Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.03.2015, 10:08

Султанат Арсенія Яценюка

У нас що партійна міліція?

Перед викладом статті подаю основні логічні посилианалітичного дослідження. Вони такі:

1.     Сталовідомо, і водночас це маовби навіть доведено документальними ревізіями фахівців Державної фінансової інспекції України, нинішнього року безпосередньо зі столу глави уряду, і при чому, лише нинішнього,2015 року (!) зникло 7.5 мільярда гривень. 

2.      МВС України як основа султанату АрсеніяЯценюка.

3.     СправаС. Бочковського: хто проштовхував «героя» теле-шоу з Кабміну у владу?

4.     Чи«злочинець» Г. Кернес?

Якщо така крупна сумакоштів «пропала» (візьму цей вираз у лапки, бо просто смішно робити вигляднібито не знаємо куди вони поділися) нинішнього року, то чи можна повірити вте, що протягом десяти місяців 2014-го нічого не прилипло до рук такого «мудрого»правителя і його команди постмайданних «професіоналів»? Цинізм «вождя» однієїполітичної сили  полягає якраз у тому, щов той час, коли на вулиці Грушевського чіплялися ноги цьогорічним траншам з державногобюджету у темні закутки, Арсеній Яценюк плакав і ридав перед усім українським народом,що грошей у Кабміну немає. Обміліла всенародна каса: за вікном же війна.

Нап’явши на себе тогумудрого євро-американця, посадивши поруч з собою міністра фінансів паніЯресько, вчорашнього співробітника Держдепу США, Арсеній Петрович сльозливерозповідав, на пальцях доказуючи народним депутатам перед прийняттям державногобюджету на 2015-ий рік, а за тим і під час перегляду кошторису країни, що казнапорожня. Вичерпано, мовляв, усе до останньої копійки. Єдиний порятунок – відвертийграбіж найбіднішого населення, насамперед пенсіонерів, які мають платитивідсотки з своїх зароблених виплат, обкладання податком тих же літніх людей,які мають змогу додатково працювати. Позбавлення пільг десятків категорій верствнаселення, в тому числі й смертельно хворих людей, яким кошти потрібні дляліків.

 Оцініть ці дії влади ви, друзі, бо я можувисловитись занадто різко.

Але ж відомо, що в ходіминулорічних парламентських виборів саме «Народний фронт» Арсенія Яценюка йшовдо влади під гаслом того, що в історії України ще не було такого вдатного,розсудливого Кабміну, як очолюваний його політичною силою. Яценюк - рятівник інадія всього народу. Хоча саме цей уряд, у відсутність офіційного глави державипочав активну здачу території Криму агресору, палець об палець не ударив, абиорганізувати оборону нашої землі. Але задурманений перемогою над Януковичем людлипнув на ці порожні, фальшиві, нічим не підкріплені гасла, як мухи на мед.Результати перевірок держфінінспекції  і єдостойна плата за бездумність: дешевий «хавчик» виявився пасткою для простаків.

Проте «Народний фронт»мав уже чітку програму дій. Він з усіх сил намагався проштовхнути в крісло головиВерховної Ради свою людину. І коли це не вдалося, то напористо всадовив на посточільника МВС свого кандидата. Стратегія зрозуміла і очевидна: в пору війни назовнішніх кордонах політичній партії для успіху в атаці на головне кріслодержави (а в цьому, гадаю, ні в кого немає сумнівів) вкрай потрібна своя армія.Такою для НФ стала саме міліція на чолі з А. Аваковим, якого все-таки зробили силовимміністром рік тому, відмовивши народних депутатів голосувати за Віталія Ярему,кандидатуру якого висували інші політичні сили.

