Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.01.2014, 19:49

Чи далеко від Києва до Пхеньяну?

Коли в оцінці дій влади твоєї держави звучить недипломатичне слово "огида", яке, до речі, знайшлося в заяві державного секретаря США Керрі 11 грудня 2013 року, починаєш міркувати: чому таке відбувається? Хто винен у цьому? Як істеблішмент України виглядає

Папа Римський Франциск, вельмищира і проста людина, надто подивував особисто знайомих черниць ізкармелітського монастиря півдня Іспанії. Напередодні Нового року Понтифікзателефонував їм, аби привітати. Однак йому довелося спілкуватися завтовідповідачем. Глава церкви залишив монахиням повідомлення: "Цепапа Франциск  я просто хотів привітати вас і передати новорічнівітання".

"Чим можуть бутизайняті черниці, що не підходять до телефону?"   - з усмішкою запитав пізніше Папа Римський уповідомленні, яке  минулої п'ятниці передало іспанське радіо. Тим часом,під час дзвінка з Ватикану затворниці перебували на молитві. Пізніше вониспробували самостійно вийти на зв'язок із главою Католицької церкви, однакПатріарх сам їм зателефонував. За словами настоятельки монастиря сестриАдріани, вона "хотілапомерти", почувши повідомлення від самого папи Римського.

Простота і людяністьзавжди підкупали, принаджували людей до особистостей. Вивищувала їх. Чи можнабодай у якісь порівняння папу Римського поставити з кремлівським чинушею,злісним порушником усіх церковних канонів, у тому числі й монаршого чинуголовним московським попом, якому поклоняється частина людей у наших церквах?Із усього потрібно робити висновки, рівнятися на краще…

Тут нижче я виставляю длявашого огляду два знімки. Придивіться до них. Так, світлини не з України. Алеце звичайні дві споруди – багатоповерховий житловий будинок у місті і невеличкеприватне помешкання у сільській місцевості. Зверніть увагу на паркан.Надзвичайно простенький, я б навіть сказав, дешевенький. Чи бодай йде він убудь-яке порівняння з тими частоколами, чотириметровими мурами, якими зазвичайобгороджуються сучасні бандюки від людей в Україні? Та й будиночок за ним,схоже, простецький, дешевенький, тісненький. Наші торгаші дозволяють собізначно достойніші помешкання. Котрі ні в яке порівняння з цією бідністю нейдуть…



Ви, певне, подивуєтесь, алев міському будинку Берліна, який зображений тут, уже багато років знімає квартируканцлер ФРГ   Ангела Меркель   із чоловіком,професором квантової хімії Іохімом Зауером. Ставши главою виконавчої владиФедеративної республіки Німеччини 2005 року, найбагатшої країни Європи, Анґе?ла Дороте? Меркель відмовилася від переїзду до державної квартириканцлера, а залишилася проживати в одному з помешкань багатоповерховогобудинку, яке знімає вже багато років. І як стверджує все знаюча німецька преса,сплачує за неї, як і всі рахунки за комірне з власної платні, а не з державноїказни.

Чи не це є свідченнямрівня високої порядності, інтелігентності, культури? Хоча й пані Мерекль, як іВ. Янукович свого часу була й піонером, і комсомольцем, мешкаючи до об'єднаннядвох післявоєнних Німеччин  на території НДР.

А на знімку нижче –заміська резиденція канцлера ФРН. Порівняйте її з українським Межигір'ям. Іяк стверджує журналістська Тетяна Чорновол, у Конча-Заспі нині споруджаєтьсядля нашого глави держави ще одне супер помешкання. Можна собі лишень уявитискільки на це тратиться державних коштів і які вже там прикраси і оздоби маютьбути…

Ось чому В. Янукович і його команда, як дідько ладану бояться чиновницької простоти,порядності Європи, де керівники держави не їздять з батальйонами охорони,перекриваючи всі мислимі й немислимі шляхи сполучення на десять верств округи,де й глава держави, чи навіть сам папа Римський може виявитись вашим сусідом уміському трамваї. Совковість, безкультур'я не дають можливості збагнути простихі зрозумілих речей. Їм ближче тайожний союз, від якого рукою подати допівнічнокорейського масштабу мислення. Ось воно, до речі, в усій його страшнійкрасі на ось цьому знімку:


Якби нашому главі державі спало на розум зібрати подібні пазли керівної верхівки, то там, де в корейціввидніються зелені військові мундири й кашкети, у нас би були каптуріміліціянтів і прокурорських.  І переважно всі б вони виявилися вихідцями зДонбасу, або Росії.

Як стверджує китайськапреса, саме цей склад північнокорейського керівництва спостерігав за тим, як закомандою Кім Чен Ина до вольєру, де знаходилося сто двадцять псів, котрих сімднів не годували, кинули його дядька, 67-літнього Чен Сон Тхена та ще п'ятьохсподвижників на розтерзання. Аби нікому надалі не заманулося замахнутися навладу в державі, яку буцімто пробував перебирати до своїх рук невдячний дядько…

Висновокцієї публікації такий. Не має меж порядності, людяності, людинолюбству. Як ічванству, зарозумілості, злодійщині, диктаторству також.

Якщокрокувати в Європу, то це перший варіант розвитку. В тайожний союз, це черезМоскву на Пхеньян. Прямим курсом…

Останні записи