Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.10.2014, 14:27

Чому маємо голосувати за партію "Свобода"

Аргументи з фактами в руках.

          Телефонує мені нині давній приятель, та ще й з професорським званням, але з дивним запитанням: закого йому голосувати? Начебто, порадь. Ти, мовляв, в своїй книжці «Свічка навітрі» (шукайте в розділі «Книги») начебто агітував за Громадянську позиціюАнатолія Гриценка.

         Відповідаю: ти, друже, абсолютно не правильно мене зрозумів.Я в своєму публіцистичному творі жодним словом не обмовився про Громадянськупозицію, позаяк не вивчав її програми, не знаю її людей у дії. Я лише написав,що в ситуації, коли О. Турчинов з А. Яценюком здавали живцем Крим на поталупутіністам, коли в державі тривала справжня чехарда з кадрами оборонців, явиступив за те, що гріховно на позиції очільника міноборони не використатиАнатолія Гриценка. І тільки. Підкреслю: в конкретному випадку.

         Шкода, що дехто зрозумів, начебто я закликав до голосуванняза цю політичну силу. Насправді цього не було. І не є так нині.

        Приятель продовжує. Каже, що ряд його знайомих схиляються допідтримки виборчого об’єднання «Самопоміч».

        Пояснюю,що справді це привабна громадянська сила. Там дійсно зібралися молоді,енергійні люди, представники демократичного крила вітчизняного політикуму,світлі, чисті особистості. Шкода, що вони зорганізувалися лише тепер, так бисказати, під роздачу привілеїв. І зовсім не відомо, які вони в команді. Іможливо, найбільш привабною серед них є постать лідера блоку – Андрія Садового.Він справді є образ  чесної,християнської, сімейної індивідуальності. Мені б, приміром, навіть хотілося, абисаме цей чоловік якнайшвидше став наступним главою української держави. Людинавін безхитрісна, простодушна. В ньому багато духовності, гуманності, людяності,бажання бути корисним іншим. Ця простолюдяність буквально написана на його обличчі.Не дивно, що московітський церковний бойовий листок - православна російська газета «Московские Ведомости» помилкововикористала у своїй статті фото мера Львова Андрія Садового з родиною, щоб зримопродемонструвати щасливу російську сім'ю. (Читайте і дивіться тут.)

         Іншими словами, і Громадянська позиція, і «Самопоміч», це,либонь, справді достойні уваги виборців політичні сили. Але будьте певні, самеїх владні слони, якими є насамперед блокПП і так званий Нарфронт,  якщо не затопчуть, то відтиснуть на задніпозиції від виборчого подіуму. Бо конкретна, практична владна вертикаль усетаки в їхніх руках, і вони обов’язково спробують скористатися адмінресурсом нафініші виборного марафону. Я ж думаю, що серед моїх читачів навряд чи знайдутьсяті, хто повірить, що вони не обкрадуть інші політсили. Що вони вже стали настількичесними. Ті, хто десятиліттями брехав, обманював, перестрибував від партії допартії.

         Будьте певні, БПП та НФ зроблять усе так, щоб  вище поіменовані політсили або зовсім непройшли до парламенту, або мали в новій Раді вкрай малу кількість парламентськихкрісел. Фактично захоплять основну частину представницького органу влади. Це ніскільки не буде краща ситуація від тієї, коли в парламенті домінували переважнодонецькі. Бо чим, скажіть, кращий П. Порошенко від В. Януковича?

          Уже стало зрозуміло,що це людина загребуща, без совісті і моралі.

         Докази? Будь ласка.

Вдержаві війна, горе, розруха. А банк П. Порошенка успішно наростив активи на 50відсотків до 2,5 мільярда гривень. Значить, нажився. За цей же час активи всієї банківської системи України за перші 8 місяцівроку (дані за 9 місяців поки не оприлюднені) збільшилися всього на 5%. (Читайтетут).

         Чим не бандитський почерк ОлександраЯнуковича?

А потім, хіба це не підтвердження тези про те, що війна йому заматір рідну. Позаяк, саме в найдраматичнішу для України пору пан Порошенко (7жовтня ц.р.), на території агресора (!) успішно запускає власну шоколаднуфабрику. Заробляє гроші для власної сім ї на росіянах. Невже доцього байдужий господін Путін?

Як пересічний громадянин, хіба я не можу подумати про те, що це є результатомрегулярних таємних закулісних перемовин глави держави з кремлівським параноїком,котрий, будьте певні, за щось та виміняв благополуччя «Рошена» на російськихтеренах? Явно за певні поступки України. За які, звісно ж, заплатимо ми з вамивсі. Впевненості в цьому мені додає обмовка, яка цими днями вирвалася з уст  державного секретаря США Джона Керрі, котрийсказав, що окрім мінських домовленостей, чи, власне, в доповнення до них, існуєще й якийсь спеціальний таємний протокол Путіна-Порошенка. Одне слово, ще одинМолотов, як маріонетка Ріббентропа…

Для Порошенка політика це бізнес, і вся Україна – об’єкт бізнесу.І такі ж – один в один у його блоці майбутні нардепи. Якщо їм віддати нарозтерзання країну, то разом із гвардійцями тучинова-яценюка, котрі нескривившись здали без бою Росії Крим, за що, без сумніву їх потрібно судити, тоце для України остаточно почнеться нова Руїна.

Ось чому в цій ситуації потрібно голосувати лише за однувипробувану політичну силу – всеукраїнське об’єднання «Свобода». Тому, щоставши з жовтня 2012 року парламентською силою вона ні разу не зрадилаінтересів своїх виборців. Завжди з усіх сил і можливостей відстоювала позиціїдержавності, суверенітету, територіальної цілісності, мовної ідентифікації України.Ніхто з її політичних бійців не пішов на співпрацю з грошовими мішкамидонецьких, не схитнувся на Майдані, свободівці проявляють героїзм, в  тому числі народні депутати відпарламентської фракції, на фронті. «Свобода» була і залишається єдиноюпарламентським гарантом не допуску зради на рівні ухвалення продажних законів іпостанов, ратифікації зрадницьких угод.

«Свобода» – це перевірені у битвах за Україну політичні бійці. Це - політичний санітар суспільства. Це, нарешті, бастіон мужніх і впевнених в силі України людей.Вірних, самовідданих, готових на самопожертву в нинішній драматичний час. Ітому його потрібно примножувати у владі.

Будьте певні, торгашівкупі з підступними народофронтівцями, в середовищі яких чимало вчорашніх і закоренілихперебіжчиків, організують всю справу так, що Громадянська позиція і «Самопоміч»не доберуть до прохідного бар’єру по 100-1000 голосів і всю представницьку владуподілять поміж собою, а вам залишиться лише боляче кусати власні лікті,шкодуючи за тим, що не допомогли «Свободі». Міркуйте, поки є ще час…

Останні записи