Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.04.2014, 01:23

Ворожі кремлівські телеканали відключили лише для начальства…

Дія злобливої, ворожої пропаганди щодо України з Москви не припинялася ні на мить. Тільки в Києві і ще подекуди провайдери відключити російське Гебельс-ТВ, але основна частина нашої держави і далі поливається цілодобово брудом... У ролі розпалювачів ворожн

Тепло і сонце, близький зеніт весни позвали мене зі столиці в село. За півторисотні кілометрів від Києва в напрямку Поділля нарешті вмикаю телевізор через піратськийсателіт. У цих краях на кожній хаті диск супутникового телебачення, без ньогоне обходиться ніхто: кабельного телебачення тут, звісно, немає, а канали полистативвечері хочеться всім.

Дивно, але факт. Стільки розмов іще недавно, суперечок було щодо блокуваннякремлівської ворожої телеідеології над територією України. Начебто всезроблено, як би й належало. Відповідне рішення окружного Адміністративного судущодо цього є. Минулого тижня заборонний рівень змушеного захисту від брехні і провокаційагресивних сусідів підтримали на прес-конференції навіть представники ОБСЄ, якіперебували в Харкові. І ось виявляється цей небесний «бронежилет» відкремлівської муйні насправді – діряве рядно. Над Хрещатиком та ще в ряді містпровайдери перекрили вилив брехні на голови українців, а весь інший телепростірзалишився в колишньому режимі – дивись ворожу інформацію, аж допоки не зазомбують…

Перевірив весь пакет брехливого, злочинницького впливу: Геббельс-ТВ працюєна всі сто відсотків. Тут і РТР з Кисельов-муттю крутиться на повну потужність,Росія-24 льє гавкотню без єдиної зупинки на перепочинок. Це ж вам не скупердяйськеШустер-лайф, де чи не на першому плані кількість дикої реклами. Йому ж насампередгроші заробити… Тут же в пакеті є декілька варіантів ОРТ і НТВ.

Словом, подекуди кабельне телебачення відключило для начальства ворожу пропаганду,а для народу, схоже, відкрило на всі заставки… Боюсь, що за певний кремлівськийпайок. Таке даремне, погодьтесь, не робиться. Не ті часи…

Але це ще не всівороги, які по-хамськи здають інтереси держави на повну.

На Росію-24 я ввімкнувся якраз тоді, коли велися репортажі з Донецька, Луганська,Харкова. Ви ж розумієте, чому саме звідти. Московського гніву й ненависті вжовчі ведучого до нової київської влади не передати. Аж зубами скреготав. Підсилюваласявона тим, що канал, либонь, не на всіх цих пожежах, запалених російськимидиверсантами в українських регіонах, мав своїх власкорів. Позаяк їхній репортервмикався тільки з Донецька. Ведучий до цього з усіх сил лаяв українських прикордонників,які ще комусь там із російських журналістів-провокаторів перекрив шлях «наУкраїну». А ось із Луганська по скапу, напевне. Перевершивши злобу самихмосквичів, такий лив бруд про фашистів у київській владі якийсь тамтешній місцевийдіяч – Володимир Карасьов. Це були відверті заклики до сепаратизму, поділу українськоїдержави на якісь там окремі республіки. Такий монолог  документуй і одразу «гудбай» на всю десятку нанари. Але ж хто цим займатися буде?

Тут же вмикається зі скайпу один із лідерів Харківського міського молодіжногоруху Віталій Завгородній – таке стверджують титри. Цей каже, що, мовляв, назасіданні Верховної Ради «лідер українських фашистів Олег Тягнибок закликаврозстрілювати всіх, хто не підтримує нову київську владу. Активно застосовуватизброю на ураження щодо мирних демонстрантів. Рубіж пройдено. Ми відповімо їм тимже…»

Я бачив і чув нині (у вівторок, 8 квітня ц.р., початок о 10 годині 30хвилин 52 секунди) виступ пана Тягнибока у парламенті. Але там нічого подібногоне було сказано. Був, як на мене, тверезий зважений виступ, заклик до владибути рішучою проти сепаратистів і терористів, які захопили СБУ в обласному центрі.На подібне так і повинен реагувати керівник парламентської фракції…

Все що заявив В. Завгородній телеканалу Росія-24 явно притягнуто за вуха.Що це саме так – ви можете, друзі, переконатися особисто, почитавши стенограмуранкового засідання Верховної Ради україни, де О. Тягнибок виступав від іменіфракції партії ВО «Свобода» - переконайтесясамі.  

Але хіба вони колись користувалися істиною, правдою. Їм потрібен лишежупел. Для розпалювання ворожнечі. І брехливі нелюди, такі, як ось цейЗавгородній знайдуться – українофоби, яким поперек горла незалежна Україна. Закінчиввін своє повідомлення відвертим закликом до боротьби проти суверенітету інезалежності України. За приєднання Харківщини до Російської Федерації.

А ось із Миколаєва телефоном верзла муть для телеканалу Росія-24 про кривавихбандЕрівців, новоявлених фашистів, котрі начебто жорстоко розігнали її друзівіз наметового містечка проросійського табору під обласною адміністрацією якасьНаталя Павлова. В титрах значилося: «член Союза журналистов».  Закликала підніматися на боротьбу за приєднанняпівдня України до Росії…

Для всіх авторів, як бачимо, сценарій один…

Поцікавлюся в Національній спілці журналістів, чи є таке лайно в нашихрядах. Його не лише виключати з творчої спілки потрібно, але й притягати докримінальної відповідальності за заклики проти територіальної цілісностідержави. Нині за це аж надто суворі санкції. Чи знає про це зміюка?

Останні записи