Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.11.2014, 09:32

Путін переходить у наступ...

Чому посол Росії відвідував учора кабінет Петра Порошенка...

 У дипломатів є таке поняття – «КАЗУС БЕЛЛІ». Себто, привіддля війни.

Якщо хочете більше дізнатися про це, почитайте розділ моєїкниги «Свічка на вітрі», озаглавлений «Казус беллі» для Кремля», його ви знайдете тут.

Новина з цього розділу, на жаль,жахлива. Після поїздки на саміт «двадцятки» до Австралії відомий рашівськийвождь ні разу не телефонував Петру Порошенку, на відміну від того, що з ним траплялосяраніше, аж до учорашнього пізнього вечора. У середу, 26-го, його нарештіпрорвало. Він послав на Банкову до глави української держави свого посла М. Зурабоваі забажав відвертої розмови з Києвом. Діалог Путіна з Порошенком за участікерівника дипломатичної місії Московщини тривав півтори години.

Є відомості, що це були суцільніпогрози піти у наступ всіма засобами збройних сил РФ, якщо Україна офіційно невідмовиться від курсу на вступ до ЄС і НАТО, і насамперед, НАТО, НАТО, НАТО...

Тут треба уточнити. Що під часрозробки і підписання міжфракційної коаліційної угоди  Блок Петра Порошенка попервах відмовлявсявнести до тексту документа слова про необхідність вступу України до НАТО. Нацьому різко наполягали депутати інших формувань, і це навіть загрожувало зривомконсенсусу при підписанні договору. Під кінець БПП був змушений відступити піднатиском парламентських союзників.

У Москві, як можна зрозуміти,надто пильно спостерігали за цим, відтак, усе вилилося вчора в гострий маніакальнийприступ «наполеончика».

До цього потрібно додати і такожучорашній переляк канцлера ФРН Ангели Меркель, після того, як їй  доповіли про те, що в Україні начебто будуть намагатисяпровести референдум чи опитування з приводу можливого вступу держави доПівнічноатлантичного блоку, відмовившись від нинішньої позаблоковості.Німецький лідер заявила, що цього аж ніяк не можна допустити. І справа тут,напевне, не в тому, що фрау боїться України в альянсі, а вона на короткій нозіз Путіним. І добре знає його болісні фантоми щодо реакції на поняття Україна іНАТО. Меркель страшить реакція на це Кремля…

Що нам робити? Проводитимобілізацію? Відмовлятися від очевидного напрямку одягти від москалів НАТОвськупарасольку? 

Останні записи