Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.10.2014, 22:30

Так проводжали книгу між люди

Фоторепортаж із Національної спілки письменників України

            І в понеділок, та ще й 13-го, виявляєтьсятрапляються гарні вечори. Бо ж були, зізнаюся, скептики, які переконували, що втаку добу, мовляв, ні за що не варто погоджуватись на презентацію та обговореннянової книги в Національній спілці письменників України (НСПУ). Бо заклюють.

Щоправда вулиця Банкова довкруги офісу письменниківвся була запруджена людьми в одностроях. Під адміністрацією президента бунтуваливійськові, їх оточила міліція. Пробитися до  НСПУ було вельми непросто. Але в призначенийчас конференц-зал виявився переповненим. Ось як усе виглядало:

Під час обговорення книжки, письменникОлександр Глушко, колишній секретар Спілки письменників, багатолітній головнийредактор журналу «Вітчизна», відмітив, що публіцистичне дослідження ОлександраГоробця «Свічка на вітрі» настільки реальне і злободенне, як те, що в цю митьвідбувається за вікном. Прочиніть кватирку, казав він, і ми опинимось у вирікипучих пристрастей людей. Так само відкрийте книжку і ви знайдете відповідь нате, чому ці люди не в казармі чи на передовій, де потрібно зі зброєю в рукахзахищати рубежі Вітчизни від агресора, а бунтують у столиці, - резюмував промовець.

-Зверніть увагу, - казав ОлександрКіндратович, - останню крапку в рукописі автор поставив лише 27 серпня цьогороку, а через п’ятдесят днів ми вже обговорюємо її, як явищекультурно-мистецького та політичного життя країни. Бо вона несе в собі зарядвеликої акумулятивності і для читачів, і для влади, якій би належало реагуватина порушені в творі проблеми.  А вонистосуються і інформаційної війни Росії проти України, і безпосередньо події наДонбасі…

      Письменники Олександр Глушко (ліворуч) та Віталій Карпенко.

    «Свічка на вітрі» - це глибокопатріотична розвідка в сутність нашого бурхливого життя, переконаний письменникВіталій Карпенко. Аналітика пост майданної епохи виявилася ще більшдраматичною, ніж сам період повалення режиму В. Януковича, зазначив він. Тому книжка,яка заглиблюється в цю тематику, просто таки дихає проблематикою сьогодення.Автор шукає відповіді на питання, які крайнє тривожать більшість українців –чому в ролі окупанта виявився найближчий сусід, і як нам далі жити, количастину території України анексовано, а іншу перетворено в сафарі?

         Поет Василь Губарець, душа романтична,говорив про мовно-стилістичні особливості твору. Висловився на той кшталт, щоавтор багато попрацював над мелодійністю твору, наситивши його яскравимиметафорами, барвистими порівняннями, а особливо ж родзинками рідко вживанихприслів’їв. І це, за його переконанням, суттєво додає читабельності твору.


Приобговоренні нового публіцистичного твору виступили письменники Іван Кокуца,Олексій Кононенко, Ніна Гнатюк, Олексій Микитенко, політолог Леонід Топчієнко, кримінологАнна Маляр, політики Віталій Кононов та Олег Оленюк, радник міністра культуриУкраїни. доктор філософських наук Віктор Жадько, президент Українськоїасоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін.


Слово має письменник Іван Кокуца. 

    

Виступає письменник Олексій Кононенко.

   

Вів творче обоворення книги секретар Національної спілки письменників України Сергій Пантюк, поруч з ним - автор твору "Свічка на вітрі" письменник Олександр Горобець.   

    Виступає політолог Леонід Топчієнко (праворуч), поруч із ним - відомий журналіст, розробник екологічних проблем у пресі Микола Пуговиця.

    Журналіст Юрій Шеляженко там же зауважив:«Книжку Олександра Горобця «Свічкана вітрі» читав критичним оком, як і будь-яку публіцистику. І якщо ця книжкапримушує непокоїтися за наше майбутнє, то це не можна назвати її недоліком.Скоріше це її сильна сторона. Добра публіцистика завжди містить спірні тези тапробуджує від сну самозаспокоєння. А головне, як на мене, те, що ця книжкасправді горить незгасимою турботою про Україну, як свічка за здравіє передіконою Оранти. Міцність віри автора в силу духу українського народу тапереконливість його аргументації не розчарують і не залишать байдужимприскіпливого читача».

       Модерувавна зібрані секретар Національної спілки письменників України Сергій Пантюк. 

Виступає відома українська поетеса Ніна Гнатюк. Анлізує не лише новий твір автора "Свічка на вірші", але й попередній - "Заручник спокуси..."

Промовець - головний "книжник" України Олександр Афонін.

Враженнями від прочитатного ділиться політик і громадський діяч Віталій Кононов. 

А зараз слово матиме кримінолог, кандидат юридичних наук Анна Маляр. 

Виступив на обговорені книги радник Міністра культури України, доктор філософії Віктор Жадько. Поруч із ним Михайло Сорока - багатолітній головний редактор газети "Урядовий кур'єр".

Чи не найлегше було промовлятив залі журналісту Юрію Шеляженку, який до того вже встиг опублікувати насторінках Інтернет видання «ТелеКритика» рецензію на книгу «Свічка на вітрі». Читайте її тут.

Поміченим у залі був і доктор історичних наук Володимир Денисенко .

На "проводах у люди" нової книги побували (справа наліво) доктор медичних наук, професор Олена М'яловицька, кандидат медичних наук Наталя Горобець, генерал внутрішньої служби Леонід Суботенко.

Що важче: написати книгу публіцистики на 250 сторінок чи "учинити" цікавий дарчий підпис для читача?

***

    PS. Хто бажає отримати книгу, пишіть мені сюди - 33re@ukr.net

Кому хочеться почитати книжку велектронній версії, надаю адресу мого сайту - http://www.content.net.ua/registration/index.php?id=5417Текст «Свічки на вітрі»  ви знайдете врозділі «Книги». Одне технічне зауваження: для того, щоб почитати всі матеріалусайту, ліпше всього заходити на нього через браузер Explorer

Останні записи