Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.11.2014, 21:13

Коаліаційну угоду "склепали" недалекоглядні і обмежені люди...

"Коаліціанти" написали таку угоду, що нові парламентські сили Україну в одну мить поділять на партійні клани. Кожна партія буде мати свої галузі і своїх міністрів. А ось про головне, як завжди забули. Про необхідність повернення анексованих і загарбаних те

Прочитавтак звану Коаліційну угоду (КУ), на яку понад 420 нових майбутніх народнихобранців потратили більше двох тижнів (!) і прийшов до однозначного висновку:не буде толку у їхньому полку. У новому документі все те ж скудоумство,обмеженість думок і не бажання мислити та жити по-новому – по-європейськи.Товчуть воду в радянській ступі і свідомо закладають дурниці, які неодмінноприведуть до великих проблем..

Давайтея вас запитаю, що нині найголовніше для українців? Швидше за все відповіді будедві: покінчити з війною, себто, насамперед повернути анексованітериторії і, звичайно ж,побороти бідність. Адже не забуваймо,що ще до агресії Росії понад вісімдесят відсотків наших громадян за рівнемстатків знаходилися за межею бідності. Кількість таких громадян суттєво зрослав зв’язку з бойовими діями, вимушеною міграцією частини жителів Криму і Сходу держави,які втекли від війни.

Алечи знайдемо ми відповіді на ці питання в проекті Коаліційної угоди? Майбутнійсклад Верховної Ради бодай якось планує впливати на ці проблеми?

Виявляється,зовсім ні. Про перемогу над агресором, повернення окупованих територій, проборотьбу з бідністю в КУ не сказано жодного слова. Начебтонад Україною мирне небо, а сім’ї українців не можуть нарадуватись своїмприбуткам. А тим, хто сів до роботи над проектом КУ належить лишень дещоосвіжити законодавство.

Тоє, скажіть, клепка в цих людей? Бо ще й не зайшовши до парламенту, вженадуваються як індики, на наради по КУ з’їжджаються на найдорожчих фаетонах.Держать величаві паузи перед телекамерами, роблять перерви в роботі відп’ятниці до середи. Аби не перепрацюватися. Саме в той час, коли на СходіУкраїни ллються ріки крові героїв-оборонців. Вибачайте, але інакше не можусказати: нове зборище клоунів і скудоумців.

Узв’язку із вище сказаним, ви, мабуть, можете поставити мені запитання: а хіба єможливість якось законодавчо вплинути на наближення перемоги над ворогом?Відповім: не лише можна, а й конче необхідно. Скажімо, негайно прийняти законпро підвищення відповідальності за прийняття/неприйняття рішень щодо захистурубежів держави. Щоб унеможливити надалі бездіяльність вищих посадовихосіб, котрі ми всі подібне спостерігали в практиці О. Турчинова, А. Яценюка.Адже саме вони своєю безпринципністю, безпорадністю, переполохом,боягузливістю, безвідповідальністю спричинили анексію Криму, явно підігруючиворогу. Подібно вчиняє нині і новий глава держави, який війну, агресію, якубачить уже щодо нашої країни весь світ, чомусь сліпо видає за примарний мир.Щодобові смертельні артнальоти бойовиків, від яких гинуть десятки військових імирних жителів, зокрема й діти, уперто й безпардонно називає ці смерті«перемир’ям». З лідером агресорів, якого ігнорують керівники країн  G -20 (яскравий доказ тому останні події в Австралії, дезбиралася велика «двадцятка») регулярно веде якісь підкилимні перемовини. Натериторії Росії, яка захопила Крим і Схід України, і по цей час розвиваєродинний бізнес. Чи може вже щось бути цинічнішим від цього? Як на мене, то п.Порошенко просто таки вчиняє злочин, уже четвертий місяць (від 7 серпня ц.р.)не призначаючи в пору війни на вакантну посаду секретаря РНБОУ. Голова Радибезпеки й оборони в ці дні війни без секретаря, це все одно що людина безправої руки. Чи міг би хто пояснити, навіщо ця свідома, рукотворна інвалідність главі державі? Що криється за нею?

