Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.05.2014, 22:26

Дві ментальності України

На заході і в центрі України повстання мирних громадян привело до народовладдя, на сході – до захоплення влади бандюками. Причина цієї разючої відмінності – різна ментальність двох частин держави…

Найпершою на війні страждає правда. Нею маніпулюють, у неї стріляють. Їїкривдять, фальсифікують. Як це, зокрема, активно вчиняє кремлівська пропаганда,видаючи замість істини спотворені фантасмагорії, витівки, які, здавалося б,розумні люди повинні були б і не брати до уваги, позаяк схожі вони на мареннядушевно хворих. Але ж ні, сі злісні байки, як не дивно подібне визнавати,окупували свідомість багатьох людей на сході України, котрі подібно дозомбованих піддослідних услід за каналами російського телебачення твердять явнудурницю про якихось там фашистів у Києві, про бандерівців при владі, міфічнийПравий сектор. І про це затяті українофоби верещать, як порося, котре застряглов плоті…

Мій приятель, професор філософії всю ситуацію пояснює так: "На заході і в центрі України повстаннямирних громадян привело до народовладдя, на сході – до захоплення владибандюками. Причина цієї разючої відмінності – ментальність двох частин держави…»

Іншими словами, одурманювання російськомовного сходу України досягла свогорезультату. Законсервовані в своїй совковій свідомості переважно манкурти,п’яниці та волоцюги, різноманітна бандота, яка молилася на свого"батю" Януковича, інспірована російськими шпигунами й диверсантами,на гроші тих, хто обдирав їх понад півтора десятка літ поспіль і змушений бувтікати за межі країни від гніву народу, вирішили взяти владу в свої руки. Останняластівка звідти – утворення якихось Донецької та Луганської народних республік,а тепер іще й Координаційної ради руху"Південь-Схід" на чолі з сумновідомим О. Царьовим .

Не можу це інакше назвати, як створенням на теренах України справжньоговорожого, під протекторатом Москви, Бандостану. Прикладів тому просто такимаса. Починаючи від того, що курортне містечко Донбасу Слов’янськ перетворено всправжню терористичну столицю Європи, а, можливо, і світу. За даними групи"Інформаційний опір" Дмитра Тимчука, яка є найбільш обізнаною вобставинах здійснення антитерористичної операції (АТО), тут нині зосереджено неменше півтори тисячі справжніх головорізів, під орудую російських спецназівців,котрі вміло дестабілізують ситуацію в регіоні. Це ж підтверджує і керівництво Національної гвардії таМВС України .

Донбас тероризують банди душогубців. Ось як виглядає зблизька так званий їхній спецназ . Вони не просто вбивають, а розпорюють животитільки за те, що люди виступають проти здирання з державних установ українськихпрапорів, як учинили щодо депутата Горлівської міської ради Володимира Рибака ( читати тут ), п’яні сепаратисти в місті Брянка Луганськоїобласті розстріляли чотирьох хлопчаків за виголошене гасло "СлаваУкраїні!", двоє з них померли … Центром Донецька, озброєні до зубів, роз’їжджають чеченські бойовики . За завданням Кремля убивці прапорщикаГРУ ГШ ЗС РФ І. Гіркіна (кличка – Стрілок) взяли в заручники офіцерів ОБСЄ – читати тут . А ще ж убили священика, розстріляли нізащо батьків на очах дитини , практично щодоби викрадають, катують людей … 13 травня із засідки розстріляли семеро бійцівНаціональної гвардії.

Чи не досить прикладів для того, щоб зрозуміти політичній еліті, дезнаходиться головне кубло справжнього неофашизму? Звісно ж, в Донбасі. Аперегляньте стенограму останнього засідання Верховної Ради – ( знайдете тут ), ви не відчуєте того, що парламент стривоженийситуацією в цьому регіоні. Частина народних депутатів у свої виступах свідомонамагаються виправдати дії сепаратистів і навіть терористів, які ведутьвідверте полювання на українських військових, учасників АТО.

Фракції Партії регіонів і КПУ фактично з парламенту аплодують кожномупрояву жорстокості, насилля, які супроводжуються щодо українців у Донбасі, денині небезпечно не те, що з’явитися з українською символікою, а навітьзаговорити мовою титульної нації. Колишні апологети кривавого режиму Януковичане просто оживають після розгрому їх Майданом, а все вище піднімають голови,намагаючись змусити Україну стати на бік тих, хто перетворив регіон уБандостан. Із їх уст жодного осуду сепаратизму, фактів тероризму, убивствукраїнських вояків із-за спин прикуплених за гроші бомжів та пияків, психічнонездорових громадян  на яких опираються окупанти.

