Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.11.2015, 08:10

Свічка для Криму, батіг для Кривого Рогу...

Якщо влада ялова, злочинно бездіє, або ще страшніше - зраджує в відстоюванні інтересів держави, тоді за справу береться громадянське суспільство. Нині саме ця рішуча ситуація...

Виклики дня все значиміші. Якби,не приведи Боже, був живий Сталін на нинішню пору, вже б з’явилася його працяпро те, що чим далі в Революції Гідності, тим більше ворогів. Яких, звичайно ж,потрібно… знешкоджувати.

                Атак нічого дивного, що в таврійському степу українські патріоти завалили лініїелектропередач. Про те, що це неодмінно станеться, я писав у своєму блозі, говориву виступах на телеканалі 112.ua,як політолог, одразу після 20 жовтня ц.р., лишень мужні і рішучі кримськітатари перекрили  шлях контрабанді наанексований рашистами півострів. Тому, коли нині хтось там каже, що подавати у Кримелектроенергію конче потрібно, аби не порушити постачання струму до Причорномор’я,а ще більше того, за для нормальної роботи атомних станцій, це все одно, щолякати дитину: їж, бо вовк сніданок проковтне.

                Усеце повні дурниці, які виходять насамперед із кабінету маленького міністрикаенергетики, котрий користуючись покровительством Банкової, нахабно йбеззастережно, попльовуючи навіть на бізнес суперників з командиЯценюка-Мартиненка, варить ґешефт на закупівлі в Росії електроенергії тавугілля, в бандитів з ДНР/ЛНР, зокрема. Я б, приміром, його вже давно запитав:а ти не знав, що лінії електропередач упадуть? Звичайно ж знав, бо кримськітатари люди рішучі, слів на вітер не кидають. Чому не готував систему до зациклюванняв режимі мінус Крим? Ми що не цівилізовані  люди, не розуміємо, що коли вбагатоквартирному будинку відключити постачання енергії до однієї квартири, то цезовсім не позначиться на освітлені інших помешкань? Чому ж тоді, коли від’єднатиЛЕП до Криму, яка нам нині геть не потрібна через те, що зворотного потокуструму ніколи не буде, маємо начебто нести втрати, а не збільшення запасів власноїелектроенергії? Виявляється, корупція, коли їй потрібно довести свою мовбитосуспільну «вигоду», може навіть під себе змінювати закони фізики і рухомихчасток. Така живуча зараза!

                Теперпро використання української електроенергії в окупованому Криму. Так, основначастина її витрачається на потреби населення. Але трохи більше сорока відсотківенергопотоку використовується Чорноморським флотом Росії. Спрямовується на живленнякораблів, військових частин, ракетних установок, які всі, до речі, націлені на  наші оборонні об’єкти, на наші міста і села.Це не просто варварство, головтяпство подавати живлення своїм віковічним ворогам,які кожної миті готові запустити боєголовки на наші голови, а величезна зраданаших національних інтересів. І тому вже давно пора всіх, хто причетний доцього злочину за краватки вивести  підстелу Майдану, притягнути до суду.

                Аще скласти велику пошану нашим найближчим братам кримським татарам. Вони і самевони є нині головними СПРАВЖНІМИУКРАЇНЦЯМИ, які показали приклад боротьби суспільства, простих людей заінтереси своєї Вітчизни.  Бо коли не дієвлада, коли її очільники відверто продалися ворогу за долари США, зрадили свійнарод у комерційних оборудках з бандитами-путіністами, тоді справу в свої рукибере організована вулиця, громадянське суспільство. І ніякі солдафони типу новогонаркоманського анти барона Ківи не зашкодять процесу витіснення інтересівмосковітських бандитів з України. Цього тріскучого бравурного вояка, до речі,  сповна, як мені видається, використали впровокації проти українських патріотів. Туди не показалися ні Аваков, ні йогобойові радники. Тому пан Ківа ще має відповісти по закону, чому протиправнобула вжита неадекватна сила супроти протестуючих, особливо, щодо журналісткикримськотатарського телеканалу. Що знову зрадила дурновата виучка отримана вчаси правління Януковича – собаками кидатися на людей?