Новийзакон про підвищення відповідальності за прийняття рішень вищими керівникамивлади міг би запитати про зраду інтересів держави з О. Турчинова і А. Яценюка впору окупації Криму, тим самим було б нарешті покладено край їх недолугимвихвалянням один одного тим, що вони, мовляв, є найкращими керівниками на своїхпостах за всі часи і покоління. Навіть велика піар-геній Ю. Тимошенко не могладійти до такого маразму. А ось її виученики явно переросли навчителя. Ви ж,сподіваюся, пам’ятаєте рекламу часів виборів про «найкращого прем’єра Яценюка».Тепер він «золотий», вийшовши на прес-конференцію у Кабміні заявив, що О.Турчинов це найкращий спікер парламенту за всі часи незалежності України.

Хлопці,а куди ж при вас щонайліпших, наймудріших подівся Крим? Невже ж, випарився?

Такийзакон дав би змогу запитати в П. Порошенка, чому не розслідуються причини, невстановлюються винні в Іловайській трагедії. Чому й по нині не оголошенопідозру в злочинах тим генералам, які проявили себе як негідники, страхопуди,зрадники? Невже тому, що належать до родин «милих друзів», «кумів»? Тоді навіщови всі Україні? Може краще без вас?

Ви,можливо, запитаєте мене про те, як провладна коаліція, котра формує свою угоду,немовби прокладаючи колію для майбутнього законотворчого експресу, можевплинути на боротьбу з бідністю. А дуже просто. В КУ потрібно передбачитирозробку і прийняттязакону про недопущення нових поборів з бідних громадян увигляді податків.

Япро те, що нині діючий «найефективніший у світі» прем’єр-міністр А. Яценюк звикусі проблеми держави вирішувати мозолями й потом населення, трудових верств.Він боїться, приміром, підвищувати податки з власників нафтових і газовихвишок, хоча ці відрахування в Україні є найнижчими в Європі, від одного виступудо іншого переконує бізнесменів у тому, що постійно скорочує кількість податківдля них. А ось головна «дійна корова» для нього – простий люд. Не далі як 15вересня у Верховній Раді України зареєстровано за його підписом від імені урядузаконопроект про введення нового податку на нерухомість для всіхверств населення. По 26 гривень з кожного квадратного метра житловоїплощі. (Детальніше проце читайте тут.)

Янадзвичайно хочу подивитися на те, як Юлія Тимошенко, Олег Ляшко, які на все горлокричали про те, що не можна збільшувати податки для простих громадян, будутьтепер, виконуючи коаліційні домовленості, давати відмашки на кшталт дійодіозного М. Чечетова, голосувати за законопроект уряду про податок нанерухомість для всіх верств населення. По суті, одбираючи останні крихти убідних…

Знаєте,так можна хазяювати: оголошуючи канікули для багатих, а всі податки збирати зтрудових мас. Справді, геніальний стерничий, цей пан Яценюк…

Такось, закон про недопущення збідніння трудових мас мігби оберігати бідний люд від таких лихих керманичів, як знавіснілий від влади А.Яценюк, його підхвалювач О. Турчинов.

Ачи не можна було б бодай на третину (до трьохсот!) скоротити чисельністьВерховної Ради, яка тисячі разів вже довела свою антинародність,антиукраїнськість і ці кошти цільовим ресурсом спрямувати на допомогунайбіднішим верствам населення? Але подібним в проекті Коаліційної угоди навітьі не пахне…

Яне знайшов в проекті КУ необхідності прийняття закону про імпічмент президента.А далі жити без цього суспільство точно не може. Бодай заради того, аби нестріляли на Печерських пагорбах. До чого, на жаль, впевнено нині все йде. А де,панове, виборність судів, керівників поліції, глав районів та областей? Еге ж,іще раз забули…

Натомістьє багато загальних слів про необхідність боротьби з корупцією, казнокрадством іт.п. Мені це страшенно нагадує ті часи, коли всю антикорупційну стратегію ітактику в Україні колишнього недалекого минулого очолював особисто такийвідомий будівничий донецького рейху Віктор Федорович ви знаєте хто. Я ніде,приміром, у майбутній Коаліаційній угоді не знайшов навіть згадки пронеобхідність боротьби з кадровим протекціонізмом. А саме це, на моєпереконання, є основою корупції, формування організованих злочинних груп увладі, які породжують свої клани розкрадачів.