До речі, прізвище цієїбездарної особи вчора зненацька виплило на багатолюдному мітингу вДніпропетровську. І, гадаю, зовсім не випадково. Публічний речник НФ, він женардеп і радник глави МВС Антон Геращенко заявив на багатотисячному майдані, щоце виявляється не А. Яценюк, не А. Аваков запропонували на пост глави Державноїслужби з надзвичайних ситуацій України С. Бочковського, якого суд все-таки взявпід варту нібито за корупційні діяння після телестрептизу в Кабміні знадяганням кайданів на високопосадовця, а тодішній перший віце-прем’єр уряду В.Ярема. Оскільки цей чоловік фігура не самостійна, а послушний васал колишньогокерівника МВС і нинішнього найголовнішого радника глави держави Юрія Луценка,то зрозуміло на кого вказали з НФ на віче у Дніпрі.  Мовляв, С. Бочковський людина президента, а ми– герої…

Це безперечнотехнологія захисту партії А. Яценюка. Як і саме затримання «надзвичайника». НФконче потрібна закріпити за собою роль активного борця з корупцією. Тим самим приглушити,знівелювати розголос про викрадення з-під рук глави уряду 7.5 млрд. гривень.Тому не дивно, що минулої п’ятниці в ефірі деяких телеканалів наживо демонструвалосязасідання колегії МВС України, куди прибули всі зверхники НФ на чолі з прем’єр-міністромта секретарем РНБО. МВС виявилася справжнім редутом однієї політичної сили,якщо хочете, то султанатом Арсенія Яценюка. Вельможний пан зовсімпо-батьківський пожалів бідних правоохоронців, які мовбито мало заробляють,пообіцяв уже на наступному засіданні Кабінету Міністрів України суттєвопідвищити заробітну плату, приміром, слідчим. Міністр А. Аваков гукнув умікрофон: «До тридцяти тисяч!» Арсеній Петрович заявив: «Гроші ми знайдемо…» Чисаме стільки, незабаром дізнаємось…

Чим відповілиміліцейські лави на таке піклування батьків-командирів? Один з виступаючих, вищихофіцерів заявив з трибуни колегії МВС, що вони покажуть як потрібно проводитиперевірки. Але, мовляв, не так як це роблять працівники Державної фінансової інспекції…Котрі, додам від себе: звели брудний наклеп на святий і чесний уряд панаЯценюка з буцімто пропажею 7.5 мільярда гривень.

Не можу втриматись, абине сказати кілька слів відносно того, як дехто грубо порушує правовий принцип презумпціїневинуватості. Думаю, що французькийканонічний правник,кардинал та папський легат ЖанЛемо?н аліас Йога?несМона?хус, який заклав цей юридичний фундамент ще в тринадцятому століттібув би неймовірно шокований тим, як на ці світові постулати плюють в Україні,коли міністр внутрішніх справ перед телевізійними камерами стверджує, що «мидокажемо те, що Бочковський повинен сидіти на нарах». Коли один з йогосоратників у прямому ефірі заявляє, що міський голова Харкова Г. Кернес «злочинець»…

Що це все як не зухвалийтиск на слідство, на суд? А невинністьіснує, до речі, до того часу, поки винуособи не буде доведено у порядку, передбаченому законодавством, і встановленовироком суду, який набрав законної сили. І це не тому, що хтось, можливо, хочевиправдати С. Бочковського чи Г. Кернеса, а тому що цього вимагає українське законодавство.

А висновок тут такий.

Походить на те, що пан Яценюк уявив себе благодійником длясвоїх. Захистять його міліцейські слідчі від звинувачень у «втраті» 7.5мільярдів гривень, можливо, й пов’язавши окремих фінінспекторів та насамперед главуцієї Державної служби, бо до подібного, либонь, йде, з огляду на деякі публічнізаяви представників НФ, тоді будуть отримувати високу платню. Але так ми зновуповернемось у листопад 2013 року.

Тому я приєднуюсь дотих, хто виступає за створення спеціальної тимчасової слідчої комісії ВерховноїРади з розгляду проблеми начебто втрати 7.5 млрд. гривень, відстороненням начас перевірки генеральної прокуратурою України прем’єр-міністра і йогосателітів від можливості перешкоджати діяльності Державної фінансової інспекції,перевірки її діяльності співробітниками МВС України. Заборонити Кабмінупідвищувати заробітну плату окремим категоріям правоохоронців до повного з’ясуванняобставин долі «загублених» 7.5 млрд. гривень.

Усе це пропоную нетому, що я, можливо, не люблю нинішню владу. Ненавиджу лише корупцію, протекціонізм,султанатство у НІЙ, яку відверто провадить нині діючий глава Кабміну. Бо цепротиправно і антинародно.    

Останні записи