         Саме завізна грузинськадівчинка, підсаджена П. Порошенком, напевне ж, з перепою на найвищу посаду вновій правоохоронній системі, підписала наказ про призначення такого собі В.Паскала, орла Захарченка, на посаду свого першого заступника, керівникакримінальної поліції України. Звичайно ж, з подачі очільника МВС А. Авакова, якийу цьому міліцейському перевертню (служив одній владі репресуючи майданівців,тепер служить іншій у ще вищій іпостасі), з якогось дива, душі не чає, за активноїпідтримки його політичного побратима А. Яценюка.

         Рішучий протест активістівГромадського люстраційного комітету і народних депутатів України, який відбувсяпід стінами МВС п’ятниці, 27 листопада ц.р., міліцейсько-поліцейським начальствомсприймається, як заколот… ляльок у театрі. Мовляв, пошумлять і присядуть… ХатіяДекануїдзе відмовилася навіть вийти до протестантів, посилаючись на зайнятість.Виглядало це так: пішли ви всі далеко… І тому народний депутат Д. Добродомовзмушений був, використовуючи свій представницький мандат, штурмувати апартаментинової великої начальниці.

         Висновок головної поліціянтки,котра, либонь, грає роль скромниці Гюльчатай, ховаючись від людей у кабінеті, якза паранджею,  такий: ніяких доказівпротиправних дій В. Паскала щодо майданівців у неї немає. Якщо в когось вони є,заявила вона В. Добродомову, нехай передають на розгляд.

         Уся комедія МВС підкерівництвом, замічу, не змінно одного й того пост-майданного міністра щодо покриттяі навіть возвеличення бандитів Абдули на головній площі країни (якщо вже говоритипро злочинну мафію В. Януковича в руслі кінофільму «Біле сонце пустелі»)викликає не просто тривогу, а справжню ненависть до того, як виводять з-підвідповідальності всіх учорашніх карателів, відбілюють їх новими постами управоохоронних структурах. Невже там, на вулиці О. Богомольця, не розуміють, щовсі, хто був підручними карателівЗахарченка мають піти у відставку, забути про погони і вогнепальну зброю віддержави на боку? Бо вони воювали на стороні ворогів народу в часи РеволюціїГідності. І, як на мене, то просто дурновато виглядають слова поліцейської Гюльчітай,якій я чомусь маю збирати факти,  доводити, що її переший заступник залишаєтьсянавічно ворогом українського народу через те, що виконував функцію головногопсячого сторожа і наглядача в донецькому гетто. Які ще потрібні докази цього,коли залишилися не знищеними документи, після замітання слідів міліціянтами,котрі свідчатьь: саме В. Паскал був на чолі всієї служби переслідування повстанців.Хіба цього мало? Невже потрібно приносити скальпи?

         Цей грузинський пасаж про необхідністьякихось нових доказів при наявності документального підтвердження юридичногофакту участі В. Паскала в організаційній структурі міністерства внутрішніхсправ В. Захарченка щодо стеження за невдоволеними режимом В. Януковичасвідчить лише про низький рівень політичної культури Начальника поліціїУкраїни. Як людина з таким примітивним кругозором може бути одним з керівниківправоохоронної системи держави? Погодьтесь: справді важливе питання…  

Для нової поліції Паскал, немовби Януковича вовчий оскал...

Останні записи