Думаю,що це велика дурня записана в КУ, коли представники майбутніх парламентськихфракцій узгодили пункт про необхідність законодавчого закріплення праваміністра особисто призначати своїх заступників. І тоді ми отримаємоситуацію, коли фракційність поділить і Кабмін. Одне міністерство буде філіаломБПП, інше – НФ, третє – Радикальної партії, четверте «Батьківщини», п’яте –«Самопомочі». Парламент роз'єднає Україну на сфери партійного впливу загалузями. І тоді міністерства будуть боротися одне з одним.

Якбия був гумористом, тут би неодмінно зробив висновок, що буде взагалі вельмивесело, бо такого справді ще не було…

Щобдоказати всю абсурдність цього заходу я проілюструю таким ось яскравимприкладом.

Минулоїп’ятниці глава уряду у ток-шоу на Першому національному телеканалі розповів, якпро своє величезне досягнення –проведення конкурсу на призначеннязаступників міністрів з євроінтеграції у міністерствах держави. Узв’язку із цим я зверну увагу пана Яценюка і всіх моїх читачів на однепризначення у МВС України. Там пост заступника міністра з проблемєвроінтеграції отримав виходець із Вірменії Тігран Авакян.Не з Європи, підкреслю, а з географічної Азії.

Язовсім не расист. Може бути, що Т. Авакян і справді непоганий фахівець. Але я б, їй-право, ніколи б не звернув увагу на це призначення, якбиназваний пан його отримав, приміром, до МЗС, МОЗ, МінАПека, чи ще будь-кудиінше. Але тільки не в МВС, де міністром, підкреслю, трудиться А. Аваков, тежвірменин.

Осьякби заступником міністра з проблем євроінтеграції, відповідно до результатівконкурсу в МВС був призначений… азербайджанець, я б стовідсотково повірив А.Яценюку і в справедливість ним організованого кадрового конкурсу. І теж написавби тут, що його конче необхідно проводити. І  те, що Україна справдізнаходиться на шляху реформ, бо на відповідальні пости дійсно висувають кращих,та ще й за конкурсом. А так скажу, що все це чистої води блеф, позаяк на нову посаду заступникаміністра призначили саме того, кого захотів пан Аваков, що насправді є махровим проявомкадрового протекціонізму. І саме це, до речі, законодавчо хочуть назавжди закріпити новінародні депутати в своїй так званій Коаліаційній угоді, а далі в відповідному законі. Які тоді до біса, даруйте за відвертість, конкурси, котримитак пишається нині пан Яценюк! Надалі буде так як схоче, як скаже міністр.  І тому, на жаль, я змушений вірити московськомудемократу Костянтину Боровому, який цими днями в зв’язку зі смертю відомогогрузинського реформатора Кахи Бендукідзе, написав так. Що в останній розмовінебіжчик йому заявив: в Україні ніяких реформ немає і прининішній владі не буде… Якщо бажаєте перевірити достовірністьсказаного мною – тиснітьсюди.

Якщож Україна піде тим шляхом, на який виводить її суть уже практично узгодженоїКонституційної угоди, то, будьте певні, ми зайдемо надзвичайно далеко. Навіщотоді проводити конкурси заміщення вакантних посад, якими нині хвалиться главауряду? Вони будуть зовсім непотрібні. Міністр А. Аваков, якого, до речі, пан А.Яценюк і його партійний побратим О. Турчинов з усіх сил намагаються залишити всвоєму кріслі, видасть наказ про «потрібних йому людей» під рукою. І будьтепевні, всі керівні посади там займуть вихідці лише з «Народного фронту», а щечерез пів року службову нараду можна буде проводити не українською, неросійською, а якоюсь іншою мовою. Здогадайтесь якою…

Несвяті горшки ліплять, а ось Коаліаційну угоду, як мені видається, написалисліпі та бездарні люди…

Останні записи