З’являється все більше фактів того, хто насправді, окрім В. Януковича ійого посіпак, котрі дременули разом із ним за кордон, фінансує сепаратистів ітерористів у Донбасі. Про Р. Ахметова, як касира бойовиків уросійській «Незалежній газеті" 12 травня заявив самозваний «губернаторДонбасу» П. Губарєв . Назасіданні погоджувальної ради ВР народний депутат України Валерій Мошенськийцього ж дня заявив, що цих горлорізів на Луганщині спонсорує і  голова фракції Партії регіонів О. Єфремов.

Запитується: чи є в Україні Генеральна прокуратура, і чому вона мовчить?

Комуніст П. Симоненко вирішив навіть переплюнути кремлівську телепропагандуоббріхуючи з трибуни Верховної Ради України ситуацію довкруги штурмуМаріупольського міського управління внутрішніх справ, де загинули люди. Хочавідомо, що саме комуністи в цьому місті організовували спротив АТО, бійці якоїприйшли на виручку міліціонерам, на котрих напав керований російськимивійськовими спецзагін із 60 терористів, засланих із Слов’янська. Головнускрипку в блокуванні сил українських військових грали христопродавці місцевікомуністи на чолі зі своїм вождиком, депутатом міськради Дейнесом. У самому ж Слов’янськуперший секретар міському КПУ А. Хмельовий головний в організації блокпостів інападів на бійців Національної гвардії і внутрішніх військ, які ризикуючижиттям зачищають Донеччину від бандитської нечисті. Дивіться відео сюжет із цього приводу .

Це ще потрібно з’ясувати чи не має на руках цього партійного юди з образомкривавого Леніна на партквитку під серцем, його друзів – комуноворогівнезалежної нашої держави, крові українців, які боронять свою країну від їхнього"руського міра", проти якого повстав фактично весь світ. Адже, як зазначає  комуніст-українофоб А. Хмельовий, у рядах тих,які воюють проти українців багато вірних ленінців. Про це він, зокрема, хвалиться московській газеті "Взгляд" .

Чим це не докази, скажіть, того, що КПУ на боці сепаратистів воює протиУкраїни, аби раз і назавжди заборони це неонацистське партійне формування? Якбачимо, в вирішальну мить, як і при анексії Криму, місцеві осередки цієїпродажної партії опиняються на боці ворога, окупанта. Напевне тому, що вся ідеологіяКПУ глибоко антиукраїнська, антидержавницька. Ще з часів голодоморів, полюванняна українських письменників, інтелігентів, тих, хто розмовляє українською. Для комуністівзореносна Москва, як Мекка для мусульман, а збирач імперського радянськогоґрунту  Путін, як Ленін-Сталін в одномубузувірському клоні.

Тому так дико прозвучала у вівторок, 13 травня, в сесійній залі парламенту спільназаява фракцій КПУ і Партії регіонів про необхідність негайного припинення АТО.Позаяк, схоже, українські вояки плутають карти Кремля щодо розпалюванняворожнечі між сходом і заходом держави в зв’язку  зі створенням огнем і мечем Кремля якоїсьміфічної Новоросії. І ні словом ці діячі в драматичну хвилину українськоїісторії  не обмовилися щодо складаннязброї самими терористами, зайдами з сусідньої держави, котрих уже сотні бігаєпо Донбасу, несучи загрозу всьому живому. Обійшли мовчанкою і злочинну рольМоскви, яка здійснює тотальне переслідування і винищення представниківукраїнської нації в регіоні. Як і те, що РФ зосередила під українськимикордонами немислиму кількість своїх збройних сил. Чи можна після цього цейпарламентський альянс не назвати зрадниками, перевертнями з депутатськимизначками?

Не просто дивує, а надзвичайно хвилює, болить, розкраює серце те, чомупроукраїнські сили в Верховній Раді, маючи таку колосальну підтримку народнихмас, усієї світової спільноти не ведуть наступ на позиції українофобів. Бо якщопо великому рахунку, тримаючи в своїх рядах народних депутатів таких запеклихворогів усього українського, як Царьов, не забороняючи КПУ, яка кожним своїмподихом бореться проти суверенітету, територіальної цілісності України, іпідстав для цього, до речі, є більш ніж досить, парламент перетворюється вполітичний бордель.  Він нікому такий непотрібен. Його потрібно закривати, призначати нові вибори… 

Останні записи