Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.01.2015, 11:58

Письменники просять про допомогу для бійця АТО

Дев'ятнадцятилітній воїн Руслан Карпець потребує негайної допомоги і підтримки. Сигнал SOS до волонтерів, молодих медиків, добрих і щирих киян

 

                Сьогодні вранціз Вінниці зателефонував відомий український письменник Микола Рябий. Авторпонад сорока романів і повістей, серед яких і широкоплановий історичний твір «Щене вмерла Україна», опублікований  1989року, себто ще за радянської гнітючої пори, в якому вперше в українській літературібуло глибоко і всебічно досліджено героїку української революційної юності –оборонців Крут. Микола Олександрович вже давно досліджує таємниці ставкиГітлера «Вервольф». Свого часу багато шуму наробив серед читачів його романцієї тематики «Облава на озброєного вовка». Удостоєний ряду премій.

                Минулогороку разом з письменником Вадимом Вітковським Микола Рябий видав першу книгупригодницького роману  «Вервольф».Хроніка «озброєних вовків». У передноворіччя в Вінниці відбулася автограф-сесіялітераторів. Люди купляли книгу разом з автографами авторів. На цю подію зібралосянадзвичайно багато людей. Була тут і скромна жіночка з Тернопільщини – Оксана МихайлівнаКарпець.

                Письменникипривезли її на презентацію книжки з місцевого військового шпиталю, від ліжка дев’ятнадцятилітньогосина Руслана. Хлопець – важно поранений боєць із зони АТО. Письменники вирішиличастину грошей від реалізації книжки віддати матері захисника Вітчизни, який наДонбасі втратив руку і має великі проблеми з пораненою ногою.  Там же привселюдно  Микола Рябий та Вадим Вітковський вручилиОксані Михайлівні  5.5 тисяч гривень.

Тим часом ізСполучених Штатів Америки в родину Рябих повернувся у відпустку онук МиколиОлександровича  Андрій. Ще й не сам, а знареченою. Він володіє декількома мовами, і тому не знайшовши роботи в Україніза фахом, поїхав працювати менеджером з піару на круїзному лайнері «Карібськапринцеса». Учора молоді люди, накупивши подарунків, виділивши з свого бюджету певну суму американських доларів США для вручення матері воїна, відправилися провідатиі познайомитись із дідовим опікуном, пораненим бійцем АТО Русланом Карпецем, і невиявили його в шпиталі. Хлопця перевезли до Київського військового госпіталю.

Нинішній дзвінокдо матері воїна не на жарт стривожив Миколу Рябого. Оксана Михайлівна розповіла,що сина поклали на лікування до відділення гнійної хірургії, і, як їй здається,пораненого сина фактично ніхто не лікує. Тут зовсім інше ставлення медиків, ніжбуло у Вінниці. До того ж, закінчуються кошти на ліки…

Від імені письменників Миколи Рябого, ВадимаВітковського, від себе особисто, звертаюся, друзі, з уклінним проханням доволонтерів, які працюють з пораненими, до небайдужих киян, насамперед молодихлюдей, медиків, яким є ровесником поранений боєць Руслан Карпець, за негайною підтримкоюі допомогою.   Потрібні кошти на ліки, увага з боку людей, підтримкафахівців з медицини. Ось телефон Оксани Михайлівни Карпець – 097 213-33-47.Телефонуйте, вона чекає…

Останні записи