Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.12.2014, 03:12

Чи можна довести, що Л. Кучма дав хабар у мільярд доларів США?

Новий поворот у справі загибелі журналіста Георгія Гонгадзе. Зізнання Рената Кузьміна...

Заява колишнього першогозаступника генерального прокурора Ріната Кузьміна з приводу того, що ЛеонідКучма заплатив за припинення кримінального провадження щодо його особистої причетностідо замовного вбивства Георгія Гонгадзе Віктору Януковичу, зякою він виступив публічно у четвер, 18 грудня ц.р., може слугувати детонаторомдо вибуху з остаточного зламу хребта і корупції, і всіх меркантильне-олігархічнихвзаємозв’язків, які породили бідність, злочинність і навіть війну в нашій державі.Саме Л. Кучма батько і організатор багатьох протиправних оборудок, які пограбувалиУкраїну, сформували клан крадіїв-багатіїв, підготував ґрунт для розквітудонецького рейху . Якщо все відповідає дійсності, про що мовить претендент напапаху новоявленого «комісара Катані», то мільярд Кучми, украдений у нас, українців,воює нині в Донбасі проти наших героїв. І Кучма має на лаві підсудних відповідатиза те, що:

а) украв гроші у свого народу;

б) що дав хабар неймовірних розмірів;

в) що був замовником убивстважурналіста.

Якби в Україні були чесні люди вправоохоронних органах, якби ті, хто знаходяться при владі справді хотілирозкрити цю справу, встановити істину в цій драматичній історії, добитисяподібного надзвичайно легко. Способи добитися цього є, як мінімум, два.

Перший. Укласти угоду про співробітництво з Рінатом Кузміним. Можливо,в обмін на певне прощення його гріхів (за щось же ж його оголосили у міжнароднийрозшук!), повернути його, можливо, навіть на роботу в прокуратуру, і датизавдання довести справу Л. Кучми до суду. Будьте певні, він це зробить.

Другий шлях встановлення істини такий. Сформувати слідчу групу виключноз міжнародних експертів – слідчих-криміналістів.  Саме вони мають допитати (нехай і за межамидержави) Р. Кузьміна, Л. Кучму  і всіхфігурантів справи. І Л. Кучму, і В. Януковича має судити спеціальний народнийтрибунал.

Але чи потрібно це тим, хто знаходитьсянині при владі? Чи не зачепить це якимось чином їхні кровні, меркантильніінтереси? Ви ж зверніть увагу, що Л. Кучма, якого, виходить, потрібно судити зафінансування бойовиків, через мільярд доларів США «відкупних», які за версієюколишнього першого заступника генерального прокурора лягли на рахунки В.Януковича, П. Порошенком призначений заледве не найголовнішою персоною впереговорах на мінському «східняку». Ось вам і «миротворець» з кривавими руками,як однозначно виглядає це після резонансної заяви Р. Кузьміна…

У мене особисто щодо цьогопозиція була чітка і конкретна. Я не раз писав, що Л. Кучма немає ніякогоморального права представляти Україну в будь-яких переговорах. Бо це все одно,що вовка взяти в свідки до кошари, де вночі не стало половини овець…

Зрозуміло, що своїм виняткововажливим зізнанням Р. Кузьмін поставив себе в екстраординарне становище. Якколишній прокурор, гадаю, цей чоловік чудово розуміє, що відтепер він головний  (я б навіть написав – страшний) свідок і протиЛ. Кучми, і проти В. Януковича. Тому Україна має гарантувати йому особисту безпекуй охорону. Від його показів напряму залежить, чи вийде Україна на шлях правовоїдержави.  Він, можливо, і надзвичайноважливий понятий також і для Євросоюзу, який, як на мене, аж надто довго вжеопікується, бавиться з Україною. Тому, що це все про що заявив Рінат Кузьміннапряму стосується всього східнодонбаського конфлікту поміж Росією і Україною.А там нині вирішується доля всього світу.

 У підсумку зауважу. Для розслідуванняправдивості слів Р. Кузьміна і встановлення істини щодо можливості хабара у рекордносвітову суму потрібна лише ПОЛІТИЧНА ВОЛЯ керівництва держави. Але ж саме їїякраз і не вистачає. Бо в Україні олігарх, яким є Л. Кучма на крові народу, є священнакорова. Як, приміром, бачимо і на прикладі іншого багатія, котрий десяткамищодоби гонить великовагові фури допомоги насамперед для бойовиків Донбасу.

Чому я так кажу? Бо хіба ж цесекрет, що транспорт, пройшовши блокпости українських військ там потрапляє передусімдо рук людей зі зброєю. За ці так звані конвої поміж терористами точатьсясправжні війни з застосуванням важкої артилерії. І здавалося б можна булонавести порядок тут. Але ж ні. Силою олігарха проламується всупереч волінароду, бо проти цього виступають, як відомо люди передової, бійці добровольчихбатальйонів, які, переконаний, справедливо виступають проти безладу, відтакбрутально протоптується правовий імунітет для підгодівлі тих, хто воює протиУкраїни.

Погляньте лишень, який створюєтьсяшумовий пресовий, телевізійний, радійний ефект довкруги того беззаконня, яке чиниться.Хоча вимоги батальйонів і їх представників у Верховній Раді цілком законні. Аце: супроводжувати конвой під українською символікою. Вказувати в вантажіадресність допомоги. Забезпечити потрапляння її за призначенням, а не длянаживи. Подібне включає в себе роздачу матеріальної підтримки за участі представниківукраїнської влади. Використати для цього також необхідно супровід, а головневручення гуманітарного вантажу під контролем міжнародних місій – Червоного Хреста,ООН, ОБСЄ. Якщо це комерційний вантаж – «на борту» має бути документація про сплатуподатків і митних зборів, оскільки ладунок вибуває з української території взону, окуповану РФ. І нарешті, чи не головна вимога – мають бути виконані протилежноюстороною так звані умови щодо звільнення заручників.

Що ж тут незрозумілого,протиправного?

Ні, як бачите олігарх звертаєтьсяпо допомогу і заступництво до головного українського олігарха: буде, мовляв,по-моєму, «по – поняттям»…

Ні, не повинно так бути!

 

 

 

 

 

Останні записи