Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.05.2014, 14:28

Хто нами править?

Штрихи до останніх подій, які потрясають Україну

У новій українській політиці, як на Євробаченні-2014 – гору беруть трансвестити.Ні чоловіки, ні баби. Переважно страхополохи, такі про яких кажуть – ні зверху,ні знизу, ні вашим, ні нашим. Від того і успіхи такі  – що не доба, то програна чергова битва занезалежну Україну. Здача позицій відбувається практично на всіх напрямках. Івинних начебто немає. Як, приміром, тут.

ОДЕСА. Трагедія 2 травня. Хіба є в когось сумніви в тому, що головнівинуватці нещастя місцеві міліціянти? Так звані, правоохоронці. Виховані зачасів бандоти Януковича, вони інакше і не вміють працювати, а ніж знаходитисяза криваве «бабло» на побігеньках у кілерів, убивць і мародерів, тітушок. Теперє ганебними піднощиками патронів у покидьків колорадо, якими, до речі, керуютьдиверсанти сусідньої держави. Саме так вони й діяли у ту «чорну п’ятницю». Ємаса відео, фото доказів того, як люди в міліцейських однострояхорганізовували, інструктували горлорізів із проросійських екстремістських груп.Як прикривали колорадо-стрільців із автоматами, котрі вели прицільний вогонь понатовпу з українською символікою.  Цілусерію таких доказів зібрав Андрій Ілларіонов, колишній радник президента В. Путіна.Він живе в США. Йому, виходить, це більше потрібно, ніж будь-кому в Україні. Ось вони, дивіться, аналізуйте.

Що сталося – уже не вернеш. Важливо знайти винуватців, наказати їх. І тутпочалося.

Найяскравіше під час масових зіткнень, організованих колорадо засвітивсязаступник керівника Одеського Главку міліції з громадської безпеки Д. Фучеджі.Під його наглядом здійснювався розстріл мирних демонстрантів, які, між іншим,завчасно подали відповідну заявку до міськради про свою демонстрацію поспіль ізультрас одеського «Чорноморця» та харківського «Металіста». І хоч уранці 3травня все це було вже відомо керівництву МВС, Генпрокуратури і держави, самена цього колорадо-йолопа цього дня покладають виконання обов’язків начальника УМВСв Одеській області, оскільки начальника, полковника П. Луцюка усувають ізпосади через трагічні події попередньої доби. Саме цей Д. Фучеджі наступноїдоби віддає команду випустити на волю 67 затриманих проросійських бандюг, якірозпочали бійки й безлади на марші проукраїнських сил, стріляли по учасникахмирної ходи. (Читайтепро це тут.)

При цьому, зверніть увагу, що міністр ВС А. Аваков, захищаючи честь міліцейськихмундирів, публічно вказує, що начебто команда випустити колорадо-вурків віддалибезпосередньо з Генеральної прокуратури України. В ряді ЗМІ називалося навітьпрізвище цієї керівної людини – заступникгенпрокурора М. Банчук. Той же А. Аваков тоді ж заявив, що до цього «жестудоброї волі» щодо бандюків доклав і прокурор області І. Боршуляк.

Лише 4 травня, коли вже все стає зрозуміло, хто такий насправді цей Д.Фучеджі, на чий млин він ллє воду, його усувають від виконання обов’язківначальника УМВС в Одеській області. З’являються навіть повідомлення  про те, що його затримують. ТСН каналу 1+1 проце офіційно заявляє навіть новий начальник одеської міліції  І. Катеринчук – переконайтесяв цьому тут. Кому б уже, здалося, вірити, якщо не йому…

Але наступного дня стає відомо. Ніхто Д. Фучеджі насправді не затримував.Зрозумівши, що відповідальності не уникнути, він на світанку виїхав із дому ізник, помахавши ручкою всім. Шукайте тепер вітер у полі…

Цієї ж пори звинувачення в злочинній бездіяльності звучать і на адресуголови обласної держадміністрації  В.Немировського. Захищаючись, він заявляє: хтовіддав команду випустити бандитів знаю, скажу. Мовив це публічно, начебтокомусь пригрозив. Його тут же звільняють із займаної посади. Складаєтьсявраження, що заради того, аби просто таки замовчав…

Іще за добу-другу затримуютьі доставляють до столиці начальника одеського міського управління міліції  А. Нетребського, ще двох його підлеглих,які безпосередньо бігали з ключами, відкривали камери перед колорадо. Про це ж,зрозуміло, в своєму Фейсбуці бравурно рапортує віртуальній інтернет-міністр А.Аваков. І що? Їх лише полякали, доставили до Києва. Всі ці люди вже успішно повернулисядодому. Генпрокуратура вже дві доби роздумує, чи оскаржити рішення суду про представленняволі міліціянтам під заставу, чи ні. Боюсь, поки приймуть  рішення і цих фігурантів справи вже не буде вУкраїні… Осередок колорадо у Придністров’ї ради очікує на них, їх натхненник іорганізатор кривавих подій 2 травня Д. Фучеджі вже давно там…

Так де ж винуватці трагедії? І хто насправді вони?  Хто все таки віддав команду випустити бригаду колорадо,підозрюваних у стрілянині по людях, убивствах українських одеситів-патріотів –міліція, чи представники прокуратури? Невже відповідь на це питання потрібнобуло шукати тиждень?  Генпрокуратура, доречі, проковтнула звинувачення щодо своїх керівників, і тихенько мовчить. Такучиняють лише політичні трансвестити…

І кого хотів назвати винуватцем усієї трагедії колишній голова облдержадміністраціїВ. Немировський? Невже це не турбує слідство?

ХАРКІВ. Тут випущено на волюкоординатора колорадо руху «Південь-Схід», лідера громадського об'єднання «Велика Русь» Ю. Алухтін,в офісі якого при затриманні начебто було виявлено зброю, російську символіка.(Більшдетально про це читайте тут.) Ця людина вважає себе смертним ворогом усьогоукраїнського.

Іще більш активним у цьомунапрямку є тамтешній проросійсько налаштований українофоб К. Долгов. Його небезпричинноназивають головним сепаратистом Харкова. З неволі його викупив народнийдепутат України О. Царьов, проти якого, до речі, порушено дві кримінальнісправи. Сума застави за К. Долгова складала 609 тисяч гривень, але наче запомахом чарівної палички Апеляційний суд опустив планку до 365 тисяч. Аби небуло аж надто сутужно сепаратистам.

Хіба так має держава відстоюватисвою територіальну цілісність, боротися проти ворогів суверенітету інезалежності? Почитаєш все це – опускаються руки. За що ж, запитується, гинутьнаші патріоти на Сході держави? Невже ж за те, щоб політичні недорослі здавализавоювання Майдану, так відверто підігравали кремлівським шпигунам і диверсантам? 

Останні записи