                Узв’язку з відімкненням електроживлення Криму, пригадалася репліка однієї екзальтованоїрашистки з Севастополя, виголошена без малого два роки тому. Мовляв, зарадиповернення до московщини, вона і її сім’я готова пити воду з моря, якщо не будеелектроенергії та подачі прісної води з Чорної річки. Мабуть, що вже можнапочинати…

                Подібномають піти з української території російські банки, бізнес, побіля якого,зраджуючи інтереси нашої держави наживаються урядовці-корупціонери. Ми, між іншим,тут нічого не видумаємо нового. Маємо просто діяти адекватно нашим ворогам. Щоправда,прошу тут не зважати на Липецько-рашівську фабрику «Рошен».  Ну, Путіну ж, зрозумійте, потрібно якось захвіст тримати Порошенка. За зраду 103-ої статті Конституції, та ще й у періодвійни з Росією, переконаний він, прийде час, відповість сповна.  Солодощі ще повернуться гіркими пігулками…

                Теперпро Кривий ріг.

                Ні,Україні не потрібна нова Кривдонбасівська республіка (була, до речі, така навітьмайже місяць існувала в буремному 1918 році – проце читайте тут). Навіть якщо її очолять такі українські патріоти, як ЄгорСоболєв, Володимир Парасюк, Семен Семенченко і їм подібні.  Насамперед  потрібно раз і назавжди покласти край махінаціям,фальшуванню на виборах. Щось таке, можливо, пам’ятаєте, обіцяв пан Порошенко післябруднющих виборів у 205-му виборчому окрузі у Чернігові. Але як завжди церобить, підкреслюю – завжди, так що жодному його слову вірити не можна, бо якзавжди, обманув. Чому?

                Татому, що нинішньому начальству ніякі реформи, зміни ні в виборчому процесі, нів системі діяльності правоохоронних органів, судів, законодавства зовсім непотрібні. Так як є все в нашому домострої – це оптимальний варіант длявикористання адмінресурсу, протягування через виборчі округи потрібних владілюдей. Особливо ж дармовими, накраденими грішми. А головне, щоб все залишилосябез будь-яких змін в управлінні з боку Банкової, Кабміну силовим блоком, продажнимисуддями. Тому ніяких змін до виборчого законодавства, посилення відповідальностіза підкуп виборців, фальшування волевиявленням громадян не внесено, і цього небуде робитися поки при владі знаходитиметься нинішній режим крадіїв і цинічнихпорушників Конституції та чинного законодавства. І тому дивними, навіть смішними,як на мене, виглядають нинішні звернення, підготовлені за участі народнихдепутатів-демократів з Кривого Рогу до Порошенка й Яценюка з вимогою навестипорядок, припинити брутальне порушення правил виборчих перегонів. Вони, гадаю,читають ці чолобитні послання і плачуть зо сміху. Наївні пацани, сподівайтесяна ласку Божу…

                Атреба діяти. Як народним депутатам. Написати проект Закону на два-три абзацивсього. Під приблизно отакою умовною назвою - «Про протидію фальшуванняволевиявлення громадян». Суть його наближено така. Якщо в певному виборчомуокрузі сталося масове брутальне викривлення демократії при голосуванні і великакількість громадян публічно заявляє про злочинне викривлення результатів волевиявлення,необхідно зібрати підписи виборців, які не довіряють результатам оголошенихпідсумків виборів. Якщо кількість таких громадян буде більшою половини загальногочисла виборців, то Верховна Рада України з подачі ЦВК повинна відмінити попереднірезультати голосування і призначити на даному виборчому окрузі новеволевиявлення, зобов’язавши, зажадавши правоохоронні органи встановити тих, хтоперешкодив волевиявленню громадян.

                Якщопотрібно, то відносно подібної новації належить зробити і поправку вКонституції. При цьому внісши корективи до Кримінального Кодексу України пронайжорсткіші покарання за підкуп виборців, спотворення результатів волевиявлення.Нарешті.

                Аякщо по-чесному, то в Кривому Розі ми зустрілися з аналогією третього туру президентськихвиборів 2004 року. Але тоді під боком  бувВерховний Суд України, який боявся розбурханого Майдану, котрий би не давспотворити волевиявлення. Тоді, як і нині у Кривому Розі, було відомо, що бандити сфальшували, а доказати криміналвиявилося майже не можливо, позаяк  діялифальсифікатори професіонали…   

                Невжетой випадок нас не навчив?                

Останні записи